هزار و ۵۰۰ دستگاه کامیون در گمرک اسلام قلعه افغانستان منتظر ورود به ایران هستند

رییس هیات مدیره انجمن کامیون‌داران تایباد گفت: هزار و ۵۰۰ دستگاه ناوگان حمل و نقل صادراتی و ترانزیتی ایرانی در گمرک اسلام قلعه افغانستان متوقف و منتظر هستند تا در صورت مساعدت طرف افغانستانی از طریق مرز دوغارون وارد جمهوری اسلامی ایران شوند.

به گزارش اعتمادساز، رسول نصیری افزود: معطلی کامیونهای خالی ایرانی در اسلام قلعه که مهمترین مرز رسمی افغانستان با کشور ما و دوغارون است هم اکنون به بیش از ۲۰ روز رسیده است.

وی ادامه داد: این محدویت باعث گلایه صنف بزرگ کامیون‌داران ایرانی شده و تاکنون هیچ گونه اقدامی برای حل این مساله از سوی حکومت طالبان انجام نشده است.

رییس هیات مدیره انجمن کامیون داران تایباد با اشاره به این که ورود و خروج ناوگان حمل و نقل افغانستانی بین ۲ گمرک اسلام قلعه و دوغارون بدون هیچ گونه محدودیتی در حال انجام است گفت: طالبان با اجرای این طرح به دنبال افزایش فعالیت ناوگان حمل و نقل کشور خود است که نقش زیادی در اشتغال و کارآفرینی این کشور داشته و از آن طرف نیز باعث بیکاری افزون بر ۱۰ هزار کامیون‌دار، راننده، صنفهای خدماتی و برخی از فعالان اقتصادی ایرانی شده که در نهایت مشکلاتی را در این حوزه برای آنان رقم زده است.

نصیری ادامه داد: در همین راستا ۱۰ دی ماه سال گذشته جلسه ای با حضور فعالان اقتصادی ایران و افغانستان در گمرک مرزی دوغارون برگزار شد که یکی از مفاد آن حذف توقف اجباری کامیونهای ایرانی در کشور افغانستان بود اما باگذشت ۹۵ روز از آن زمان تاکنون هیچ اقدامی از سوی طالبان انجام نشده است.

نصیری افزود: حکومت طالبان اولویت خروج ناوگان صادراتی و ترانزیتی از سمت مرز اسلام قلعه افغانستان به مرز دوغارون را در طول روز با کامیونهای افغانستانی قرار داده است.

وی گفت: نبود زیرساختهای لازم در حوزه حمل و نقل افغانستان، کمبود امکانات رفاهی برای رانندگان ایرانی، برخورد ناشایست با آنان، رها کردن کامیون در پارکینگهای غیراستاندارد این کشور، احتمال وقوع برخی از حوادث احتمالی و به پایان رسیدن اعتبار ویزای آنها از دیگر مشکلاتی است که با اجرای توقف طولانی برای کامیونهای ایرانی، مشکلات آنها را دوچندان کرده و رغبت این قشر زحمتکش برای ادامه فعالیت خود در این بخش کاهش یافته است.

پایانه مرزی و گمرک دوغارون در ۱۸ کیلومتری شهر تایباد و همجوار با کشور افغانستان، در زمره پنج پایانه برتر اقتصادی کشور است.

بیشترین حجم کار این گمرک، ترانزیت کالا از طریق بندرعباس است بدین صورت که کالاهای بازرگانان افغانستانی، پاکستانی و گاه هندی و دیگر ملل همسایه افغانستان از طریق کشورهای حوزه خلیج فارس به گمرک‌های بندرعباس و بندر لنگه منتقل و از آنجا به گذرگاه رسمی دوغارون ترانزیت می‌شود.

ایرنا

دیدگاهتان را بنویسید