کارنامه کرونایی

کارنامه کرونایی

کرونا تجربه‌ای تلخ و فراگیر است که بار دیگر نشان داد دولت‌ها و ملت‌ها در برابر پدیده‌ای واحد، واکنش‌های متفاوت از خود نشان می‌دهند. با کمال تعجب «درد مشترک» و «تلاش برای یافتن راه بهبودی» که باید عبور از راه‌های سخت را ممکن کند نگرش‌ها و عملکردهای بی‌شماری را به دنبال آورد. در مقام قیاس حتی نوع واکنش‌های بخش خصوصی خراسان رضوی و تهران نیز تفاوت‌های چشمگیری دارد.

در ادامه هشدارها و امیدواری‌هایی که «دبیرخانه پیگیری و هماهنگی پویش‌های مردمی مقابله با کرونا خراسان رضوی» (که ما به اختصار با نام «ستاد» در این گزارش به آن اشاره می‌کنیم) را می‌خوانید. در گزارش خلاصه‌ای که «ستاد» از اقدامات خود گردآوری کرده است، می‌گوید که در سطح کشور صدای ما را نشنیده‌اند و یا اگر شنیده‌اند به خاطر این که دولتی یا پایتخت‌نشین نبودیم، مورد اثر قرار ندادند. فعالین بخش خصوصی استان در «ستاد» می‌گویند هم‌راستا با فرامین مقام معظم رهبری بدون بهره‌گیری از کوچکترین کمک‌های دولتی قدم‌هایی را برداشتند که اگر دیگران هم با آنها پیش می‌رفتند، امروز شرایط به مراتب بهتر بود.

می‌گویند اگر عده‌ای به دور از نگاه‌های غیرعلمی و یا با پرهیز از استفاده ابزاری از موقعیت و برای رسیدن به خواسته‌های سیاسی، به صورتی واقعی با کرونا مقابله می‌کردند، امروز چراغ خانه‌های بیشتری روشن بود. امروز قبرستان‌های کمتری آباد شده بودند و روزهای روشن‌تری داشتیم و.. می‌گویند پیش‌بینی‌های ما محقق شدند‌ولی کاش ما اشتباه کرده بودیم، اما به راستی آن‌ها چه گفته‌اند؟ قسمتی از مسیری که «ستاد» از اسفند سال98 تا پایان نیمه اول سال 99 طی کرده است را باهم می‌خوانیم.

23 اسفند؛ اولین اطلاعیه، برگزاری تجمعات فقط با کسب مجوز

«هرگونه تجمعي، تحت هر عنوان؛ فرهنگي، اجتماعي، اقتصادي، مذهبي، ورزشي بدون اجازه شورای تامین استان تا اطلاع ثانوي در شهرستان استان خراسان رضوي ممنوع شود.»

23 اسفند، مشهدی‌ها میزبان نیستند و از پشت‌بام خانه‌ها به امام‌هشتم سلام می‌دهند

«مردم بزرگوار و ولایت مدار ایران اسلامی… امسال ویروس منحوس کرونا توفیق میزبانی را از ما و شما گرفته است. اکنون مصرانه استدعا داریم امسال برای سفر به مشهد مقدس برنامه‌ریزی نکنید و مراسم تحویل سال نو را کنار خانواده و از شبکه‌های سیمای جمهوری اسلامی که مستقیم از جوار بارگاه منور امام رئوف و‌ مهربان _که قطعا خالی از زوار و مجاور خواهد بود_ مشاهده فرمایید.مردم مشهد مقدس که خود را خادم زائرین هشتمین امام مسلمانان به ویژه شیعیان می‌دانند متاسفانه امسال با چشمان اشک آلود به جهت عدم توفیق میزبانی زائرین عاشق امام رضا(ع) از پشت‌بام خانه‌های خود نایب الزیاره همه شما خواهند بود.»

24 اسفند، نیروهای مسلح می‌توانند دولت را یاری کنند

در چهارمین اطلاعیه این ستاد ضمن تشکر از مقام معظم رهبری به خاطر تشکیل ستاد مقابله با کرونا در موضع‌گیری خود اعلام می‌کند که ورود «نیروهای مسلح» مقابله با این ویروس منحوس را هدفمندتر می‌کند. چون آن‌ها مدافع و پشتیبان همیشگی مردم ایران بوده‌اند و می‌توانند دولت را در نظام سلامت یاری کنند. این ستاد نیز آمادگی خود را برای همکاری با نیروهای نظامی، انتظامی و بسیج اعلام می‌دارد.

 25 اسفند، هشدار برای آن‌ها که باید در خانه‌ بمانند و آن‌ها که نباید بمانند

«ستاد» در هشداری اعلام می‌کند که مردم و مسئولین متوجه این دو پرسش باشند که «اگر آنان که باید در خانه بمانند، نمانند و آنان که باید در خانه نمانند، بمانند چه خواهد شد؟» در ادامه این یادداشت می‌آید: «اگر مردمی که باید در خانه بمانند چون اطلاعات کمتری از خطر مرگ که در کمین دارند و به توصیه‌ها توجه نکنند و از خانه خارج شوند و مسئولین سازمان‌های دولتی، مجلس، قوه قضائیه شهرداری‌ها، نیروهای مسلح و غیره تشکل‌های بخش خصوصی، اقتصادی، مذهبی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و…یعنی کسانی‌که به دلیل دسترسی به اطلاعات خطر مرگ را درک کرده‌اند، از ترس مرگ در خانه بمانند فاجعه بزرگ و خارج از کنترل در راه خواهد بود.

از مردم درخواست داریم خطر را برای خود و خانواده جدی بگیرند و در خانه بمانند شرایط از آنچه فکر می‌کنید خطرناک‌تر است. هر فردی از خانواده که در خانه نماند. همه افراد خانواده را با خطر ابتلا به کرونا مواجه می‌کند. از مسئولین سازمان‌های دولتی، عمومی، شهرداری‌ها و تشکل‌های بخش خصوصی تقاضا داریم برای کمک به مردم و کادر درمانی از خانه خارج و در محل کار خود حاضر شوند. تلاش و همکاری همه برای مقابله با کرونا با در خانه ماندن مردم حضور جدی مسئولین به منظور ارائه خدمت در همچون دورانی به مانند دفاع مقدس در تاریخ ثبت خواهد شد.

26 اسفند؛ ضرورت ورود همه تشکل‌ها با محوریت اتاق

محمدحسین روشنک دبیر ستاد در گفت‌وگویی با روزنامه دنیای اقتصاد از نقش بخش خصوصی برای کمک به حل بحران سخن گفته و مطرح می‌کند: « فعالان اقتصادی می‌گویند بخش خصوصی در این روزهای سخت، با ایفای مسئولیت اجتماعی خود در کنار مردم و پیگیر حل مشکلات آن‌هاست و چشم انتظار اقدامات دولت و دیگر نهادها نیست.»

«اوایل ماه پیش بود که ستاد پیشگیری از کرونا در اتاق خراسان رضوی به دستور غلامحسین شافعی تشکیل شد و در ادامه هم ستاد پشتیبانی مردمی مقابله با ویروس کرونا در استان با حضور استاندار، رئیس اتاق ایران و فعالان اقتصادی آغاز به کار کرد و قرار شد همه بخش‌های غیردولتی در این زمینه پای کار بیایند.»

روشنک خاطرنشان می‌کند: « غلامحسین شافعی تاکید کرده بود که «مسئولیت اجتماعی پارلمان بخش خصوصی ایجاب می‌کند تا با همه توان در این حوزه فعال شویم. در واقع، کمیسیون مسئولیت‌های اجتماعی اتاق هم در همین راستا و برای ورود موثر به چنین بحران‌هایی تشکیل شده و در وضعیت موجود می‌تواند نقش موثری را ایفا کند. کسب و کارهای خرد و کلان در کشور به واسطه تبعات ناشی از این بیماری به چالش‌های جدی دچار شده‌اند و دولت باید با همه توان بسته‌ها و برنامه‌های حمایتی خود را بنابر پیشنهاد بخش خصوصی، به مرحله اجرا درآورد». ستاد پیشگیری از کرونا در اتاق مشهد با دو کمیته ذیل خود فعالیتش را شروع کرده است؛ کمیته جمع آوری و هدفمندسازی کمک‌های فعالان اقتصادی و کمیته شناسایی موانع و مشکلات بنگاه‌های اقتصادی استان.

کرونا مشکلی مقطعی نیست

روشنک تاکید کرد: به گفته فعالان بخش خصوصی و اعضای اتاق بازرگانی، شیوع کرونا موضوعی مقطعی نیست که بخش کوچکی از جامعه را تحت تاثیر قرار دهد یا تاثیر آن کم باشد، بلکه همین حالا هم مشخص است که این حادثه و اتفاق، اثرات نامطلوب عمیقی را به ویژه در حوزه اقتصاد گذاشته که می‌تواند تبعات آن درازمدت باشد، بنابراین ورود اتاق به این موضوع کاملا طبیعی است. ‌بخشی از کمک‌های اتاق به صورت مادی، مشاوره دادن و راهنمایی فعالان اقتصادی است تا بنگاه‌ها، کارخانه‌ها و کارگاه‌های خود را محافظت کنند. بخش دوم کمک‌ها هم در حوزه شناسایی آسیب‌های ناشی از شیوه کرونا بر بنگاه‌ها و بررسی چگونگی کمک به آن‌هاست.

از روحیه بخشی تا تامین نیازها

وی معتقد است این «ستاد» باید به صورت همه‌گیر تشکیل شود و همه تشکل‌ها و فعالان اقتصادی که در این خصوص دلسوز هستند، با محوریت اتاق به این عرصه ورود کنند و می‌گوید: «کار در این ستاد باید در چهار محور انجام شود. محور اول ایجاد روحیه و پشتیبانی از نظام سلامت استان است. محور دوم تامین نیازهاست که باید به افرادی که درگیر این موضوع هستند، کمک شود. در واقع، بعد از حمایت و پشتیبانی معنوی و ایجاد فضای ایثار و همدلی کادر درمانی، همه باید توان خود را بگذارند تا نیازهای مختلف از جمله نیازهای بهداشتی که لازمه جامعه امروز است را تهیه کنند.

مرحله سوم کمک به مسئولان است تا بتوانند ماموریت خود را انجام دهند و مرحله چهارم، بررسی عواقب کرونا بر اقتصاد در حوزه‌های مختلف از جمله کارگری، کارفرمایی، فضای کسب و کار و به طور کلی در حوزه کارآفرینی است زیرا این روزها همه بخش‌ها از صادرات و صنعت و کسب و کارهای خرد گرفته تا هتل‌ها، رستوران‌ها و… تحت تاثیر این وضعیت قرار گرفته و گرفتار شده‌اند.

 

هنوز تمام عواقب کرونا را نمی‌دانیم

رئیس کانون کارآفرینان خراسان رضوی معتقد است« اینکه امروز در مورد عواقب کرونا صحبت کنیم، زود است. ما در تجارت خارجی با مشکل جدی مواجه هستیم؛ امکان صادرات مواد غذایی، کشاورزی و صنعتی تولیدشده وجود ندارد و تولیدات در انبارها مانده است، بازرگانان هم نمی‌توانند تردد کنند و پول‌های آنها برنمی‌گردد. عواقب دیگری هم هست که اکنون امکان ندارد برای آن‌ها برنامه‌ریزی کنیم و باید ابتدا وضعیت حال را دریابیم و وقتی از حال عبور کردیم، وارد مباحث بعدی شویم.»

26 اسفند، مالکین عزیز، مستاجران خود را دریابید

«ستاد» در اطلاعیه‌ای کوتاه برای عبور از روزهای سخت که معیشت مردم را به خطر انداخته است، از مردم عزیز خواهشی می‌کند: «بنی آدم اعضای یکدیگرند/که در آفرینش ز یک پیکرند/ چو عضوی به درداورد روزگار/دگر عضو‌ها را نماند قرار». ما همه با هم مهربان هستیم تا ویروس کرونا را شکست دهیم. می‌دانیم که مالکین نیز با مستاجران مهربان شده‌اند و داوطلبانه حداقل دو ماه اجاره واحد‌های تجاری و مسکونی را طلب نخواهند کرد.»

27 اسفند، جمع‌آوری کمک با نظارت استانداری خراسان رضوی

«ستاد»که از همان روزهای اول درگیر شدن استان خودجوش و مردمی «در جهت اطلاع‌رسانی خطر» نقش مهمی در مقابله با عواقب ویروس منحوس کرونا بر عهده گرفته است، برای پیگیری تولید نیازمندی‌های بهداشتی درمانی و جمع‌آوری کمک‌های نقدی با اعلام حساب بانکی و غیر نقدی برای رساندن به مراکز مورد نیاز، که تماما با هماهنگی استانداری انجام شده و می‌شود، همت کرده‌اند.

این ستاد ضمن تقدیر مجدد از این همت عالی و حمایت از همه تلاش‌هایی که در حال انجام است و استقبال از جمع آوری کمک‌ها به صورت غیرمتمرکز و درخواست از اعضای هر تشکل به منظور کمک از طریق تشکل مربوطه، از آنجا که ممکن است خیرینی عزیز باشند که ندانند از چه طریقی کمک نقدی خود را پرداخت کنند، می‌توانند با این ستاد در ارتباط باشند.»

