کشتار غیرمجاز، بزرگترین تهدید سلامت در نیشابور

رئیس دامپزشکی نیشابور گفت: کشتار غیرمجاز در حاشیه شهر، بزرگترین تهدید سلامت در نیشابور است.

به گزارش اعتمادساز، علی سلیمانی اظهار کرد: کشتار غیرمجاز تخلف و بزرگترین تهدید سلامت در نیشابور است.

رئیس دامپزشکی نیشابور افزود: کشتار غیرمجاز سبب گسترش آلودگی زیست محیطی است علاوه بر اینکه ذبح دام در حاشیه شهر آثار سوء روانی را برای افراد جامعه به دنبال دارد.

وی با بیان اینکه ۸۵۰ بیماری مشترک بین انسان و دام وجود دارد، تشریح کرد: تب کریمه کنگو که یک بیماری مشترک بین انسان و دام است و دلیل شیوع آن در فصل گرم سال وجود کنه و همین کشتار غیرمجاز است.

سلیمانی با اشاره به اینکه در سال جاری ۷ مورد بیمار محتمل تب کریمه کنگو را در نیشابور داشتیم، تشریح کرد: از ابتدای سال جاری ۳۰۹۵ راس کشتار دام سنگین در کشتارگاه‌های نیشابور انجام شده است که از این ها ۶۲ راس دام سنگین به دلیل بیماری از چرخه مصرف خارج شده است. همینطور ۷ تن امعا و احشا حذفی داشتیم.

رئیس دامپزشکی نیشابور ادامه داد: ۳۵ هزار و ۶۲۰ کشتار صنعتی دام سبک داشتیم که ۳۸ راس غیرقابل مصرف بود و بیش از ۱۰ هزار جگر و ریه را از چرخه مصرف انسانی خارج کردیم. این اتفاقی است که در کشتار غیرمجاز هرگز رخ نمی‌دهد.

۱۵۰۰ تن گوشت معدومی در نیشابور

وی با اشاره به اینکه بیش از هزار مرکز عرضه فرآورده‌های خام دامی در نیشابور فعالیت می‌کنند، خاطرنشان کرد: از ابتدای سال جاری در بازدیدهایی که از قصابی‌ها به عمل آوردیم ۱۵۰۰ کیلوگرم گوشت معدومی داشتیم. همینطور ۵ تن خوراک دام و طیور غیرقابل مصرف را از چرخه مصرف خارج کردیم.

نیشابور مقام اول تولید شیر و گوشت قرمز را در استان خراسان‌رضوی دارد

سلیمانی تاکید کرد: نیشابور مقام اول شیر و گوشت قرمز را در استان خراسان‌رضوی دارد و در زمینه صادرات محصولات لبنی، کشورهای اوراسیا بازار مصرف محصولات لبنی صادراتی ما هستند.

بیش از ۷۰ درصد گوشت مصرفی در تهیه کباب‌کوبیده، گوشت مرغ است

رئیس اداره دامپزشکی نیشابور عنوان کرد: طبق قانون وضع شده در اتحادیه رستوران‌ها، باید گوشت مصرفی کباب کوبیده مخلوطی از گاو و گوسفند باشد اما در ۲ ماهه اخیر در ۳۵ مورد نمونه‌برداری که از کبابی‌های نیشابور داشتیم بیش از ۷۰ درصد گوشت مصرفی در کباب کوبیده‌ها گوشت مرغ بود.

وی تاکید کرد: این مخلوط گوشت مرغ در داخل گوشت کوبیده ممنوع است و پیگیری قضایی می‌شود، بنابراین باید تحول اساسی در رستوران‌ها و کبابی‌های نیشابور انجام شود.

کاهش قدرت خرید مردم کاهش ۴۰درصدی کشتار دام را رقم زده است

سلیمانی اضافه کرد: در سال جاری افزایش قیمت گوشت سبب شده نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۰ درصد کاهش کشتار دام داشته باشیم. البته دام به میزان کافی موجود است اما کاهش قدرت خرید مردم سبب کاهش کشتار دام در نیشابور شده است.

فارس

دیدگاهتان را بنویسید