حمایت از اعتراضات زنان افغان علیه طالبان در همایش نکوداشت روز زن در تهران

همایش نکوداشت روز زن با هدف حمایت از زنان افغانستان و با حضور اتباع افغانستانی و ایرانی در تالار رودکی تهران برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شفقنا افغانستان؛ همایش نکوداشت روز زن با هدف حمایت از زنان افغانستان و با حضور علیرضا رجایی(رئیس کمیسیون روابط بین الملل تشکل‌های شاهد و ایثارگر) و رئیس مرکز توسعه خواهر شهرهای ایران، افسانه اقبال‌نیا (رئیس کمپین مبارزه مبارزه با سونامی سرطان سینه)،کاپیتان فهمیه احمدی دستجردی(خلبان زن)، علیشاه فایق(پژوهشگر و مدرس دانشگاه افغانستان)، معصومه صابری(پژوهشگر و مدرس دانشگاه افغانستان) و جمعی دیگر از نخبگان و فرهیختگان ایران و افغانستان روز دوشنبه چهارم (دلو / بهمن ماه) ۱۴۰۰ در تالار رودکی تهران برگزار شد.

سخنرانان همایش در سخنان خود به جایگاه زنان و آموزش آنها در جامعه افغانستان پرداختند. خانم دکتر اقبال نیا در سخنان خود تأکید کردند: زنان پایه‌های اصلی جامعه‌اند و لازم است به عنوان نیمی از پیکره جامعه به حق و حقوق‌شان اهمیت داده شود و به شأن و جایگاه واقعی‌شان در مناسبات اجتماعی و مدنی برسند.

آقای دکتر رجایی با اشاره به شرایط حاضر افغانستان عدم تعریف جایگاه و فعالیت موثر زنان را ناپذیرفتنی دانستند و اشاره داشت که کمپین ها و تلاش های مدنی برای حمایت از اعتراضات زنان افغانستانی باید مورد تایید و حمایت قرار گرفته و در راستای برخورداری آنان از حقوق انسانی تلاش شود.

وی با محکوم‌کردن رفتار خشن و برخوردهای تند طالبان با زنان افغان یادآور شد: برخوردهای طالبان با زنان افغانستان نشان می‌دهد که طالبان تغییر نکردند، اما مردم افغانستان به خصوص زنان کشور تغییر کردند و اکنون هم در حوزه اجتماع و هم در حوزه‌ی آموزش خواسته‌های جدی و متناسب با حقوق و جایگاه خود را دارند. خیزش زنان افغان گویای همین حقیقت است.

خانم دکتر صابری از سخنرانان افغانستانی همایش نیز اظهار داشت؛ در این ایام خجسته میلاد حضرت زهرا (س) و روز زن حال زنان افغانستانی خوش نیست. آنان پس از تلاشی بیست ساله برای دستیابی به جایگاه اجتماعی و جامعه پذیری مبتنی بر رسمیت حقوق بانوان امروز به حاشیه رانده شده اند. بلندترین صدای اعتراض به استقرار طالبان صدای زنان است و آنان گویاترین زبان در بیان تضییع حقوق مدنی در افغانستان هستند و این فرصتی است که رسانه ها و فضای مجازی آن را فراهم ساخته است و باید با قدرت همین رسانه و فضای مجازی حمایت از زنان افغانستانی از سوی همه آزاد اندیشان جهان در قالب کمپین ها و … حمایت صورت گیرد.

آقای دکتر فایق دیگر سخنران افغانستانی جلسه از انرژی زنانه و تاثیر آن بر جهان سخن گفت. اینکه نقش های مادرانه و محبت و ایثار او برای فرزندش ناشی از انرژی مادرانه است. این انرژی توان محبت بی دریغ را به انسان می دهد و مختص زنان نیز نیست. وی اشاره داشت با تلاش برای گسترش انرژی زنانه و بالا بردن میزان محبت و ایثار در جامعه می توانیم جامعه بهتری بسازیم.

بانوان ایرانی حاضر در جلسه همچون خانم خلبان بانو دستجردی و شاعر زیبا اندیش نیز به حمایت از بانوان افغانستانی پرداخته و در سخنان و اشعار تقدیمی خود بانوان افغانستانی را از پیکره جامعه خود دانستند و به ضرورت حمایت از آنان برای ستیابی به حقوق انسانی خود پرداختند.

این همایش با اعلان حمایت زنان جامعه ایرانی از خیزش‌های حق‌طلبانه زنان افغانستان و محکوم کردن ضرب و شتم آنان توسط طالبان تصریح کرد: «خواست جامعه زنان ایران و افغانستان از نهادهای بین المللی این است که طالبان را با چنین ادبیاتی تحت هیچ شرایطی به رسمیت نشناسند. طالبان باید تأکید بر حاکمیت قانون و قانونمنداری برخاسته از خواسته‌ها و فرهنگ باشندگان افغانستان را اصل قرار بدهند و به رعایت حقوق شهروندی به‌خصوص نقش‌آفرینی زنان در جامعه افغانستان پایبند باشند.

همایش نکوداشت روز زن با هدف «حمایت از زنان افغانستان» به کوشش انجمن بیماران صعب العلاج، خانه کارگر، تشکل شاهد و ایثارگر و مرکز توسعه خواهرشهرهای ایران با میزبانی مجموعه رودکی تشریک مساعی هنری مجموعه کالیوه در تهران برگزار شد.

دیدگاهتان را بنویسید