27 اسفند، کبوتری مهمان گذرگاه عاشقی می‌شود

در روزهایی که خیابان‌های مشهد بر خلاف روال هر ساله خالی از سیل مشتاقان امام هشتم است، عکسی از یک کبوتر که به تنهایی در خیابان آیت‌الله طبسی(گذرگاه عاشقی) چشم به مضجع شریف امام هشتم دوخته است، منتشر می‌شود. دلنوشته‌ای از سوی دبیر ستاد منتشر می‌شود: «بیایید برای پایان یافتن غربت کرونا به سوی حرم مطهر امام رئوف، ولی نعمتمان حضرت رضا(ع) و مردم ایران اسلامی و مشتاقانش دعا کنیم. این خواهشی از همه مردم مشهد مقدس روحانیت بزرگوار، اساتید حوزه و دانشگاه، آیت‌اللّه علم الهدی نماینده مقام معظم رهبری و امام جمعه مشهدمقدس، حجت اسلام والمسلمین مروی، تولیت آستان قدس رضوی و مهندس رزم حسینی استاندار خراسان رضوی و…است.

مانند این کبوترِ گذرگاه عاشقی (پل خیابان آیت الله طبسی) با چشمان گریان برای رفع این شرایط در خانه بمانیم و سلام به مولایمان بدیم و دعا کنیم.» بعد از انتشار این دلنوشته کلید واژه‌های «آقا به تو از دور سلام» فضای مجازی را در بر می‌گیرد.

28 اسفند، عکسی از ترافیک عجیب در عوارضی تهران- قم مردم را بهت‌زده می‌کند

«ستاد» در هشداری به مردم سعی می‌کند وجدان‌های خفته را بیدار و اذهان را هوشیار کند: «چرا چنین شتابان به سوی مرگ با ویروس کرونا می‌شتابیم؟ از صبح روز چهارشنبه 28 اسفندماه ترافیک سنگینی در عوارضی تهران به سمت قم وجود داشته که تا لحظه نوشتن این یادداشت نه تنها از تعداد ماشین‌ها کم نشده است، بلکه به طرز چشمگیری نیز افزایش یافته است. تصاویر نشان می‌دهد که هنوز مردم ایران ویروس کشنده کرونا را جدی نگرفته‌اند و راه سفر در پیش دارند. حق مردم است که حاکمیت با این افراد برخورد کند.». برای اولین بار درباره ضرورت برخورد حاکمیتی با کسانی که سلامت مردم را نشانه گرفته‌اند، صحبت می‌شود.

28 اسفند، هشدار مجدد؛ برخورد پلیس با کسانی که به مشهد سفر می‌کنند لازم است

«ستاد» با توجه به اخبار و گزارش‌هایی که از وضعیت برخی جاده‌ها منتشر می‌شود، هشدار می‌دهد که عده‌ای هیچ وقت خطر را جدی نمی‌گیرند. «متاسفانه بعضی افراد جامعه با این که می‌دانند با عدم رعایت نکات تابلوهای خطر جاده‌ها که برای آن‌ها نصب شده است، باز هم بی‌توجهی کرده و زندگی خود را فدا می‌کنند. به همین دلیل به پلیس دستور داده شده است که برخورد کند. متاسفانه در مورد سرپیچی از مقررات و توصیه‌های مقابله با کرونا، به خصوص سفر نکردن به خراسان رضوی توسط بعضی افراد جامعه تاکنون به پلیس دستور مقابله داده نشده که این مسئله مشکل بزرگی ایجاد کرده است. به نظر می‌رسد برخورد پلیس با این مسئله بسیار لازم است.»

29اسفند، ویروس شوخی و مماشات را قبول ندارد

ستاد هشدار می‌دهد که 20درصد مردم سلامت 80 درصد دیگر را به خطر انداخته‌اند و دولت باید راهی برای کنترل یا مقابله کردن با این افراد پیدا کند. «امشب در خانه‌هایمان به امام موسی‌بن‌جعفر الکاظم(ع) و فرزندش امام رضا(ع) برای قطع زنجیره ویروس کرونا توسل کنیم. قطع زنجیره ویروس کرونا با شتر سواری دولا – دو لا نمیشه به درخواست‌های نمکی‌ها و رزم‌حسینی‌ها برای قطع زنجیره ویروس کرونا توجه و با سختگیری مردم را ۱۵ روزه جانانه خانه نگهدارید. ‌

به گفته متخصصین این ویروس شوخی و مماشات را قبول ندارد و برای مقابله با خود فقط دو شیوه را می‌پذیرد. اول، ‌اعلام قبول همه‌گیری کامل و مرگ صدها هزار ایرانی تا اتمام کرونا روشی که ممکن است درکشور‌های دیگر از جمله انگلستان نیز تجربه شود. دوم، ‌انجام محدودیت قانونی و حضور پرشمار نیروهای مسلح به ویژه انتظامی، سپاه و بسیج در خیابان‌ها و جاده‌ها به منظور جلوگیری حضور آن جمع از مردم که با نادیده گرفته توصیه‌ها و مقررات کرونایی به جان خود و دیگران رحم نمی‌کنند به مدت پانزده روز و قطع زنجیره ویروس کرونا.

آن‌چه تاکنون شاهد بوده‌ایم با وجود اینکه بخشی ۶۰ درصدی از مردم که از اول اسفند تا امروز خود را در خانه‌ها زندانی کرده و ۲۰ درصد نیز پرسنل نظام سلامت و مسئولین و تولیدکنندگان و کسبه تامین کنندگان نیازمندی‌های زنده ماندن مردم هستند و مجبورند با رعایت توصیه‌های بهداشتی از خانه خارج شوند.

لذا خطر ویروس پاشی بسیار کمی دارند، چون ۲۰ درصد ناآگاه و یا سرکش و لجباز که بدون هیچ رعایت بهداشتی از خانه خارج و به خیابان‌ها و جاده‌ها سرازیر شده و ویروس پاشی را به خود و آن ۲۰ درصد موظف انجام داده و از این طریق به ۶۰ درصد نیز که به توصیه‌ها گوش فراداده و خودخواسته درخانه زندانی شده‌اند، شیوع می‌دهند زنجیره ویروس قطع نشده و احتمالا همان صدها هزار نفر و یا قدری کمتر به تدریج چند ماهه که از تحمل نظام درمانی و جامعه خارج است؛ توسط ۲۰درصد ناآگاه کشته خواهند شد.

برای جلوگیری از کشته شدن صدها هزار ‌و خسته شدن پرسنل بیمارستان‌ها و جامعه در خانه مانده؛ چاره‌ای جز مقابله با ۲۰ درصد نا آگاه و یا سرکش وجود ندارد.

‌آنان که امروز ۲۹ اسفند ۹۸ خیابان‌های مشهد مقدس را شاهد بودند، با صحنه‌های فراوانی از تمرکز جمعیت در تردد مواجه می‌شدند. ‌این افراد نه به توصیه و تذکر گوش فرا می‌دهند و نه به فکر جان دیگران هستند و تنها زبان زور می‌تواند جلوی این جماعت نا آگاه و لج باز و بعضا خوارج را بگیرد.

‌حتما راه مقابله با این ۲۰ درصد حتی برای ۱۵ روز بسیار سخت و مشکل است، اما چاره‌ای نیست. باید درسنگر بود و پدافند کرد و گرنه در روز‌های آینده ۸۰ درصد جامعه نیز که بیش از یک ماه یا در بیمارستان‌ها و ادارات مربوطه شب روز خدمت کرده و یا در خانه مانده‌اند خسته و درمانده می‌شوند که در آن صورت جامعه باید شلاق و پیاز و شاید بیشتر را باهم بخورد.

‌قلم به‌دستان و سخنرانان باید بگویند و بنویسند و از جان مردم دفاع کنند وگرنه به قول شیران، نماینده مردم مشهد مقدس در مجلس شورای اسلامی، بسیار زود بسیار دیر می‌شود. از گویندگان گفتن و نوشتن اما انتخاب با حکومت.»

3 فروردین، چرا زنجیره ویروس قطع نمی‌شود؟

ستاد با اشاره به این که 20درصد از افراد جامعه زنجیره ویروس را گسترده می‌کنند و تلاش‌های هم‌وطنانی را که در این مدت با از خودگذشتگی در خانه مانده‌اند را تخریب می‌کنند، تاکید می‌کند: «۲۰ درصد افراد ناآگاه و یا سرکش و لجباز هستند که بدون هیچ‌گونه رعایت مسائل بهداشتی از خانه خارج و به خیابان‌ها و جاده‌ها سرازیر و با بی‌انصافی به خود و ۸۰ درصد دیگر جامعه رحم نکرده و با ویروس پاشی نمی‌گذارند زنجیره قطع شود. در این شرایط ۲۰ درصد مسئولین و ایثارگران نظام سلامت و ۶۰ درصد مردم که یک ماه در خانه مانده‌اند خسته شده و به تدریج رها می‌کنند تا ویروس کارش را کرده و مثال معروف «هم پیاز خورد، هم فلک شد، هم پول داد» شامل افراد شود و انگلیسی‌های وطنی حرمت شکن به ریش همه بخندند.»

7 فروردین، اعلام حکومت نظامی سلامت ضروری است

دبیر ستاد با گلایه از عده‌ای اقلیت که تلاش‌های اکثریت را زیر سئوال می‌برند و کادر درمان را خسته کرده‌اند، تاکید می‌کند: «ضرب المثل‌ها راهنمای خوبی هستند. در یادداشت‌های قبل ضمن اعلام این که «شتر سواری دولا دولا نمیشه» اشاره کردم که ضرب‌المثل است: « قاضی متهم را به انتخاب بین خوردن یک کیلو پیاز یا هشتاد ضربه شلاق و یا پرداخت پانصد سکه مختار کرد و محکوم، آن فردکه مجبور بود یکی را انتخاب کند، چون پول را خیلی دوست داشت‌؛ پیاز را انتخاب کرد و مقداری خورد اما دید نمی‌تواند گفت شلاق می‌خورم، شلاق به نصفه نرسیده بود فریاد زد نزنید سکه پرداخت می‌کنم!»

مسئولین مرکز نشین ستاد ملی کرونا اعلام کردند لغو کردن تصمیم استاندار خراسان رضوی درخصوص تعطیلی و قرنطینه کردن استان در پایان سال ۹۸_که می‌توانست از سفرهای نوروزی و ویروس پاشی در جای جای کشور به ویژه مشهد مقدس جلوگیری کند_ اشتباه بزرگ است. متاسفانه ستاد ملی کرونا که گوش شنوایی برای توصیه بزرگان و متخصصین نداشت با نوشته قلم و من ناتوان بیچاره نیز مخالفت کرد.

در پایان سال ۹۸ بسیاری به ستاد ملی پیشنهاد کردند از ۲۸ اسفند تا ۱۵ فرودین که به طور طبیعی همه تعطیل هستند قرنطینه کامل و حکومت نظامی سلامت اعلام شود تا از شر ویروس منحوس کرونا نجات پیدا کنیم. ستاد که به پیشنهادات قبلی از جمله آژیر خطر متخصصین و عنایت مقام معظم رهبری به آن که فرمانِ تشکیل ستاد بحران کرونا در نیروهای مسلح و بستن درب مراکز مذهبی «با هماهنگی ستاد ملی مقابله با کرونا» صادر کردند و استانداران از جمله خراسان رضوی که خطر را احساس و تعطیلی اعلام کرده بودند مخالفت و از انجام قرنطینه کامل جلوگیری کرده بود به این پیشنهاد نیز توجه نکرد.

فاجعه ده میلیون سفر!

«تاکنون که بیش از ده میلیون نفر بدون هیچ ارتباط کاری به سفرنوروزی رفته‌اند که بسیاری از آن‌ها کارمندان دستگاه‌ها بودند. شلوغی خیابان‌ها و افزایش مبتلایان به کرونا باعث شده است اعضای مرکزنشین ستاد ملی کرونا متوجه شوند که حق با متخصصین و استانداران درباره تاکید بر قرنطینه کامل بوده است و عادی نشان دادن شرایط و عدم وجود محدودیت قانونی، به خطر انداختن جان مردم است. برخورد با اقلیت ناآگاه و یا لجباز و سرکش و بعضا خوارج انگلیسی که نگذاشتند زنجیره ویروس کرونا قطع شود، لازم است.

اما حالا دیگر وقت آن رسیده ستاد ضرب‌المثلی که می‌گوید «جلو ضرر هر زمان گرفته شود، منفعت است» را جدی بگیرند و فوری وضعیت بحرانی صد درصد اعلام کنند. برای کنترل مردمی که به توصیه‌ها و مقررات توجه ندارند نیروهای مسلح را به خیابان‌ها و جاده‌ها دعوت و مسئولیت مراقبت از سلامت مردم استان‌ها به استانداران محول و اجازه داده شود تا بتوانند از فردا بجز نیروهای مسلح، افرادی که به موضوع کرونا مربوط هستند و تامین کنندگان غذا و دارو مورد نیاز مردم هرکس هرجا هست حتی مسافرین نوروزی ازحرکت باز داشته و مجبور کنند در خانه بمانند. جلوگیری از سفر کافی نیست، اعلام فوری حکومت نظامی سلامت لازم است. من و قلم نمی‌دانیم اما متخصصین می‌گویند اگر مجدد در این امر تاخیر شود پرداخت سکه نیز دیگر کارساز نخواهد بود.»

9 فرودین، اگر زندگی‌تان را دوست دارید، کرونا را جدی بگیرید

«ستاد» در شرایطی که توصیه به اعلام کردن حکومت نظامی شنیده نشده است، از مردم می‌خواهد تا همچنان اصول اولیه ولی جدی را برای حفظ جانشان در نظر بگیرند: «مردم عزیز آیا می‌دانید که باید قبول کنیم ویروس منحوس کرونا واقعیت تلخی است و دنیا را تسخیر و دگرگون و فرهنگ رفتار در برابر خودش را بر مردم همه کشورها تحمیل کرده که اگر خلاف توصیه‌های پزشکی مقابله با او رفتار شود همچنان میهمان بدن انسان‌ها خواهد بود؟ اولین توصیه در خانه ماندن است.»

