رشد بیش از ۳۰ درصدی صادرات استان خراسان رضوی

رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان خراسان رضوی گفت: از ابتدای سال جاری ۴۸۵ میلیون دلار صادرات کردیم و رشدی بیش از ۳۰ درصد نسبت به سال گذشته داشتیم.

به گزارش اعتمادساز، محمد علی امیرفخریان در حاشیه نشست تخصصی سنگ پیروزه، گوهر سنگ ملی ایران شهرستان فیروزه اظهار کرد: در ۴ ماهه ابتدای سال جاری در فیروزه و جواهرات آلات بیش از ۱۰۲ هزار دلار صادرات کردیم و تقریبا سهم زیادی از صادرات کشور به استان خراسان رضوی تعلق دارد.

رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان خراسان رضوی افزود: ما در حوزه صادرات سنگ فیروزه و جواهرات بیش از ۹۲ درصد صادرات داشتیم که نسبت به سال گذشته از رشد بسیار قابل توجهی برخوردار بودیم چون سال گذشته صادرات فیروزه و جواهرات جزو سبد صادراتی ما نبوده، امسال افزایش پیدا کرده و روند خوبی را دنبال می‌کند.

استان خراسان رضوی جزو ۶ استان صادراتی کشور است

وی ادامه داد: گمرک‌های خروجی کشور در سمت جنوب با آب‌های آزاد مثل خلیج فارس و دریای عمان مرتبط هستند و بیشترین صادرات توسط آن‌ها ثبت می شود اما مبادی صادرات، استان‌های دیگر مثل استان ماست.

امیرفخریان تشریح کرد: بیش از ۸ درصد صادرات کشور بدون لحاظ پتروشیمی ها متعلق به استان خراسان رضوی است و جزو ۶ استان صادراتی کشور هستیم.

مطالبه تخصیص واگذاری ارزش‌گذاری فلزات گران‌بها و سنگ‌های گران‌بها به استان

رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت معدت و تجارت اضافه کرد: مهم‌ترین چالش ما برای صادرات زیورآلات و سنگ‌های گران قیمت بحث ارزش‌گذاری فلزات گران‌بها و سنگ‌های گران‌بهاست که صادرکنندگان با چالش عدم وجود کارشناس یا عدم امکان ارزش‌گذاری این اقلام در استان روبرو هستند.

وی عنوان کرد: به دنبال رفع این مشکل هستیم تا صادرکنندگان ما این خدمات را در استان بگیرند. از این رو مطالبه کشوری ما تخصیص واگذاری، ارزش‌گذاری فلزات گران بها و سنگ های گران بها به استان خراسان رضوی است.

نیمی از محصولات صادراتی استان صنعتی است

امیر فخریان با بیان اینکه تقربیا ۵۰ درصد صادرات استان خراسان‌رضوی محصولات صنعتی است، ابراز کرد: حدود ۲۲ درصد صادرات محصولات کشاورزی بعد صنایع معدنی، صنایع دستی و پتروشیمی‌ها است بنابراین نیمی از صادرات ما محصولات صنعتی است.

ایفای تعهدات ارزی مهمترین چالشی صادرکنندگان استان خراسان رضوی

رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: مهم‌ترین چالشی که صادرکنندگان ما با آن روبرو هستند بحث ایفای تعهدات ارزی است. زیرا اصولا واردکنندگان، ارز را براساس نرخ بازار غیر رسمی یا دلار آزاد نرخ گذاری می‌کنند اما ایفای تعهدات ارزی را بر اساس نرخ تالار دوم محاسبه می‌کنند.

وی در ادامه توضیحاتش افزود: این تفاوتی که ایجاد می‌شود مشکلاتی را به وجود می‌آورد از جمله اینکه حاشیه سود را کم می‌کند و گاهی هم صادرکنندگان متضرر می‌شوند.

امیرفخریان ابراز کرد: یکی از تصمیماتی که باید در بانک مرکزی اتخاد شود برای ایفای تعهدات ارزی و کنترل ارز است که یکی از مهم‌ترین چالش‌های صادرکنندگان ماست.

فارس

دیدگاهتان را بنویسید