رئیس سازمان سینمایی و سمعی و بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در حال حاضر بالغبر ۲۲۵ شهر بالای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در کشور فاقد سینما هستند.
به گزارش اعتمادساز، محمد خزاعی در حاشیه سفر به کاشمر خاطرنشان کرد: در سفرهایی که به استانها داریم مطالبات مختلفی در حوزه سینما مطرح میشود.
وی با بیان اینکه بیشترین مطالبات در حوزه زیرساخت، توسعه، آموزش، تجهیز دفاتر، امکانات و تولیدات است، اظهار کرد: خوشبختانه در سفر به کاشمر جلسه بسیار خوبی با هنرمندان برگزار شد.
صدور مجوز دفاتر سینمای جوانان ایران ممنوع شد
رئیس سازمان سینمایی و سمعی و بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه سینمای کاشمر اخیرأ توسط موسسه سینما شهر تجهیز و راهاندازی شده است، ادامه داد: علیرغم اینکه سالیانه ۲۰ تا ۳۰ درخواست از تمامی شهرهای کشور برای راهاندازی دفاتر انجمن سینمای جوانان ایران داریم اما بر اساس مصوبه هیات امناء دفاتر سینمای جوانان ایران صدور مجوز دفاتر در تمامی کشور ممنوع شده است.
وی با بیان اینکه با پیگیریهای فراوان توانستم مجوز راهاندازی دفتر سینمای جوانان کشور را فقط برای کاشمر بگیرم، گفت: در این خصوص جلسات متعددی با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی داشتم.
خزاعی با اشاره به اینکه برای هیچ شهر دیگری در کشور نمیشود مجوز راهاندازی دفاتر انجمن سینمای جوانان ایران را صادر کرد، افزود: این دفتر ظرفیتهای چهار شهرستان منطقه ترشیز از جمله کاشمر، خلیلآباد، بردسکن و کوهسرخ را پوشش خواهد داد.
وی همچنین با بیان اینکه باید مکان موجود به اسم دفتر انجمن سینمای جوانان ایران ثبت شود، افزود: سازمان سینمایی کشور نیز تجهیزات مورد نیاز فیلمبرداری و … را به این شهرستان اختصاص خواهد داد.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: هر زمان که تجهیزات اداری تأمین و ساختمان به نام دفتر انجمن سینمای جوانان ایران ثبت شود مجوز فعالیت صادر و رسماً افتتاح خواهد شد، همچنین تجهیزات ارسال و بودجه تولید تخصیص خواهد یافت.
وی اذعان کرد: بدون شک هر زمان که دفتر سینمایی تأسیس شود سایر جشنوارههای حتی کشوری را میتوان در این شهرستان برگزار کرد، قطعاً این مکان به پایگاه خوبی برای هنرمندان تبدیل خواهد شد.
دفاتر غیرفعال انجمن سینمای جوانان کشور جمعآوری میشوند
خزاعی با بیان اینکه همیشه صرف راهاندازی یک دفتر انجمن سینمایی مشکل هنرمندان رفع نمیشود، گفت: در حال حاضر حدود ۴ تا ۵ دفتر انجمن سینمای جوانان ایران در کل کشور غیرفعال هستند که به زودی جمعآوری خواهند شد.
وی اذعان کرد: مجوز این دفاتر که بعضاً در سالیان گذشته با پارتی صادر شده است، تاکنون نتوانستهاند تولیدی داشته باشند و یا از بودجه و ظرفیت دفتر به خوبی استفاده کنند.
خزاعی با اشاره به اینکه از ظرفیت این دفتر برای ارتقاء سطح فرهنگی هنری شهرستان و منطقه باید به خوبی استفاده شود، ادامه داد: موضوع عدالت محوری برای توسعه و امکانات در سراسر کشور در دستور کار دولت قرار گرفته است.
رئیس سازمان سینمایی و سمعی و بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: در شهرهایی که امکانپذیر باشد تلاش میشود در حوزه تولید و تجهیزات کارهای بزرگی را انجام دهیم.
وی یکی از مصوبات اخیر شورای عالی سینما را مربوط به شهرستانهای بالای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت و فاقد سینما اعلام کرد و گفت: راهاندازی سینما در این شهرها و استانها در دستور کار سفرهای استانی قرار گرفته است و راهاندازی و استفاده از ظرفیتهای این مکانها در سفرهای ریاست محترم جمهور مصوب خواهد شد.