9 فروردین، چر ا اصرار داریم شرایط را عادی جلوه دهیم؟

در ایام اعیاد بزرگ شیعیان در ماه مبارک شعبان دبیر ستاد در یادداشتی بیان می‌کند: «با مردم صادق باشیم واقعیت را به جامعه بگوییم. وضعیت ویروس کرونا در کشور عادی نیست. چرا اصرار داریم شرایط را آرام و کنترل شده مطرح کنیم لازمه نجات مردم قطع زنجیره ویروس کرونا است.» در این هشدار به ضرورت اطلاع رسانی درباره واقعیت‌های جامعه صحبت و تاکید می‌شود: «برای جلوگیری از نگرانی مردم بگوییم همه چیز گل و بلبل است دردی دوا نمی‌شود.

اقلیتی شاید در حدود ده درصد از مردم زبان با جانم و چشمم برای در خانه ماندن متوجه نمی‌شود! اگر شرایط عادی است چرا باید درخانه بمانیم؟ باید به مردم عزیز ایران گفته شود اصلا شرایط خوب نیست بلکه بسیار بحرانی است. اگر قرنطینه اجرا نشود همان گونه که پروفسور ملک زاده گفت هفتاد درصد مردم گرفتار می‌شوند و کرونا بسیاری را با خود خواهد برد آن چه برای مردمی که توصیه‌ها را رعایت کرده و می‌کند باقی می‌ماند ماه‌ها در خانه ماندن بدون دیدن مادر، پدر، بچه، نوه خواهران و برادران و غیره است که در نهایت نیز همان خوردن پیاز و شلاق و پرداخت سکه در انتظارشان است.»

10 فروردین، چرا حاکمیت با بی‌انصافان هم‌وطن‌کش مقابله نمی‌کند؟

باز هم داستان گلایه از کسانی که با بی‌تدبیری جان دیگران به خطر می‌اندازند و عدم برخورد قاطع با آن‌ها تکرار می‌شود. «مگر نه این است که تا زمانی که با اقلیت ۱۰ درصد بی‌انصاف که به جان خود و جامعه رحم نمی‌کنند برخورد نشود، بستن درب حرمین شریف، مساجد و تعطیلی نمازهای جمعه و جماعت و تعطیلی کسب و کار برای قطع زنجیره ویروس منحوس کرونا راه به جایی نمی‌برد؟ چرا حاکمیت با بی‌انصافان هم وطن‌کش مقابله نمی‌کند؟ مردم از حاکمیت درخواست حضور گسترده نیروهای انتظامی، نظامی برای مقابله با اقلیت هم مردم کشان را دارند.»

10 فروردین، درخواست ایجاد قرنطینه کامل

باردیگر از مردم و مسئولین تقاضا می‌شود که به سمت قرنطینه پیش بروند، هر چند که طبیعتا سنگینی کفه ترازوی مسئولیت به سمت حاکمیت است که باید اجرا و نظارت بر آن را جدی بگیرد: «اگر جان خود و جامعه را دوست دارید قرنطینه را جدی بگیرید. آیا می‌دانید قرنطینه اصلی‌ترین راه مقابله با ویروس منحوس کرونا است؟ مگر نه اینکه متخصصين می‌گویند بدون قرنطینه کامل ۱۵ روزه انتشار ویروس ادامه خواهد داشت؟ همه با هم از مسئولین ستاد ملی کرونا بخواهیم با ایجاد قرنطینه کامل با کمک نیروهای انتظامی، نظامی زنجیره کرونا را قطع کنند.»

10 فروردین، دست به دامان اولیای خدا شویم

در روزهایی که سختی‌ها هیچ شباهتی به دشواری‌های قبل از خود ندارند و دانش و توان بشری یارای مقابله با آن‌ها را ندارد، تمسک جستن به مقدسات و پناه بردن به آنها می‌تواند عزم مبارزه را در وجود باورمندان جزم کند. «مگر نه اینکه مولایمان سالار شهدا امام حسین(ع) و علمدار و سَقای کربلا ابوالفضل(ع) و غمخوار عاشورا امام سجاد(ع) باب الحوائج هستند، پس بیایید همه با هم در این روزهای ولادت این افتخارات بشریت برای مقابله با کرونا که علم از شناخت آن عاجز مانده، دست به دامانشان شویم.»

12 فروردین، سامانه‌ای برای کسب اطلاع و ارتباط مردم با ستاد افتتاح می‌شود

خبری در اخبار و رسانه‌های مجازی منتشر می‌شود: سامانه «ستاد پشتیبانی مردمی مقابله با کرونا استان خراسان رضوی» راه‌اندازی شد. آدرس این پایگاه اینترنتی www.setadcorona.com است. محمد حسین روشنک دبیر اجرایی ستاد مردمی پشتیبانی مقابله با کرونا استان خراسان رضوی با اعلام این خبر افزود: این سامانه به منظور اطلاع‌رسانی از آخرین اقدامات ستاد کرونای استان ؛ اطلاع رسانی و انتشار اطلاعیه‌های ستاد جهت اطلاع مردم شریف استان و خیرین محترم راه اندازی شده است.

روشنک اضافه کرد: در ستاد کمیته‌های شکل گرفته که در امر هماهنگی اطلاع‌رسانی تلاش همگانی کمک به مردم و مسئولین برای مقابله با ویروس منحوس کرونا، پشتیبانی از کادر درمانی، تامین و آموزش نیروهای داوطلب، تامین نیاز‌های بهداشتی مردم، انجام امور ضدعفونی، شناسائی افراد آسیب‌پذیر و رساندن بسته‌های حمایتی به آنها و… که به همت خودجوش گروه مردمی، جهادی و تشکل‌هایی از جمله تشکل‌های اقتصادی استان به صورت غیر متمرکز انجام می‌شود.

دبیر اجرایی ستاد پشتیبانی مردمی گفت: دبیرخانه‌های ستادها و کارگروه‌های زیادی در استانداری، فرمانداری، شهرداری، اتاق‌های بازرگانی، اصناف، تعاون، خانه صنعت، انجمن مدیران، کانون کارآفرینان، سازندگان مشهد مقدس، تشکل‌های مردمی و بسیجی و جهادی، معین‌های اقتصادی، هیئت‌های مذهبی، خیریه‌ها، انجمن‌ها، شهرستان‌ها و… تشکیل شدند که همه در همراهی با استانداری جهادی استان برای مقابله با کرونا به صورت مستقل فعال هستند ضمن اینکه دکتر لبافی دبیرمحترم شورای گفت‌وگو و رئیس ستاد معین‌های اقتصادی با کمک مهندس سیادت زیر نظر آقایان مهندس شافعی و دکتر رسولیان به صورت جدی در حال تهیه طرح‌های اقتصادی پسا کرونا هستند. ستاد از همه تلاشگران تشکر می‌کند.

وی افزود: عموم مردم می‌توانند با مراجعه به این سایت به آدرس www.setadcorona.com در جریان آخرین اقدامات و اطلاعیه‌های ستاد قرار گیرند.

12 فروردین، مناطق پرخطر مشهد معرفی می‌شوند

در اطلاعیه «ستاد» خطاب به شهروندان اعلام می‌شود که «با توجه به اینکه بیشترین آلودگی به ویروس کرونا و فوتی‌ها به ترتیب در مناطق «۲» «۳» «۹» «۶» مشهد مشاهده شده از مردم و کسبه این مناطق درخواست می‎شود، بیشتر مراقبت کنند. باور داشتن قاتل نامرئی کرونا، در خانه ماندن، بستن مغازه‌ها، رعایت مسائل بهداشتی و… جان شما، خانواده و جامعه را بیشتر حفظ می‌کند.»

این اطلاعیه به این منظور است که نشان دهد اطلاعات و آمار حتی در مناطق مختلف شهر شرایط متفاوتی را نشان می‌دهد و ملموس بودن آمار ابتلا به مردم گوشزد کند که ویروس تا پشت در خانه‌هایشان آمده است.

14فروردین، چیزهایی که از کرونا نمی‌دانیم بیشتر از دانسته‌های ماست!

با توجه به این که پدیده «کرونا» تمام توجه جهانیان را به خود معطوف کرده است اما این واقعیت هم وجود دارد که گویی دانش بشری هنوز پیشرفت لازم را نداشته است. محمد حسین روشنک، ستاد در یادداشتی می‌گوید: «آنچه به زبان ساده از گفته‌های گاهی صددرصد متناقض دانشمندان دنیا متوجه شده‌ایم این است که کرونا نوعی مواد اولیه تولید سم است «شما بخوانید کرونا تا قلم متهم به دخالت در کار دانشمندان و پزشکی نشود» که به‌جز انسان برای هیچ جانداری خطر ندارد. جالب است که مواد اولیه این سم (ویروس) درون بدن آدم‌ها تولید و آنگونه که گفته‌اند از طریق ترشحات چشم، بینی، دهان به بدن و با تماس دست و لباس از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود.

این سم (ویروس) از هر کجا آمده و هر کس آن را ساخته و یا تذکری حساب شده بوده تا به دانشمندان مدعی گفته شود شما که دعا و نیایش خدا و درمان‌های مذهبی، سنتی و… را برای درمان و رفع بلا قبول نداشته و ندارید، ببینید در مقابل سمی (ویروسی) ناچیز که کارخانه آن درون بدن انواع انسان‌های غربی، شرقی، جنوبی و شمالی قرار داده شده چقدر ضعف دارید و کاری از دستتان ساخته نیست.

فرهنگ کرونایی؛ راهی برای در امان ماندن از ویروس

«آنچه مسلم است ما مردم باید ضمن رعایت دقیق مسائل بهداشتی که دستور همه ادیان خدایی نیز بوده و فاصله گرفتن از کارخانه «آدم»‌های سم (ویروس)‌ ساز غیر قابل شناسایی، با در خانه ماندن و کار و زندگی _با فرهنگ کرونایی_ و اعتماد به باورهای دینی همه ادیان الهی و دعا و نیایش به درگاه حق از آنان که قبولشان داریم، مانند امام مهربانی‌ها به ویژه در ایام عید نیمه شعبان برای شفاعت نزد پروردگار متعال برویم که فقط او می‌تواند این بلا را رفع کند، صبر و مقاومت پیشه کنیم و منتظر بمانیم تا حق تعالی تفکر ساخت پادزهر این سم (ویروس) منحوس را در فکر یک انسان دانشمند غیر مغرور خدا پرست زنده سازد و بشریت را از شر این قاتل ناشناخته در همه دنیا نجات دهد.»

زوایای پنهان و یافته‌های متفاوت درباره ویروس کرونا باعث شده است که دبیر ستاد برای اولین بار در کشور نوع نگرش مردم به این ویروس منحوس را تغییر دهد و از «فرهنگ کرونایی» سخن بگوید، یعنی واقعیت‌هایی که مردم باید در باره این ویروس و خطرات آن بپذیرند و روش‌هایی که برای در امان ماندن از آن در پیش بگیرند.

16 فروردین، دفاع از تلاش‌های مسئولین استانی

مثل هر بحران دیگری عده‌ای در فضای گل آلود به دنبال تسویه حساب سیاسی و شخصی هستند. کسی منکر کمبودها و ضعف‌های عملکردی نیست ولی مسئولین ستاد موضع‌گیری قاطع خود را درباره عملکرد مدیران استانی بیان می‌کنند تا در فضای بحرانی و پر از استرس، فشار مضاعف بر کسانی که می‌خواهند برای مردم قدمی بردارند، وارد نشود.

روشنک، دبیر اجرایی ستاد مردمی پشتیبانی مقابله با کرونا در گفت‌وگو با رسانه‌ها می‌گوید: «آقای رزم حسینی(استاندار وقت خراسان رضوی) فداکاری و ایثار خود را در این دوران اثبات کرد. ما می‌دانیم عمده کسانی که از بازماندگان دفاع مقدس هستند از بمب‌های شیمیایی آسیب دیده‌اند و با این که این بیماری هم برای این افراد خطرناک است ولی ایشان شبانه روزی مشغول فعالیت هستند. معاونین آقای استاندار و فرماندار نیز یکسره مشغول فعالیت هستند. به عنوان بخش مردمی که شاهد این تلاش هستیم وظیفه خود می‌دانیم که تشکر کنیم. در استان ماچند نفر از اعضای شورای تامین به این بیماری مبتلا شده‌اند و خدا را شکر بهبود یافته‌اند، این نشان می‌دهد که مسؤلین ما پای کار بوده اند.

17 فروردین، در مبارزه با ویروس کرونا، همه با هم در یک کشتی نشسته‌ایم

ناشناخته بودن کرونا، پیچیدگی‌های مبارزه با آن و هزار و یک کمبود و مشکلی که در سر راه وجود دارد، خطر ایجاد تفرقه و ناامیدی در مردم را وجود دارد، باید به چشم یک پدیده اجتماعی به مقوله «مبارزه با کرونا» نگاه کرد. اعضای ستاد که خود از مجاهدین دفاع مقدس هستند برگی از تاریخ را ورق می‌زنند تا بگویند که ایرانیان مردم روزهای سخت هستند اگر در کنار هم باشند.

