وزیرخارجه ایران: واگذاری سفارت افغانستان در تهران تنها با تشکیل دولت فراگیر انجام می‌شود

وزیر خارجه ایران با بیان اینکه مقامات طالبان در سفر اخیر به تهران خواستار واگذاری سفارت به این گروه شدند، گفت: تنها زمانی که دولت فراگیر با مشارکت تمام اقوام در افغانستان تشکیل شود، شناسایی دولت و واگذاری سفارت صورت خواهد گرفت.

به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران روز گذشته (دوشنبه) در مراسم اختتامیه همایش ملی ایران و همسایگان در مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه در پیگیری این سیاست همسایگی اظهار داشت: در حوزه چالش‌ها همچنان با دو چالش در پیرامون خود روبرو هستیم، یک چالش همسایه شرقی ما افغانستان است. کمتر از یک ماه پیش هیأتی از افغانستان به تهران سفر کرد، سرپرست وزارت خارجه هیأت حاکمه موقت افغانستان به همراه تعدادی از وزیران هیأت حاکمه فعلی افغانستان.

وی با بیان این‌که ما مرز مشترک طولانی با افغانستان داریم و موضوعات متنوعی با این کشور داریم، خاطرنشان کرد: از حدود چهار و نیم ماه پیش تاکنون روزانه بیش از ۵ هزار زن، کودک و مرد افغان از مرزهای زمینی به دلیل سرما و وضعیت ناپایدار در افغانستان به سمت مرزهای ما آمده‌اند و در اردوگاه‌ها و برخی از شهرها اقامت داده می‌شوند.

* از تشکیل دولت فراگیر در افغانستان کوتاه نیامده‌ایم

وزیر خارجه ایران با ذکر این نکته که امنیت مرز و مردم افغانستان و همچنین تشکیل دولت فراگیر با مشارکت همه اقوام در افغانستان برای ما مهم است، اظهار داشت: ضمن اینکه در حوزه ارسال انرژی مورد نیاز به افغانستان توجه و کمک می‌کنیم، ولی در عین حال از تشکیل دولت فراگیر در افغانستان کوتاه نیامده‌ایم.

وی افزود: به صراحت وقتی که آقای ملامتقی (امیرخان متقی) سرپرست وزارت خارجه افغانستان درخواست کرد که در سفرش به تهران سفارت جمهوری اسلامی افغانستان را به هیأت حاکمه جدید تحویل دهیم، ما گفتیم دوستی‌ها و برادری‌هایمان به جای خود، تأکید ما بر ضرورت تشکیل دولت فراگیر با نگاه به ثبات و امنیت پایدار در افغانستان موضوع بسیار مهمی است.

به گزارش فارس، وزیر خارجه ایران یادآور شد: لذا زمانی که دولت فراگیر با استاندارهای شناخته شده و با مشارکت طالبان، پشتون‌ها و سایر اقوام در افغانستان شکل گرفت، آن وقت می‌توانیم راجع به شناسایی وضعیت جدید در افغانستان و واگذاری سفارت افغانستان در تهران به هیأت حاکمه رسمی که در افغانستان روی کار می‌آید، تصمیم بگیریم و اقدام کنیم.

پیش از این ایران اعلام کرده بود که فعالیت‌های دیپلماتیک سفارت افغانستان در تهران در چارچوب کنوانسیون ۱۹۶۱ قرار دارد.

در این راستا و به دنبال گمانه زنی درباره تحویل سفارت کابل در تهران به کابل همزمان با سفر مقامات طالبان به ایران، رسول خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه گفته است که فعالیت‌های دیپلماتیک سفارت افغانستان در تهران همچون سفارتخانه‌های خارجی در چارچوب اصول و قواعد تعریف شده کنوانسیون ۱۹۶۱ وین قرار دارد و هیچگونه تغییر و تحولی خارج از آن ممکن نیست.

دیدگاهتان را بنویسید