رهایی گروگان آمریکایی/ چراغ سبز بایدن برای به‌ رسمیت شناختن طالبان؛ آیا جنایات دیگر فراموش شده است؟

جو بایدن رئیس جمهور آمریکا اخیرا در یک سخنرانی اعلام کرده که طالبان تا گروگان آمریکایی را آزاد نکند نمی‌تواند به فکر “کسب مشروعیت” باشد.

رئیس جمهور آمریکا در بیانیه‌ای به مناسبت دومین سال گروگان گرفته شدن مارک فریریکس، شهروند ایالات متحده به دست طالبان در افغانستان، تهدید امنیت غیرنظامیان را غیرقابل قبول و گروگان‌گیری را اقدامی ظالمانه و بزدلانه خواند.

در اعلامیه همچنان آمده است: “مارک هیچ کار اشتباهی نکرده، اما باز هم دو سال است در بند طالبان است. تهدید امنیت امریکایی‌ها یا هر غیر نظامی بی‌گناه غیر قابل قبول است و گروگان‌گیر ظالم و بزدل است.”
در این بیانیه خطاب به طالبان آمده است: “طالبان پیش از آن که به فکر کسب مشروعیت باشد، باید مارک فرریکس، را آزاد کند. این قابل مذاکره نیست.”
این نخستین بار است که آمریکا با جدیت تمام خواستار آزادسازی شهروندان خود از سوی طالبان است و آن‌را وابسته به مشروعیت نظام آنان می‌داند.
اما آیا آزادسازی مارک فریریکس زمینۀ به رسمیت شناختن حکومت طالبان را فراهم خواهد کرد؟ رهایی این آمریکایی تا چه حد برای دولت بایدن اهمیت دارد؟ آیا باقی جنایات گذشته طالبان فراموش آمریکا شده است؟
دوکتور سمیع الله پویا، کارمند ارشد انستیتوت شرق شناسی اکادمی علوم روسیه و آگاه مسایل سیاسی افغانستان در یک صحبت ویژه به اسپوتنیک گفت، این شرط اساسی نیست. چنانچه روشن است، ایالات متحده شرایط زیادی را برای رسمیت بخشیدن حکومت طالبان در برابر این گروه قرار داده است که آنان باید بپذیرند.
«به همه معلوم است که اخیرا بسته از پیشنهادات به کنگره آمریکا ارائه داده شده که شامل چندین ماده است و آمریکا تلاش دارد با حاشیه کشاندن طالبان کمک های بشری را به مردم افغانستان که در شرایط بد اقتصادی قرار گرفته اند طوری سازماندهی کنند که این کمک ها در اختیار طالبان قرار نگیرند.»

دیدگاهتان را بنویسید