در متن یادداشت محمدحسین روشنک دبیر ستاد آمده است: «آنان که دوران دفاع مقدس را درک کرده و دستی بر آتش داشته‌اند به خوبی شاهد بودند که نقش تشویق و تقدیر از فرماندهان و رزمندگان تا چه اندازه در ایجاد انگیزه و بالا رفتن مقاومت در جبهه‌ها مفید بود و درمقابل در مواردی که سیاست بازی‌ها باعث می‌شد که افرادی با نادیده گرفتن فداکاری‌ها بر طبل نقد زدن و لنگش کن می‌کوبیدند، چگونه تاثیر منفی در جذب نیروهای مردمی، پشتیبانی و روحیه رزمندگان می‌گذاشت. آن زمان همه می‌دانستند که تاثیر مادی دو عدد تخم مرغ آن مادر روستایی، اصلا قابل محاسبه نیست، ولی اراده قلبی آن مادر که پشت آن دوعدد تخم‌مرغ بود، آنچنان در روحیه رزمندگان اثر مثبت داشت که شاید هزاران آر‌‌پیجی که بزرگترین سلاح رزمندگان در آن زمان بود، نداشت.»

«درخانه ماندن» پدافندی برای مبارزه با کروناست

«امروز در مبارزه با کرونا، تاریخ در حال تکرار شدن است. همه مردم و مسئولین پای کار مقابله با دشمنی عالم گیر، به نام کرونا هستند و از کادر درمانی که در خط مقدم جنگ با ویروس و درمان ترکش خوردگان کرونا و فرماندهانی که در ستادها و قرارگاه‌ها در حال برنامه‌ریزی عملیات، تامین نیروی انسانی و تهیه تدارکات رزمندگان خط مقدم و ایجاد خطوط ‌پدافند سلامت انسانی که یکی از آن‌ها فاصله‌گیری فیزیکی و در خانه ماندن است، سپاسگزار هستند.

در این شرایط تاریخ در حال تکرار است. مردم با صبر و مقاومت، مقام معظم رهبری و حوزه‌های زیر نظر دفتر ایشان با حمایت جانانه از ستاد ملی کرونا، رئیس جمهور و دولت در حالی که رئیس مجلس شورای اسلامی و نمایندگان محترم در میدان هستند و با تایید و تقویت آنچه لازم است، رئیس قوه قضائیه و دادگستری‌ها با پیگیری مداوم، مجمع تشخیص مصلحت نظام، نمایندگان ولی فقیه و ائمه جمعه با تعطیل کردن تجمعات و پیگیری، مراجع تقلید با توصیه‌ها، مساجد و حسینیه‌ها با بستن درب‌ها و تبدیل آنها به مراکز پشتیبانی مردمی، پای کار ایستاده اند.

از طرف دیگر هم نیروهای نظامی، انتظامی، بسیج مردمی و جهادی با تشکیل ستاد، متولیان حرمین شریف با خوردن جام زهر و بستن درب آن‌ها که کم سابقه بوده و کمک به مردم ضعیف، تشکل‌های بخش خصوصی با کمک‌های فراوان، کارآفرینان با تحمل خسارت و تولید و تامین نیازمندی‌های مبارزه با کرونا و حفظ کارگران خود، اصناف با بستن محل کسب خود و جمع آوری کمک، کارگران با صبر و تحمل مشکلات و… در مقابله با کرونا، پای کار ایستاده‌اند.»

اشتباهاتی که غیرقابل اجتناب است

«البته چه در آن زمان، که جنگ تحمیل شده بود و شناخت کامل از داشته‌ها و جبهه‌های دشمن سخت بود و چه این زمان که ویروس ناشناخته در مقابل بشریت قد علم کرده است، در تصمیم‌گیری‌ها و اجرا اشتباهاتی وجود داشته و دارد که هم آن زمان و هم این زمان، همه در تلاش بوده و هستند تا اشتباهات به حداقل برسد.»

ستون پنجم کرونا

اینکه اندک سیاست‌زده‌ها و یا منفعت‌طلبان که دور از صحنه نبرد ایستاده و فکر می‌کنند چون پدافند کرده‌اند از کرونا در امان خواهند بود و با هدف ایجاد ردِ پا برای آینده با زبان و قلم از دور فریاد بزنند چرا لنگش نمی‌کنی و با انتقادهای غیرسازنده بی‌‌‌مورد قصد تضعیف روحیه مردم، رئیس جمهور، دولت، مجلس و نمایندگان، قوه قضائیه و دادگستری‌ها، نیروهای مسلح، استانداران، کادر درمانی، کارآفرینان، اصناف، کارگران و… را داشته باشند، خواسته یا ناخواسته _که بعید است ناخواسته باشد_ وظیفه ستون پنجم دشمن که آن زمان نیز وجود داشت را به عهده گرفته و می‌گیرند.

اما مردم فهیم و آگاه ایران اسلامی که در دوران دفاع مقدس با تشویق، تقدیر و حمایت از فرماندهان و رزمندگان و پشتیبانی کنندگان، حساب خود را از این گویندگان و نویسندگان مغرض و ستون پنجم دشمن جداکرده اند و بعد از پایان جنگ این جماعت را رسوا می‌کنند، اکنون نیز چنین می‌کنند. در مبارزه با ویروس منحوس کرونا همانند دوران دفاع مقدس همه با هم در یک کشتی نشسته‌ایم، حتما مردم و مسئولین مانند آن زمان با اتحاد و همت، کشتی را حفظ می‌کنند تا انشاالله به ساحل نجات برسیم.

۱۸ فروردین، بنیه اقتصادی ما ضعیف است

در جلسه ستاد مردمی مقابله با کرونا استان خراسان رضوی در محل فرمانداری شهرستان مشهد مقدس مطرح می‌شود: با تاکید بر این که اقداماتی که در مشهد انجام شد، قابل توجه و تقدیر است، باید اعلام کنیم که ما باید با کرونا زندگی کرده، کار کنیم، مغازه‌هایمان را باز کنیم و باید با فرهنگ کرونا منطبق شویم. هیچ چشم‌اندازی برای پایان کرونا در هیچ جای دنیا تصور نشده است. پروتکل‌های مورد نیاز اصناف، باید تهیه و اجرایی شود. تعطیلی در زمان شیوع کرونا غیرممکن است بنیه اقتصادی کشور ما تا حدی تاب‌آوری این شرایط را خواهد داشت. ابلاغاتی که از تهران به دست ما می‌رسد باید بر اساس هر شهر بومی‌سازی شود.

در این جلسه مطرح می‌شود: «از تشکل‌ها و سازمان‌ها درخواست می‌شود که فعالیت‌هایی که در راستای مقابله با کرونا انجام می‌دهند را به دبیرخانه‌های ستاد ارائه کنند تا گواهی صادر شود.»

19فروردین، خدا قوت اما چرا اختلاف؟

«ستاد»بیانیه‌ای منتشر می‌کند: «بیش از پنجاه روز است کادر درمانی، سلامت و جان خود را به میدان آورده و در خط مقدم مبارزه با کرونا برای حفظ سلامت و جان مردم تلاش می‌کنند، این فداکاران در صدا و سیما و کلیپ‌های فضای مجازی با اشک از مردم خواسته و می‌خواهند در خانه بمانید و به مسافرت نروید تا از انتشار ویروس جلوگیری شود.

اکثریت جامعه نیز قدرشناس کادر درمانی بوده و رعایت توصیه‌های آنان را برخود واجب می‌دانند، اما متاسفانه جمعی اقلیت، بی‌خیال، لجباز و یا مغرض با نادیده گرفتن همه توصیه‌ها و درخواست‌های کادر درمانی و مسئولین کشور با انجام ده میلیون سفر در ایام تعطیلات نوروز، تمام کاشته‌های کادر درمانی و مردم که پنجاه روز در خانه مانده‌اند را از بین بردند.»

به جز توصیه، چه کردند؟

«اینان باعث شدند ۱۶ فروردین که مسافرت‌های نوروزی تمام شده، وضعیت به اول بحران برگردد. در حالی که کادر پزشکی و مردم در خانه درمانده خسته و فضای کسب و کار با شرایط غیرقابل تحمل مواجه شده‌اند و هیچ چشم‌انداز روشنی برای غلبه بر کرونا و اتمام این شرایط از طرف مسئولین عالی وزارت بهداشت و درمان، به جز توصیه به تداوم رفتار پنجاه روز گذشته ارائه نشده‌است.»

چرا برنامه‌ای برای شناسایی خاطیان وجود ندارد؟

«هیچ برنامه‌ای نیز برای شناسایی لجبازان و بی‌خیالان که با نادیده گرفتن توصیه‌ها و انجام سفر نوروزی، باعث طولانی شدن تلاش کادر درمانی و درخانه ماندن مردم و تعطیلی کسب و کارهای خسارت دیده و مرگ افراد شدند، وجود ندارد.

متولیان امر سلامت کشور نیز که قابل احترام جامعه بوده و از طرف مردم و مقام معظم رهبری مورد تقدیر و تشویق قرار دارند، این روز‌ها به جای ارائه راه حل و پروتکل‌هایی که بتواند ضمن حفظ سلامت مردم، کسب و کارهایی که بیش از این توان تحمل تعطیلی ندارند، اختلاف خود با دیگر اعضای کابینه که علاوه بر دلسوزی برای سلامت مردم، مجبور هستند به فکر اقتصاد و نان سفره جامعه نیز باشند را علنی مطرح و خوراک برای رسانه‌های خارجی تولید می‌کنند تا ایران و ایرانی که با تلاش شبانه‌روزی بسیار خوب در مقابله با کرونا نسبت به کشورهای دیگر عمل کرده است را با سئوال مواجه کنند.»

حقوق‌بگیرانی که فریاد تعطیلی سر می‌دهند

«در این بین جمعی از افراد شاغل در ادارات و بنگاه‌های دولتی، (منظور همه دستگاه‌هایی که به بودجه کشور متصل و مانند شاخه‌های یک درخت از ریشه تغذیه می‌کنند و اگر بررسی شود مشخص خواهد شد که بخشی از مسافرین نوروزی نیز از همین افراد بوده چون می‌دانند کارکنند یا نکنند، حقوق اول برج کم یا زیاد برقرار است) بدون توجه به شرایط بحرانی فضای کسب و کار، کار آفرینان، کسبه و دیگر شغل‌های بخش خصوصی و سفره‌های خالی کارگران به ویژه کارگران روز مزد، ضمن تماس با رسانه‌های داخلی و ضد انقلاب خارجی، بدون اینکه از سفرهای نوروزی خود بگویند و راه حلی برای کار و تلاش با فرهنگ کرونایی ارائه نمایند فریاد می‌زنند: حرف مسئولین بهداشت و درمان کشور صحیح است باید همه جا تعطیل باشد.»

چرا ستاد کشوری نگذاشت استاندار خراسان رضوی قرنطینه 15روزه در عید نوروز را اجرایی کند؟

«بله هیچ‌کس نمی‌گوید حرف مسئولین بهداشت و درمان صحیح نیست، ولی این سئوال جدی وجود دارد که چرا ستاد ملی مقابله با کرونا که وزیر پرتلاش و خوب بهداشت و درمان از اعضای اصلی و تصمیم‌گیرنده آن هستند در اواخر اسفند ۹۸ که ستاد مقابله با کرونای خراسان رضوی با ارائه پیشنهاد از آن ستاد خواست ایام نوروزی که همه تعطیل خواهند بود را قرنطینه کامل اعلام تا زنجیره ویروس قطع شود و در خراسان نیز تعطیلی اعلام نمود، با این پیشنهاد مخالفت و استاندار خراسان رضوی را وادار به عقب نشینی از تصمیم صحیحش کرد؟»

سئوال‎هایی که ستادکشوری بی‌‌جواب گذاشته است

«ستاد ملی کرونا اگر پایانی برای این شرایط کرونایی فعلی در تصور دارند، چرا اعلام نمی‌کنند تا آنان که ریشه در درخت بودجه کشور ندارند بتوانند برنامه‌ریزی کنند؟ و اگر برنامه‌ای برای پایان کرونا فعلا وجود ندارند که واقعا ندارند،چرا راه حلی برای فاصله گذاری با حفظ فعالیت‌های کنترل شده کسب و کار ارائه نمی‌کنند؟

از همه مهم‌تر وزیر محترم که مورد علاقه و احترام مردم مسئولین بوده و از طرف مقام معظم رهبری در ستاد ملی کرونا تصمیم گیرنده تعیین شده‌اند، چرا راه حلی برای پرداخت هم زمان خسارت‌های هزاران هزار میلیارد تومانی به فضای کسب و کار در تمام امور بخش خصوصی و کارگران و چگونگی تامین اعتبار آن به مقام معظم رهبری و سران قوا تقدیم نمی‌کنند تا دولت مجبور به دادن وعده‌های سرخرمن، که بخش خصوصی اطمینانی به اجرای آن ندارد نباشد؟»

پروتکل‌های سختگیرانه و راه‌اندازی حداقلی کسب‌وکارها

«اکنون که پایانی برای نابودی کرونا در تصور نیست، بودجه اضافه از آن شاخه‌های متصل شده نیز وجود ندارد که دولت بتواند پاسخگوی حداقل خسارت فضای کسب و کار بخش خصوصی از بنگاه‌های بزرگ، متوسط، کوچک و مغازه‌داران گرفته تا خبرنگار، راننده تاکسی و وانت و… از یک طرف و تامین سفره‌های افراد کم درآمد و کارگران از طرف دیگر به وسعت همه کشور باشد، لازم است ضمن پرهیز از اختلاف که کلافگی بیشتر مردم را به دنبال دارد، پروتکل‌های لازم برای کار با فرهنگ کرونایی و اجبار به رعایت پروتکل‌های بهداشت سلامت و نظارت قانونی سختگیرانه و قبول سختی‌های کار در فضای کرونایی، تلاش شود امکان شروع کسب و کارهای حداقلی به تدریج فراهم شود.»