طی ۲ سال آینده کمبود سالنهای سینما در کشور برطرف خواهد شد
خزاعی گفت: با این طرحی که در شورای عالی سینما مصوب شد طی ۲ تا ۳ سال آینده کمبود سالنهای سینمایی در کشور برطرف خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه نسبت به کشورهای توسعه یافته سالن سینمایی زیادی در کشور نداریم و دچار کمبود هستیم، بیان کرد: در زمانی که مسئولیت سازمان سینمایی را تحویل گرفتم حدود ۵۰۰ سالن در کشور داشتیم که طی این ۲ سال به بیش از ۷۰۰ سالن افزایش یافته است.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: امیدوارم در پایان ۴ ساله کارنامه این سازمان، بتوانیم تعداد سالنهای سینما در کشور را با کمک بخش خصوصی، حوزه هنری و دولتی و بخش اداری به ۱۰۰۰ سالن افزایش دهیم.
وی افزود: برخی کشورهای همسایه که مانند ما صنعت سینما ندارد مانند ترکیه صنعت ساخت سریال آنها فعالتر است، اکنون ترکیه ۳۰۰۰سالن، روسیه ۶۰۰۰ سالن و چین بالغبر ۸۰ هزار سالن سینمایی دارد.
خزاعی با بیان اینکه تعدد سالنهای سینمایی در کشورهای توسعه یافته بسیار زیاد است، بیان کرد: اگرچه در حوزه زیرساخت مقداری عقب هستیم اما با برنامههایی که دولت دارد امیدوارم به زودی اتفاقات خوبی در حوزه سینمایی کشور بیفتد.
به زودی حدود ۵۰ سالن سینما تجهیز میشود
وی با اشاره به اینکه بالغبر ۲۲۵ شهر بالای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در کشور فاقد سینما هستند، تصریح کرد: حدود ۵۰ سالن سینما در سفرهای اولیه استانی از سال گذشته تا امسال درحال تجهیز است.
رئیس سازمان سینمایی و سمعی و بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اعلام اینکه به جز این ۵۰ سالن حدود ۱۷۰ شهر بالای ۱۰۰ هزار نفر دیگر در کشور فاقد سالن سینمایی هستند، به وضعیت تولیدات سینمایی در خراسان رضوی اشاره کرد و گفت: خراسان رضوی مقداری متفاوت از دیگر استانهای کشور است.
۲۵ درصد هنرمندان شاخص صنعت سینما از خراسان رضوی هستند
وی اظهار کرد: خراسان رضوی همیشه هنر پرور بوده و هنرمندان بسیاری در حوزههای مختلف موسیقی، هنرهای تجسمی، سینما، تئاتر و … داشته و دارد که در سطح کشور و بینالمللی فعالیت میکنند.
خزاعی بیان کرد: حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد از هنرمندان شاخص صنعت سینما مربوط به خراسان رضوی هستند، از سویی همچنان موسیقی خراسان رضوی در عرصههای داخلی و خارجی یادآور خاطرات بسیار زیبایی است. خراسان رضوی به نسبت بسیاری از استانهای دیگر به لحاظ تکثر نیروهای انسانی وضعیت بسیار خوبی دارد.
تمامی رفتارهایی که در حوزه سینمایی میشود، مورد تائید نیست
وی در ادامه به رفتار اخیر برخی بازیگران سینما اشاره کرد و گفت: تمامی رفتارهایی که در حوزه سینمایی توسط برخی بازیگران میشود مورد تائید ما نیست، چون اینها الگوهایی هستند که جوانان و نوجوانان دارند و مسائلشان را دنبال میکنند به همین دلیل بسیاری مواقع با این افراد صحبت و مذاکره میشود.
معاون وزیر فرهنگ ارشاد اسلامی با بیان اینکه در سینما بازیگران و کارگردانان بسیار خوبی هم داریم، افزود: یکی از افتخارات جمهوری اسلامی ایران علیرغم همه آنچه به چشم میآید سینمای ما است.
وی افزود: تاکنون آثار بسیار خوبی در صنعت سینما تولید و ارائه شده است، البته ایراداتی هم وجود دارد که باید برطرف شود، فیلمهایی که جدید تولید میشود فیلمهای نسبتاً سالمتری هستند و راحتتر با خانواده میتوان آنها را دید. خوشبختانه برای استانداردسازی تلاشهای خوبی صورت گرفته است.
خزاعی در پایان در خصوص درخواست هنرمندان شهرستان بردسکن برای راهاندازی سینما در این شهرستان گفت: هر زمان که سالن بردسکن استانداردسازی شود، تجهیزات مورد نیاز را به این شهرستان اختصاص خواهیم داد.
ایسنا