۲۳ فروردین، در خواست ۹۰ درصد مردم از مسئولین، ما را فدای 10 درصد نکنید

«ستاد به واسطه پیگیری‌ها و ارتباطات مردمی و رسانه‌ای که در این مدت ایجاد کرده است تا بتواند اثرگذاری مقابله با کرونا را بیشتر کند در بیانیه‌ای موضع خود را مطرح کرد: «امروز درخواست 90درصد مردم این است که اجازه ندهید زندگی و جان ما فدای ۱۰درصد افراد ناآگاه، بی‌تفاوت، لجباز و یا مغرض شود.»

کادر ایثارگر درمانی و مسئولین استانمان ۶۰ روز در خط مقدم و زیرآتش ویروس، سلامتی خود را به خطر انداخته و ما نیز درخانه مانده و کاروکسب‌مان را رها نکرده‌ایم که کمتر از ۱۰درصد مردم بی خیال در خیابان‌ها و تفریحگاه‌های خلوط جولان و به عنوان ستون پنچم دشمن همه تلاش‌ها را برباد داده و بیمارستان‌ها را پر از کرونایی کنند. نظارت بر اینگونه مکان‌ها با جریمه خودرو‌ها که به منطقه ممنوع تردد وارد و پارک کرده‌اند، بسیار آسان است. ما۹۰درصد! از پلیس درخواست اعمال قانون را داریم.

ما۹۰ درصد! همچنان به توصیه‌های کادر درمانی و مسئولین عمل کرده هیچگاه برای تفریح و خیابان گردی از خانه خارج نمی‌شویم و همچنان در خانه می‌مانیم تا کرونا را شکست دهیم.»

26فروردین، تجارب گذشته چراغ راه امروز و فردا

هرچند شرایط دشوار و غیرقابل پیش بینی است و هیج تجربه‌ای از گذشته درباره آن وجود ندارد ولی به گفته «ستاد» می‌توان با بازخوانی تجارب گذشته، آن‌ها را چراغ راه امروز و فردای انسان‌ها قرار دادکه در ادامه بخشی از آن یادداشت را می‌خوانید: «جای دوری نرویم، تجارب دروان دفاع مقدس که هنوز بازماندگان فراوانی از آن هشت سال در جامعه ایران که آن دوران را درک کرده‌اند و تجاربی اندوخته‌اند، حضور دارند.

ایثار اکثریت هشتاد درصدی مردم با حضور در جبهه و فدا کردن جان و سلامتی خود از یک طرف، صبر و مقاومت و شکر پروردگار متعال از طرف دیگر و تحمل همه سختی‌ها و ناملایمت‌های پیش آمده همراه با کمک‌ها و پشتیبانی‌های عظیم مالی و تدارکاتی از یادگاری‌ها و تجارب دوران دفاع مقدس است.»

کرونا دفاع دیگری را می‌طلبد

«تجاربی این روز‌ها به خوبی در حال تکرار است، کادر ایثارگر و پرتلاش درمانی کشور همانند رزمندگان دفاع مقدس فداکاری می‌کنند و آنان که دارای تمکن مالی هستند مانند آن زمان، هرکاری برای تامین سلاح مبارزه با ویروس کرونا که نیاز مراکز درمانی و بهداشتی و کمک به نیازمندان جامعه است، دریغ نمی‌کنند. آیا کسی هست که این تشابه و بهره‌گیری از تجارب را انکار کند؟

همه شاهد همدلی و مهربانی کپی‌برداری شده از همدلی و محبت روزهای قبل از پیروزی انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس که بیش از هشتاد و پنچ درصد مردم مشارکت داشتند، هستند. اما دروان دفاع مقدس تجارب دیگری هم داشت؛ ناآگاهی و عدم آشنایی با جنگ در روزها و ماه‌ها و سال اول جنگ از جمله این تجارب است.

در آن زمان، با این تصور که موشک‌ها و جنگنده‌های دشمن می‌توانند مثلا مشهد را هدف قرار دهند شب‌ها خاموشی مطلق حکم فرما می‌شد! یا فاصله خاکریز‌ها در خطوط پدافند به گونه‌ای اجرا می‌شد که تیر مستقیم سلاح‌های انفرادی عراقی‌ها و رزمندگان ما به یکدیگر می‌رسید! ضمن این که مردم به شدت تحت تاثیر خبر‌های دروغ رسانه‌های خارجی آن زمان که مانند حالا زیاد هم نبودند قرار می‌گرفتند. با گذشت زمان مشخص شد که اقدامات روزها و ماه‌های اول جنگ از بی‌اطلاعی بوده و خبر‌های منتشر شده نیز دروغ بوده است.

امروز نیز دقیقا این گونه است، در آینده نزدیک مشخص خواهد شد که بسیاری از گفته‌های به اصطلاح کارشناسان خارجی که برای ایران تحلیل می‌کنند و حتی کارشناسان داخلی و اقداماتی که در مورد ویروس کرونا توصیه شده اشتباه و خبرهای منتشر شده رسانه‌های پرشمار دشمن، دروغ بوده است.»

منتظر بمانیم تا 70 درصد مردم مبتلا شوند؟!

«مثلا اگر یک تحلیل و آمار را که کارشناسان خارجی و داخلی از جمله پروفسور ملک زاده، معاون محترم وزیر بهداشت که همان ابتدا گفت حتما هفتاد درصد مردم به تدریج مبتلا می‌شوند را مورد نظر قرار دهیم و به ابتلای هفتاد هزار نفر که کمتر از یک درصد مردم ایران در مدت دو ماه است، توجه کنیم مشخص می‌شود که بیش از یازده سال طول خواهد کشید تا هفتاد درصد مردم مبتلا شوند.»

دستوراتی که اشتباه بودن‌شان به زودی اثبات می‌شود

«آیا این موضوع، گویای ابطال یکی از این دو حالت، یعنی پیش‌بینی هفتاد درصد ابتلای جامعه و یا آمار هفتاد هزار نفر مبتلا در دوماه، نیست؟ آیا واقعا بعضی از توصیه‌های بهداشتی که کارشناسان و غیر کارشناسان تاکنون ارائه و مردم ناآگاه را اجبار به رعایت آنها کرده‌ایم اشتباه و بدون مطالعه و بهره‌گیری از تجارت کشوری که ابتدا در آن کرونا پیدا شد، نیست؟ آیا در آینده مشخص نخواهد شد که این دستورات مانند همان توصیه خاموشی مشهد در روز‌ها و ماه‌های اول جنگ که بیش از هشتاد درصد رعایت می‌کردند، نیز بوده است؟»

کادر درمان تداعی‌کننده رزمندگان دفاع مقدس

«جدای از فداکاری ایثارگران حاضر در خط مقدم مقابله با کرونا در بیمارستان‌ها که چون ایثارگران آن دوران، محبوب دل‌های مردم و امام جامعه هستند که جمعی از این عزیزان در همان روزهای اول به دلیل عدم آگاهی از نحوه آرایش دفاعی در مقابل ویروس، مانند رزمندگانی که در ماه‌های اول جنگ به دلیل کم اطلاعی از چگونگی ایجاد خاکریز پدافندی، جان خود را با تیر مستقیم دشمن از دست داده و شهید شدند، نیست؟ اما آیا کارشناسان مدعی ارشد و دانشمندان علم پزشکی که برای رسانه‌های خارجی بر علیه تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا، خبرسازی می‌کنند پاسخی برای این سئوالات دارند؟

مردم نمی‌دانند واقعیت هفتاد درصد پیش‌بینی ابتلا و یا هفتاد هزار مبتلا در مدت دو ماه چیست؟ جامعه نمی‌داند ماسک و دستکش مربوط به اتاق عمل، واقعا برای رفتن به دفتر کار لازم است و یا دستکش و ماسک پارچه‌ای قابل شستشو برای مردم عادی کفایت می‌کند؟»

کاش قرنطینه دو هفته‌ای را اجرا می‌کردند

«آیا اگر قرار است هفتاد درصد جامعه با علامت و یا بی‌علامت به ویروس مبتلا شوند، آمار هفتاد هزار مبتلا در مدت دو ماه تا به هفتاد درصد برسد یعنی چه؟ قلم، تجارب دوران انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس و تشابه آنچه این روزها شاهد هستیم را از آن جهت مطرح کرد که بگوید به این ملت باید افتخار کرد و سئوالات را از آن جهت نوشت که ابتدا شاید پاسخی ارائه و به جامعه کمک شود و سپس بگوید اگرچه واقعا خوب بود که ستاد ملی مقابله با کرونا، پیشنهاد ستاد خراسان رضوی برای قرنطینه کامل در ایام تعطیلات نوروزی که تاثیر منفی کمتری در اقتصاد کشور داشت را مورد توجه قرار می‌داد اما به هر دلیلی این اتفاق نیفتاد.»

اتصال 70 درصدی درآمد جامعه به دولت

«از آنان که این روزها در داخل کشور با گویندگان رسانه‌های خارجی در مخالفت با تصمیم ستاد ملی کرونا برای فعال کردن تدریجی کسب و کارها با رعایت فاصله‌گذاری هوشمند، هم صدا می‌شوند، باید سئوال کرد با توجه به آنچه اشاره شد چه پیشنهادی به جز فعال شدن مدیریت شده و با انجام پروتکل‌ها در فضای کسب و کار جامعه‌ای که اکثریت بزرگ آن‌ها متصل به ریشه درخت بودجه کشور نیستند، دارند؟ آیا پایانی برای رسیدن به هفتاد درصد با روند فعلی در تصور دارند که به مردم اعلام کنند؟

27 فروردین، دلنوشته‌ای برای امام مهربانی‌ها

«آقا جان! ما به احترام شما که عشقمان هستید مصلحت و دستورات علمای بزرگوار و مقامات دلسوز کشور و استان را با جان و دل، روی چشم گذاشته و با عرض سلام از راه دور و پشت بام خانه‌ها، همچنان با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و درخانه ماندن، منتظر عنایت و دعای شما نزد پروردگار متعال برای رفع بلای ویروس کرونا می‌مانیم.

امیدواریم با دعای شما امام مهربانمان با از بین رفتن ویروس کرونا درب‌های حرم مطهرتان و مساجد و نماز جمعه‌ها با صلاحدید ستاد ملی کرونا باز گشایی شود. مردم ایران اسلامی به ویژه مشهد مقدس و شهرهای خراسان بزرگ برای سلامتی همه به ویژه علمای اعلا، مسئولین و خادمین بارگاهتان دعا می‌کنند.»

29 فروردین، درخواست اجباری شدن استفاده از ماسک

«اگر چه این روزها درباره اجباری شدن استفاده از ماسک در برخی اماکن و عدم ارائه خدمت به کسانی که ماسک نمی‌زنند در ارگان‌های دولتی می‌شنوید ولی هشت ماه پیش ستاد از مشهد به تهران این درخواست را ارائه کرده بود: «ما از مسئولین درخواست داریم که استفاده از ماسک در وسایل نقلیه، فروشگاه‌ها، بانک‌ها، ادارات و… با توجه به شروع فعالیت کسب و کارها و استفاده از وسائل نقلیه شهری و بین شهری مانند هوا پیما، اتوبوس، تاکسی و … اجباری شود. چرا که به نظر می‌رسد ماسک بهترین وسیله برای جلوگیری از مبتلا شدن افراد سالم به ویروس باشد.

ستاد پشتیبانی مردمی مقابله باکرونا ضمن پیشنهاد استفاده همگانی از ماسک که انواع مختلف آن (حتی از نمونه‌های قابل شستشو)، در داروخانه‌ها موجود است؛ از ستاد مقابله با کرونای استان و کشور نیز درخواست دارد برای حفظ سلامت عمومی که حقوق عامه است، استفاده از ماسک در وسایل نقلیه، فروشگاه‌ها، بانک‌ها، ادارات و… اجباری اعلام شود.

31 فروردین 99، مقاومت ستاد کشوری در برابر اجباری کردن ماسک

اگر چه «ستاد» در مشهد بر این موضع‌گیری اصرار دارد ولی از تهران نه تنها پالس مثبتی دریافت نمی‌شود، بلکه مقاومت هم وجود دارد چاره‌ای نیست جز این که از مردم خواسته شود تا خودشان مراقبت کنند. «مردم عزیز اگر کم‌توجهی کنیم و توصیه‌ها را به ویژه تا آنجا که ممکن است در خانه ماندن و استفاده از ماسک و فاصله‌گیری اجتماعی را جدی نگیریم، این قاتل نامرئی همچنان قربانیان زیادی خواهد گرفت.

ستاد مردمی پشتیبانی مقابله با کرونا از مسئولین درخواست نموده است استفاده از ماسک در خارج خانه را اجباری کنند که چون باید ستاد ملی مقابله با کرونا تصویب کند، بعید می‌دانیم این اقدام انجام شود. بنابراین از مردم شریف استان تقاضا داریم، تا ممکن است در خانه بمانند و در زمان خروج از خانه فاصله‌گذاری اجتماعی را حفظ و از ماسک استفاده کنند.»

31 فروردین، در واکنش به کشمکش‌های سیاسی

رونمایی از دستگاه مستعان توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در صداوسیما به عنوان دستگاهی که می‌تواند ویروس کرونا را از فاصله 100 متری تشخیص دهد، فضاسازی‌هایی را به دنبال دارد. تا جایی که سپاه اعلام می‌کند به زودی فرایند تولید و مختصات و قابلیت‌های فنی این دستگاه را در نشستی با حضور اهالی رسانه و متخصصین تشریح می‌کند اما این مسئله مانع از بهره‌گیری افراد از فضا برای جوسازی و تخریب سپاه نمی‌شود.

از جمله کلیپی از یک استاد دانشگاه در نقد دستگاه اختراع شده منتشر می‌شود. دبیر «ستاد» در پاسخ به جوسازی این عده پیام زیر را در فضای مجازی منتشر می‌کند. «سلام دوستان ، اگر چه قلم تمایل ندارد بر اینگونه مطالب نقد بنویسد، اما این مورد را اگر پاسخ ندهد آرام نمی‌گیرد ضمنا این نقد نه برای دوست داشتن سردار سلامی است _که او را دوست دارد_ و نه تایید آنچه ایشان اعلام کرده است(چرا که فکر نمی‌کنم به ایشان اطلاعات دقیق داده باشد.)

اما به جهت توخالی بودن اینگونه دانشمندان دانشگاهی مدعی که از بی‌اطلاعی ما مردم سوءاستفاده می‌کنند، قلم فعلا مطلبی کوتاه با اشاره به آمار می‌نویسد تا در وقتی مناسب بیشتر بنویسد. آقایان دانشمندان محترم اما خالی‌بند («از آن جهت می‌نویسد آقایان، که خوشبختانه خانم خالی بند در این موضوع قلم ندیده و یا کم بوده‌اند») آیا خودتان دقت کرده‌اید از آمدن کرونا تا حالا چقدر از آنچه به مردم گفته‌اید دروغ بوده و خلاف آن ثابت شده است؟

کاری به کادر درمانی بیمارستان‌ها که بیش از ۶۰ روز است زیر آتش ویروس که مانند آتش توپخانه است، برای حفظ جان مردم تلاش می‌کنند و همه باید دست بوس آنان باشیم، نداریم چرا که آنان چون رزمندگان دفاع مقدس هستند و مردم قدر دان آنان هستند.

سخنی با دانشمندان توخالی

«روی سخن با دانشمندان توخالی است که حتما به یاد دارند آقای پروفسور ملک‌زاده معاون محترم وزیر آمد در تلویزیون گفت تا هفتاد درصد مردم به ویروس مبتلا نشوند کرونا تمام نمی‌شود! مردم هم با این تصور که دو یا سه ماهه ۷۰ درصد مردم مبتلا و تمام می‌شود قبول کردند.

اما حالا محاسبه کنید هفتاد درصد جمعیت ایران می‌شود حدود ۵۵ میلیون نفر، سخنگوی وزیر اعلام می‌کند در مدت دوماه فقط ۷۵ هزار نفر مبتلا داشته‌ایم تا ۵۵ میلیون مانده است ۵۴ میلیون 925 هزار که اگر تقسیم کنیم به هر دو ماه ۷۵ هزار نفر می‌شود بیش از ده سال، از طرفی همین دانشمندان می‌گویید و یا با «بی بی سی» مصاحبه می‌کنید که دولت نباید اجازه شروع کسب وکار‌ها را تا پایان کرونا بدهد حال آیا کسی هست از این دانشمندان مدعی سئوال کند چگونه می‌شود ۱۰ سال کسب و کار‌های دنیا تعطیل باشد و مردم زنده بمانند؟

پس یک جای کار شما دانشمندان مدعی، اشکال جدی دارد یا ۵۵ میلیون که اعلام کرده‌اید سخنی غلط بوده و یا ۷۵هزار نفر در دوماه که اعلام می‌کنید دروغ بزرگی است. البته ده‌ها سئوال چالشی دیگر وجود دارد که قلم می‌گوید باشد برای آینده.»

2 اردیبهشت 99، شهر چهره مقابله با ویروس کرونا نداشت!

«ستاد» هشدار می‌دهد: «از آن جهت که توسط دانشمندان مدعی دنیا پایانی برای اتمام کامل جولان ویروس منحوس کرونا، ترسیم نشده است، ستاد ملی مقابله با کرونا اجبارا شروع کسب و کارها را «با رعایت الزامات بهداشتی و فاصله گذاری هوشمند»، لازم و اجتناب ناپذیر اعلام نمود اما امروز دوم اردیبهشت ۹۹ کسب و کارها در شهر شروع شد ولی متاسفانه از رعایت الزامات بهداشتی و فاصله گذاری آنچنان خبری نبود.»

تقاضای «ستاد» از مسئولین برای نظارت بیشتر

«کمیته اطلاع‌رسانی ستاد پشتیبانی مردمی مقابله با کرونا، ضمن اعلام خطر جدی، از مردم شریف استان درخواست دارد با رعایت توصیه‌های بهداشتی، به ویژه در خانه ماندن، استفاده از ماسک و رعایت فاصله‌گذاری، زحمات و تلاش‌های شبانه روزی مسئولین، به خصوص کادرایثارگر درمانی در ۶۰ روز گذشته را پاس داشته و باعث بازگشت دوباره ویروس به اوج نشوند. از مسئولین استان نیز تقاضا می‌شود بر الزامات بهداشتی شروع کسب و کارها بیشتر نظارت داشته باشند. همچنان در خانه بمانیم و توصیه‌های بهداشتی را رعایت کنیم.»

5 اردیبهشت، چه کسانی به کرونا «گرا می‌دهند؟»

«ستاد» در بیانیه‌ای بار دیگر درباره خطرهای افراد ناآگاه و مغرض برای سلامت جامعه هشدار می‌دهد: «کرونا» و شرایط پیچیده آن تداعی‌کننده روزهای ناامنی است، چرا که سلامت ما را تهدید می‌کند و در این مرحله امنیت جانی خود را از دست داده‌ایم.

«چرا به ویروس کرونا که در برابر رزمندگان سلامت صف‌آرایی کرده‌اند گرا می‌دهیم؟ یادمان هست سال‌ها قبل ناامنی توسط اشرار کشور همسایه در خراسان‌ها ایجاد شده بود به‌طوری که افرادی دزدیده و اندکی از آن‌ها کشته شدند. موضوعی که باعث شد فرمانده معظم کل قوا سردار شهید نورعلی شوشتری که به پدرشهدای خراسان بزرگ در دفاع مقدس معروف است را مامور نمود تا اشرار را سرکوب و به وضعیت ناامنی پایان دهد که با فداکاری سپاه، بسیج و نیروی انتظامی سرکوب اشرار محقق و امنیت برقرار شد، البته در آن ماموریت شهدای بزرگواری چون سرداران دشتی و ذاکری را نیز از دست دادیم.»

مردم در شرایط ناامنی چه می‌کردند؟

«این فراز از تاریخ از آن جهت یادآوری شده تا به موضوع دیگر اشاره شود خراسانی‌ها که سن و سالشان می‌رسد بیاد دارند در آن شرایط که فقط تعداد محدود توسط اشرار دزدیده و کشته شده بودند. مردم از این ناامنی آنچنان ترسیده بودند و واکنش نشان دادند که اولا از خروج خانواده به‌ویژه بچه‌ها از خانه جلوگیری می‌شد و خود نیز با احتیاط کامل خارج می‌شدند. شب‌ها نیز خیلی زود به خانه می‌رفتند جاده‌ها خلوت شده بود و در جاده‌های فرعی کم رفت و آمد فقط خودروهای نظامی تردد می‌کردند.»

آیا شرارت «کرونا» اثبات نشده است؟

«امروز که شروری سبک وزن و غیرقابل دیدن به نام ویروس کرونا روزانه هزاران نفر را دزدیده و صدها نفر را کشته و باعث شده مقام معظم رهبری به آقای دکتر نمکی وزیر بهداشت و درمان و قرارگاه مقابله با شرارت این ویروس منحوس در نیروهای مسلح «حکم فرماندهی» مبارزه جانانه با این دشمن بدهند و رزمندگان پزشکی و نیروهای مسلح تا اندازه‌ای توفیق یافته و شرارت کرونا را با کمک مردم کم کنند با این وجود نتوانسته‌اند این شرور را به صورت کامل کنترل کنند، به طوری که در حال حاضر نیز کرونا روزانه بیش از یک هزار نفر دزدیده و یک صد نفر را می‌کشد.

مثلا در همین روزها در خراسان رضوی صدها نفر به خاطر شرارت ویروس کرونا گرفتار شده‌اند و ده‌ها نفر که آرزوهای زیادی داشته و بستگانشان به آن‌ها نیاز دارند، در کام شرارت این ویروس تسلیم شده‌اند.»

چرا از ناامنی «کرونا» نمی‌ترسیم؟

«چرا ترس و حساسیت ناامنی شرارت آن زمان که از ابتدا تا انتها به اندازه چند ساعت شرارت کرونا افراد را به کام مرگ برد در بین مردم دیده نمی‌شود؟ چرا مردم شرارت ویروس کرونا را جدی نگرفته و نمی‌گیرند؟ چرا به بجای کمک به رزمندگان پزشکی با گرا دادن به ویروس شرور برای آن‌ها زحمت و خطر ایجاد می‌کنیم؟

چرا دزدیدن ‌و کشته شدن فقط چند نفر توسط اشرار در آن زمان برای مردم، وحشتناک و مهم بود اما گرفتار شدن صدها هزار و کشته شدن چند هزار نفر با شرارت ویروس منحوس زیاد، وحشتناک و مهم نیست؟ اشکال کار کجاست؟ حال که بعد از مدتی اجبارا باید به کسب و کار برگردیم، چرا پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنیم؟ چرا مغازه داران و فروشندگان از ضدعفونی و ماسک استفاده نمی‌کنند؟ چرا از مشتریان نمی‎‌خواهند پروتکل‌ها را رعایت کنند؟ چرا اجازه می‌دهند دست به کالاهایی که قرار نیست بخرند، بزنند؟ چرا حالا وقتی می‌بینیم راننده تاکسی و یا شخصی‌های اینترنتی ماسک ندارند سوار می‌شویم؟

آیا اطلاع رسانی ضعیف است؟ و یا چون آن زمان اطلاع رسانی نمی‌شد مردم بیشتر حساس بودند و وحشت داشتند؟ یا چون ویروس کرونا دیده نمی‌شود ترس ندارد؟»

آیا خطر جانی وحشت‌آفرین نیست؟

«درست است در مقطعی برابر آمار‌ها، دزدی سلامت و کشتن کرونا کم شده اما باز هم روزانه بیست نفر در حوزه ماموریت دانشگاه پزشکی مشهد که افراد پولدار و بی پول در بین آن‌ها بوده و همه مردم هدف دزدی و کشته شده‌اند، برای مردم وحشتناک و مهم نیست؟

رزمندگان مسلح که به فرماندهی «نورعلی شوشتری» در کوه و بیابان دنبال اشرار بودند و شهید می‌دادند یا رزمندگان کادر پزشکی که ماه‌هاست در بیمارستان‌ها با شرارت کرونا مقابله و شهید می‌دهند هر یک در جای خود برای مردم مهربان و دلسوز ایران اسلامی عزیز هستند چرا با عدم رعایت توصیه‌ها، جان رزمندگان مقابله با کرونا را با خطر مواجه می‌کنیم؟

اگر آن زمان رزمندگان برای حفظ سلامت ما می‌گفتند به کوه و بیابان این جاده و آن جاده نروید خطر دارد توجه نمی‌کردیم؟ چرا حالا بعضی از ما به توصیه‌های رزمندگان سلامت که برای حفظ امنیت و سلامت خودمان می‌گویند توجه نمی‌کنیم؟»

آیا فقط از زبان زور پیروی می‌کنیم؟

«چرا در روز جمعه 5 اردیبهشت تصاویری منتشر شد که خانواده‌های بسیاری بدون توجه به رعایت مسائل بهداشتی در پارک‌ها و تفریحگاه‌ها جمع شدیم و به دشمنی به‌نام ویروس کرونا گرا دادیم که بیاید سلامت ما را بدزدد آیا این کار ما درست بوده است؟ آیا بعضی از ما مردم، فقط زبان زور را متوجه می‌شویم؟

بیایید شرارت ویروس منحوس کرونا را جدی گرفته توصیه‌های کادر سلامت به خصوص در خانه ماندن را همچنان جدی بگیریم تا این شرور را نیز مانند اشرار کوه و بیابان نابود کنیم.»

6 اردیبهشت، طلب بخشش و عفو از بارگاه الهی برای عبور از کرونا

ماه رمضان امسال متفاوت از سال‌های قبل است، دلنوشته دبیر«ستاد» مناجاتی متفاوت است: «آماده سحرهای ماه مبارک رمضان شویم، پیش از این ماه با عظمت به خدا بگوییم می‌دانیم هیچ اتفاقی بدون خیر تو برای بندگانت رخ نمی‌دهد، اما ما توان تحمل خیر کرونا را نداریم، عنایت فرما خیر و شر ویروس کرونا از ما دور شود تا بتوانیم بچه‌هایمان را که 60 روز است ندیده‌ایم را دوباره ببینیم.

به خدا بگوییم می‌دانیم که بد کردیم، می‌دانیم بلای کرونا نیز خیر و برای بخشش تو از بدی‌هایمان است و ما می‌دانیم بیش از کرونا حقمان بوده، اما تو می‌دانی که ما چه بس ضعیف هستیم و ما می‌دانیم تو چه بس بزرگ، رحیم و کریمی پس نپسند به صورت دست جمعی نگران اجرای عدالتت باشیم. خدای من کرونا را از ما دور کن، تو میدانی ما انسان‌ها چون آن مورچه‌ افتاده در آب رد پای اسب هستیم که با آمدن کرونا واقعا فکر می‌کنیم دنیا را آب برد. معبودا! قبول دارم که از آن مورچه نیز ضعیف‌تریم پس دست‌ما را بگیر و از بحران آب رد پای اسب یا کرونا نجات‌مان بده.»

10 اردیبهشت، کم شدن آمار نشانه کاهش خطر نیست

«ستاد« هشدار می‌دهد که اگر چه آمار در این مقطع کاهش پیدا کرده است ولی هنوز نباید خطر این ویروس را کم یا ناچیز تصور کنیم، چون کم اهمیت شدن آن در نزد مردم و مسئولین به دشمن جان مردم، فرصت تاخت و تاز می‌دهد: «آیا می‌دانید اکنون که برابر اعلام رسمی آمار مبتلایان ویروس منحوس کرونا کم شده است، روزانه جمع قابل توجهی در دام این ویروس آدم‌کش گرفتار می‌شوند؟ از کجا معلوم اگر توصیه‌های بهداشتی را رعایت نکنیم یک نفر از آن آمار ما نباشیم؟

مردم خوب خراسان رضوی؛ خطر کرونا همچنان جدی و کشنده است. لطفا توصیه‌های بهداشتی و پروتکل‌های مشخص از جمله در خانه ماندن و استفاده از ماسک، مواد ضد عفونی و فاصله‌گذاری را رعایت کنید.»

12 اردیبهشت، روزهای سخت عیار مسئولین را مشخص می‌کند

دبیر اجرایی ستاد مردمی مقابله با کرونا خراسان رضوی، در جلسه شورای گفت‌وگوی استان به مدیران دولتی و بخش خصوصی اعلام می‌کند که روزهای سخت، محک عیارسنجی خوبی است؛ برای تفکیک کردن آن‌هایی که با مردم همراه‌اند و آن‌هایی که در هر شرایطی به دنبال بهره‌گیری شخصی هستند.

محمدحسین روشنک می‌گوید: «دولت و بخش خصوصی باید بین کارآفرینانی که در دوران اوج کرونا و این روزها با وجود توقف کامل کسب و کار خود ضمن حفظ کارگران و پرداخت حقوق آنها، برای تامین اقلام بهداشتی بیمارستان‌ها، مردم و…، حالا نیز در حال کمک مؤمنانه به نیازمندان خسارت دیده از کرونا حضور جدی داشته‌اند، با اندک بنگاه‌داران که بعضا سهیمه و تسهیلات بگیران حرفه‌ای بوده و وضعیت مالی خوبی دارند اما در این شرایط کارگران خود را درک و مراقبت نکرده و اخراج کردند و هیچ همراهی برای مقابله با تبعات کرونا نیز نداشته‌اند، واقعا تفاوت جدی قائل شود و به آن‌ها اعلام کنند.»

به ایثارگران پاداش دهید نه فرصت‌طلبان

«نمی‌گویم با گروه دوم برخورد شود. می‌گویم گروه اول که در این شرایط ایثار کرده و می‌کنند، جانانه تشویق و حمایت شده و اجازه داده نشود حرفه‌ای‌ها این بار نیز اول اول صف تشویق و امتیاز قرار گیرند. باید آن‌هایی که در 10 روز اول شروع کرونا، نیاز بیمارستان‌ها و در 15 روز وسایل بهداشتی مورد نیاز مردم را تامین کردند و سفره خود را باکارگران تقسیم نمودند، برای تقدیر و جبران خسارت در اولویت باشند.»

14 اردیبهشت ، سایه شوم کرونا بر اقتصاد

«تیرهای کرونا هم سلامت و هم معیشت مردم را نشان گرفته است. دولت‌ها باید در تصمیم‌گیری‌های خود یکی از دو گزینه سخت را انتخاب کنند.

دبیر «ستاد» با توجه به سبقه اقتصادی‌ خود سعی می‌کند وضعیت را به صورتی شفاف تشریح کند. «این روزها دولت‌های جهان بر سر دو راهی اجتناب‌ناپذیر و بسیار خطرناکی قرار گرفته‌اند؛ از یک طرف ویروس قاتل کرونا همچنان قربانی می‌گیرد. از طرف دیگر اقتصاد و تامین نیاز‌های مردم متوقف شده است.

ایران اسلامی که سال‌های طولانی تحت شدیدترین تحریم‌های غیرانسانی قرار داشته و نزدیک به دو ماه کشنده‌ترین شرایط ناشی از ویروس کرونا را پشت سرگذاشته است، مانند بسیاری از کشورها اجبارا هر دو مسیر، مقابله با کرونا و خروج تدریجی از قرنطینه را انتخاب کرد.»

الزامات بازگشایی کسب‌وکارها

«یقینا شروع هر کسب و کاری فعالیت کسب و کارهای دیگری را الزامی می‌کند، مثلا وقتی قرار باشد کارمندان و کارگران در محل کار حاضر شوند فعال شدن حمل و نقل لازمه آن است؛ لذا اجبارا همه کسب و کارها به تدریج خود به‌خود فعال خواهد شد. اما فعال شدن کسب و کارها و ادارات به معنی اتمام یا کم شدن خطر ویروس منحوس کرونا نبوده و نباید باعث انتقال اخبار کرونا به خبر پنج و یا ششم رسانه‌ها شود.»

برگزاری هر نوع تجمعی خطرناک است

«با قاطعیت اعلام می‌کنیم خطرناک است که مجوزی برای فعال شدن تجمعات صادر شود و یا مسائلی که این شب‌ها در رسانه ملی مطرح و منجر به تحریک مردم برای حضور در ورزشگاه‌ها، گردهمایی‌ها، مراکز مذهبی و زیارتگاه‌ها در دستور کار باشد، بلکه باید توصیه به رعایت مسائل بهداشتی فردی و خانوادگی مقابله با کرونا بیش از زمان قرنطینه سخت در رسانه‌ها به ویژه رسانه ملی و فضای مجازی برای حفظ سلامت مردم در دستور کار باشد. تلاش برای ماندن در خانه، استفاده از ماسک، و فاصله‌گذاری در زمان خروج برای کسب وکار بهترین راه مقابله با کرونا در این شرایط است.»

16اردیبهشت، زود است کرونا را کم‌اهمیت جلوه دهیم

بررسی‌های جامعه نشان می‌دهد که بازگشایی کسب‌وکارها و راه‌اندازی حمل‌ونقل عمومی برای برخی مردم تداعی کننده «برگشتن به روزهای قبل از کرونا» است. در حالی که این گونه نیست و این ویروس منحوس در بین ما حضور دارد و همچنان جان‌ها را قربانی می‌کند. «ستاد» در اطلاعیه‌ای هشدار می‌دهد « زود است کرونا را کم‌اهمیت جلوه دهیم. این‌که ستاد ملی کرونا شروع کسب وکار‌ها را به تدریج و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی آزاد اعلام می‌کند، نشانه عدم وجود خطر کرونا نیست بلکه با توجه به شرایط اقتصادی کشور در شرایط تحریم‌های ظالمانه، یک اجبار است. «رعایت مسائل بهداشتی به خصوص استفاده از ماسک هنگام مواجه افراد با یکدیگر به ویژه جلسات، بسیار اهمیت دارد. عدم استفاده از ماسک در جلسات افتخار نیست استقبال از خطر برای خود و دیگران است.

شیب افزایشی قربانیان؛ هشداری جدی است

«حتما از خبرهای افزایش شدید مبتلایان به ویروس منحوس کرونا که مجدد به مرز دو هزار نفر در روز نزدیک می‌شود اطلاع دارید . اگر در رعایت توصیه‌های بهداشتی دقت نکنیم، شاید یک نفر از مبتلایان فردا و … ما باشیم.

باید توصیه‌های بهداشتی نظیر در خانه ماندن، فاصله‌گذاری و استفاده از ماسک را رعایت کنیم. لطفا به پاس سلامتی منتشر کنید.» و از مردم خواسته می‌شود تا هر کس به سهم خود دیگران را آگاه کند نباید کسی کرونا را دور از خودش تصور کند. در شرایطی که این ویروس بین ما رفت‌وآمد می‌کند.»

17 اردیبهشت، اخبار کرونا نباید از خبر اول رسانه‌ها حذف شود!

با بازگشایی تدریجی کسب و کارها تنها مردم نیستند که خطر را کمتر از قبل تصور می‌کنند، متاسفانه رسانه‌ها و حتی رسانه ملی نیز اخبار این ویروس را از صدر خبرهای خود خارج کرده است، «ستاد» زنگ هشداری را به صدا در می‌آورد.

در اطلاعیه «ستاد» ضمن هشدار مجدد بر خطرهای رواج یافتن این برداشت تاکید می‌شود:«اخبار کرونا نباید از خبر اول رسانه‌ها حذف شود! از دیروز تا امروز تعداد مبتلایان بسیار افزایش یافته و به حدود 1400 نفر رسیده است. مردم شریف خراسان رضوی؛ موج دوم ویروس منحوس کرونا در حال فعال شدن است. حال که لازم است به کسب و کار بپردازیم‌، باید به پیش نیازهای مقابله با کرونا، که در خانه ماندن و بعد رعایت توصیه‌ها به ویژه استفاده از ماسک است، عمل کنیم.»

17 اردیبهشت، کـم توجـهی به توصـیه‌ها، خطر را دوچندان می‌کند

در دومین بیانیه‌ای که «ستاد» در این روز منتشر کرده است، از مردم خواسته می‌شود تا به صورت مستقیم و با تمام نزدیکان خود این دغدغه که نباید شرایط عادی جلوه شود، را مطرح کنند.

«زحمات و تلاش‌های هشتاد روزه مردم و مسئولین، به ویژه کادر درمانی کشور برای مقـابله با ویـروس منحـوس کـرونا را در معـرض خـطر جدی قـرار داده و باعث شده موج دوم کرونا در حال فعـال شدن باشد .

ستاد مردمی پشـتیبانی مقابله با کرونا، ضمن تشکراز اکثریت مردم که توصیه‌ها را رعایت می‌کنند، و کادر درمانی که همچنان در حال ایثار هستند، از اعضای ستاد ملی و استانی کرونا تقاضا دارد برای مقابله با موج دوم کرونا و برخورد با کسانی که به توصیه‌ها عمل نمی‌کنند، مانند روز‌های اول سال بسیج شوند. مردم عزیز لطفا به پاس سلامتی این پیام را منتشر کنید»

19 اردیبهشت، عواقب خطرناک کرونا و پسا کرونا

در یادداشتی که رسانه‌ها از محمدحسین روشنک، دبیر «ستاد» منتشر می‌کنند، او به نکات قابل توجهی درباره انگیزه و چرایی شکل‌گیری این «ستاد» با محوریت بخش خصوصی اشاره می‌کند:

«نمی‌دانم چرا، اما می‌دانم اولین روزی که به لطف مسئولین بخش خصوصی و دولتی استان، وظیفه اجرایی ستاد مردمی پشتیبانی مقابله کرونا مطرح شد، با عشق خدمت به مردم قبول کردم. با اینکه وظیفه ستاد مردمی کمک به ستاد مقابله با کرونای استان به‌منظور تامین نیاز بیمارستان‌ها و‌ امکانات بهداشتی مردم، چون ضد عفونی، ماسک و دستکش و… طراحی شده بود، لیکن سخنی که در اولین مصاحبه بر زبانم جاری شد این بود که باید علاوه بر مقابله با ویروس کرونا به ‌فکر عواقب آن و دوران پسا کرونا که آن زمان تصور می‌کردم حداکثر دوماه بیشتر طول نخواهد کشید باشیم.»

از عواقب سنگین کرونا بر اقتصاد غافل نباشیم

«پس از هفتاد روز که گویا هنوز به نیمه راه مقابله با ویروس کرونا نرسیده‌ایم با مشاهده اثرات منفی سنگین عواقب اقتصادی اجتماعی کرونا یاد آن سخن نخست افتادم که واقعا عواقب کرونا بسیار بیشتر از ویروس منحوس کرونا بوده و خواهد بود.

امروز با دوست و همکاری که برادر ایشان در خیابان طبرسی مهمانپذیر دارد، صحبت می‌کردم شنیدم او که ۳۰ نفر پرسنل دارد و انتظار آمدن مهمان ناخوانده‌ای به نام کرونا را نداشته از محل پس‌انداز‌های خود و قرض گرفتن مبلغ قابل توجهی برای ایجاد آمادگی پذیرایی از مسافرین نوروزی در مهمانپذیر هزینه کرده به این امید که بتواند با کسب درآمد ایام نوروز ضمن پرداخت حقوق پرسنل قرض‌ها را داده و پس انداز خود را بیشتر کند.

اما با آمدن این ناخوانده منحوس و تعطیلی مهمانپذیری او مانده است با قرض‌ها و پرسنلی که اگر حقوق به آنها نرساند زندگی‌های شان متلاشی می‌شود. این نمونه‌ای که اگر نگوییم کوچک اما نمونه‌های بس بزرگ‌تر از آن نیز هست و خواهد بود.»

برای پیامد‌های کرونا چه باید کرد؟

«به نظر می‌رسد نسخه تسهیلات بانکی با سود اندکی ارزان‌تر برای بنگاه‌های اقتصادی و کارآفرینان که بسیاری از آنها اصلا اهل وام گرفتن نیستند و یا یک میلیون تومان وام خانوار و بسته‌های کالای حمایتی ۱۵۰ تا ۲۵۰ هزار تومانی نمی‌توان با کرونا مقابله کرد.

لازم است به فوریت و به موازات ستاد ملی مقابله با ویروس منحوس، ستاد ملی قوی‌تر زیر نظر مستقیم رهبر معظم انقلاب و فرمانده کل قوا کشوری تشکیل شود و دراستان‌ها ستادهایی با فرمولی که استاندار خراسان رضوی «مثلث توسعه اقتصادی» طراحی شود. این ستاد با اختیارات فراتر از قوانین جاری و زیر نظر ستاد ملی تشکیل گردد و همه داشته‌های دولتی و خصوصی کشور را برای کنترل تاثیر اقتصادی پسا کرونا پای کار آورد. یقینا تاخیر در این امر سفره‌های خالی بسیاری _که برای دولت و بنگاه‌ها خصولتی و خصوصی خطرخواهد داشت_ با خود می‌آورد.»

19 اردیبهشت، سخنی با کارآفرینان بنگاه‌های کوچک و بزرگ

پیرو یادداشتی که دبیر «ستاد» درباره شرایط اقتصادی منتشرکرده خواستار تصمیم‌های جدی برای نجات اقتصاد از پیامدهای کرونا شده است، نامه‌ای سرگشاده درباره شرایط کارآفرینان بخش‌های مختلف از خرد تا کلان منتشر می‌شود: «کارآفرینان عزیز در بنگاه‌های کوچک، متوسط و بزرگ؛ حتما شرایط کرونای کشور را درک کرده و با وجود خسارت‌های سنگینی که این شرایط بر آن‌ها تحمیل نموده، به احترام امام کریم مولود شبی چون امشب، زندگی کارگرانشان که آنان را خانواده خود می‌دانند در نظر گرفته، لذا اگر تعطیل باشند یا نباشند تا آنجا که بتوانند حتی با قرض گرفتن، حقوق آن‌ها را کم یا زیاد پرداخت می‌کنند .»

همه در یک کشتی نشسته‌ایم

«کرونا ویروسی منحوس است که معادلات اقتصادی اجتماعی همه جوامع از جمله ایران اسلامی را تحت تاثیر قرار داده است. باید همه به هم کمک کنیم تا این ویروس و عواقبی که از پس آن آمده و می‌آید را شکست دهیم .دولت به معنی همه قوا می‌دانند اگر بنگاه‌های اقتصادی را سرپا نگه ندارند پسا کرونای بدی خواهیم داشت. کارآفرینان می‌دانند و به دولت می‌گویند همه در یک کشتی هستیم که اگر از کشتی مراقبت نکنیم همه خسارت خواهیم دید. »

25 اردیبهشت، پساکرونا نیازمند ستادی حاکمیتی با مدیریت رهبر معظم انقلاب است

دبیر ستاد در گفت‌وگو با پایگاه خبری «صبح مشهد» بر این که همه ارکان نظام باید بای مقابله با کرونا و پیامدهای آن آماده شوند تاکید می‌کند: صحبت‌های محمدحسین روشنک را در ادامه می‌خوانید:

«راهکارهای دولت برای مقابله با مشکلات اقتصادی ویروس کرونا دیگر جوابگو نیست و این خرابی‌ها به جز با میدان آمدن تمام قد نظام، دولت و بخش خصوصی حل نمی‌شود. امروز به شدت نیازمند رفتار اعتدالی همراه با روحیه انقلابی جهت کم‌اثر کردن مشکلات اقتصادی و اجتماعی ناشی از دشمنی به نام کرونا هستیم. آنچه که تا امروز در خصوص مقابله با مشکلات کرونا انجام شده در حد پیش‌بینی بوده و بهترین شکل مقابله را ستاد ملی و استانی مقابله با کرونا انجام داده است.»

عواقبی که پیش‌بینی نکرده بودیم

«ستاد مردمی مقابله با ویروس کرونا که درکشور اولین بار براساس ایده مهندس رزم حسینی در استان خراسان رضوی تشکیل شد تاکنون پاسخگوی نیاز بیمارستان‌های استان و بهداشتی مردم بوده و عملکرد خوبی را داشته است. بحث عواقب کرونا پیش‌بینی شده نبود، از آن چه که در این خصوص فکر می‌کردیم فراتر بوده و تطابق ندارد، بسیاری از کسب و کار‌ها خوابیده است و نمی‌توان پیش بینی کرد چه زمانی مجدد رونق می‌گیرد.»

خطرهایی که در کمین بخش خصوصی است

« با ویروس کرونا باید تمام عیار و با همه توان مقابله کرد به طورر مثال دولت یک میلیون تومان به خانواده‌ها پرداخت کرد که دردی را دوا نمی‌کند و بسته‌های حمایتی برای افرادی که ماهیانه چند میلیون درآمد داشته‌اند جوابگو نیست و بنگاه‌های اقتصادی کوچک متضرر شده‌اند لذا اگر به صورت جدی کمک نشوند بعید است بتوانند کارگران خود را حفظ کنند.

راهکارهای دولت برای مقابله با مشکلات اقتصادی ویروس کرونا دیگر جوابگو نیست و این خرابی‌ها به جز به میدان آمدن تمام قد نظام، دولت و بخش خصوصی حل نمی‌شود.»

مشکلاتی که فراتر از توان دولت است

«دولت و ستاد مقابله با کرونا عواقب اقتصادی، اجتماعی و سیاسی را در حد ۳ ماه توانست تا حدودی مدیریت کند اما انچه که در حال حاضر وجود دارد دیگر به تنهایی از توان دولت و ستاد ملی به دور است.

ستاد پشتیبانی مردمی مقابله با ویروس کرونا در خراسان رضوی تشکیل شده از استاندار، جمعی از فعالان اقتصادی، رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی، نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی بوده که ماموریت اصلی ما در این ستاد رفع نیاز بیمارستان‌ها و بهداشتی مردم بوده است. ما در این ستاد در مدت زمان ده روز اول رفع نیاز بیمارستان‌ها، در مدت زمان ۱۵ روز رفع نیاز مردم که اعم از ماسک، دستکش، مواد ضدعفونی و دستگاه‌های لازم برای بیمارستان‌ها بود، را دنبال کردیم و جالب است بدانید کمیته نیروی انسانی در مدت کوتاهی توانست حدود ۱۲۰۰ نفر داوطلب را شناسایی‌کند تا این افراد در موارد مختلف به بیمارستان‌ها کمک کنند.»

اگر دولت برای عبور از کرونا هزینه کند، پسا کرونا چه می‌شود؟

«نگاه من به بحران کرونا چیزی دیگری است و از آنچه که تصور می‌کردیم فراتر و بزرگتر است وشیوه‌های کنونی جوابگوی پساکرونا نیست و باید شیوه نو و جدیدی به وجود آورد تا بتواند با این عواقب مقابله کند، دولت، حاکمیت و بنگاه‌داری کشور باید بدانند شرایط عادی نیست و برای شرایط آینده باید تدبیر شود. دولت نهایتا هرچه را که دارد باید هزینه عبور از بحران کند. امروز باید ارگان ها، نهادها، سازمان‌ها و بخش خصوصی کشوری دست در دست هم دهند تا از این بحران عبور کنند، دورنما این بحران در هر شاخه‌ای از اجتماع، نیازمند عزم ملی با اختیارات بسیار قوی است. اختیاراتی فراتر از دولت و در حد حاکمیت باید در ستادها باشد تا مشکلات حل شده و با توان بیشتر با این مسئله مقابله شود. »

همه باید بسیج شویم

«انصافا دولت، ستاد ملی، ستاد‌های استانی، بخش‌های مردمی و کادر درمانی در مقابله با کرونا بیش از انتظار عمل کردند اما این تلاش‌ها در کوتاه مدت توانسته جوابگو باشد. حتما در موضوع مقابله با ویروس و درمان بعد از این نیز مشکلی نخواهد بود ولی برای مسائل اقتصادی و اجتماعی پسا کرونا یک حرکت بزرگ باید طراحی شود، نباید فقط از دولت انتظار داشت همه باید بسیج شوند.»

27 اردیبهشت، بنگاه‌های اقتصادی دربرابر کرونا تاب‌آوری ندارند

نباید این واقعیت را نادیده گرفت که بنگاه‌های اقتصادی قبل از کرونا در شرایط مطلوب نبودند و رسیدن کرونا برای برخی به منزله تیرخلاصی بود که آواری از مشکلات را برای شان رقم زد. اعضای ستاد که خود از فعالین بخش خصوصی هستند در این زمینه به دولت هشدار می‌دهند که بدنه ضعیف اقتصاد را نادیده نگیرد و در یادداشت دبیر این «ستاد» به این موارد اشاره می‌شود.

آیا تسهیلات می‌تواند گره‌گشا باشد؟

«تاب‌آوری بنگاه‌های اقتصادی فعال در حوزه خدمات و تجارت به حداقل رسیده است و با شرایطی بحرانی دست به گریبان هستند. لازم است بررسی شود که تسهیلات ارائه شده به این بنگاه‌ها، با شرایط خاصی که دولت تعیین کرده، تا چه میزان می‌تواند موثر واقع شود و گره از مشکلات آن‌ها بگشاید؟»

«تاکنون پیشنهادات مختلفی از سوی بخش خصوصی و تشکل‌های اقتصادی برای حمایت از این بنگاه‌های اقتصادی ارائه شده است. نگرانیم که اقدام موثر و عاجلی برای این بخش‌ها صورت نگیرد که اگر چنین شود، با بحران بیکاری در عرصه خدمات مواجه خواهیم شد.»

پروتکل‌هایی که باید سال 2008 اجرایی می‌شدند

«شیوع بیماری کرونا مبادلات تجاری ایران با بازارهای جهانی را تحت‌الشعاع قرار داده است. سازمان بهداشت جهانی در سال 2008 پروتکلی را برای تمامی کشورها تعریف نمود تا به استناد آن، زیرساخت‌های قرنطینه و امکانات بهداشتی نظیر تونل‌های ضدعفونی را در مرزهای خود مستقر سازند. از زمان بروز این بحران، به‌واسطه فراهم نبودن این امکانات و زیرساخت‌ها در مرزهای ما، کشورهای همسایه مرزهای خود را به روی کالاهای صادراتی از ایران بستند.

در رایزنی‌های انجام شده با این کشورها، تاکید آن‌ها بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی بود اما همچنان مشخص نیست که چه زمانی این امکانات مستقر و فعال می‌شوند تا مسیرهای صادرات کشور، از نوگشوده شود. در این بازه، خطر از دست رفتن فرصت‌ها و بازارهای موجود نیز وجود دارد. باید بررسی شود که چه کسانی در آن برهه کوتاهی نموده‌اند و امکانات لازم را فراهم نکردند تا امروز شاهد بروز این چالش‌های جدی باشیم؟»

28 اردیبهشت، چرا دوباره تعداد مبتلایان افزایش یافت؟

برخلاف باور عمومی، با افزایش تعداد مبتلایان، تعداد تلفات به سرعت بالا نمی‌رود و پس از یک بازه زمانی ویروس اثرگذاری خود را بروز می‌دهد. به همین دلیل در روزهای پایانی اردیبهشت اگرچه تعداد مرگ‌ومیر کاهش یافته است ولی تعداد مبتلایان رشد چشمگیری دارد و این زنگ خطر باید نواخته شود.

«ستاد» در این باره هشدار می‌دهد: «اینکه این روزها تعداد درگذشگان کرونا به کمتر از 50 نفر در روز رسیده، مربوط به زمانی است ک تعداد مبتلایان به حدود 600 نفر در روز کاهش یافته بود. دقت کنیم چه رفتار اشتباهی داشته‌ایم که مجدد، تعداد مبتلایان،روزانه به 2100 نفر رسیده است؟ امیدواریم از میان‌رفتگان احتمالیِ مبتلایانِ 2100 نفر درآینده مثل آمار مبتلایان امروز، زیاد نشود. با رعایت توصیه‌های کرونایی، مراقب خود و دیگران باشیم.»

31 اردیبهشت، امیدواری به بازگشایی صحن حرم رضوی

دبیر «ستاد» در بیانیه‌ای ضمن تشکر مجدد از تولیت محترم آستان قدس رضوی به خاطر پایبندی به توصیه‌های پزشکی در بستن حرم رضوی درباره زمینه‌سازی بازگشایی کنترل شده مضجع مطهر امام هشتم، ثامن الحجج می‌نویسد:

«با توجه به تعهد و آمادگی رعایت کامل بهداشت مقابله با کرونا از طرف مردم شریف و‌ همت مسئولین برای فراهم کردن امکانات، امیدواریم صحن‌های حرم امام رضا(ع) پس از تعطیلات عیدفطر بازگشایی شود. همانگونه که به تدریج فعالیت‌های اجتماعی، اداری، اقتصادی و کسب وکار، با رعایت کامل پروتکل‌های کرونایی ازسرگرفته شده و می‌شود؛ امیدواریم به زودی و بعداز روزهای تعطیلات عیدفطر، صحن‌های حرم مطهر امام مهربانی‌ها، حضرت رضا(ع)، با حساسیت در رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و نیز استفاده حتمی از ماسک، با تلاش مسئولین استان، به ویژه خادمین آستان قدس، به روی عاشقان بازگشایی شود.

26 تیر، آغاز پویش «نذر ماسک» از خراسان رضوی

پویش «نذر ماسک» به همت «ستاد» از خراسان رضوی آغاز و بعد در تمام کشور دنبال می‌شود. «نذر ماسک» یک پویش برگرفته از واقعیت‌ها و ضرورت‌های جامعه است. امروز باید برای سلامتی مردم اقدام کرد. هر کسی به اندازه وسعش از یک تا هر تعداد ماسک را به مردم اهدا کند.

درگام نخست تلاش می‌شود تا از افراد شناخته شده دولتی و خصوصی برای پیوستن به این حرکت اجتماعی آن دعوت به عمل می‌آید، در گام بعدی این افراد پیش‌قدم در توزیع ماسک و ترویج استفاده از ماسک می‌شوند.

«ستاد» به اعضای پویش «نذر ماسک» پیشنهاد می‌کند: «در فاصله بین دو عید غدیر خم وسعید قربان، بسته‌هایی حاوی تعدادی ماسک و شکلات به مردم هدیه بدهیم تا همه بتوانند موارد بهداشتی را به درستی رعایت کنند. » اجرای این ایده خارج از توان بسیاری از اقشار مختلف جامعه نیست و توصیه «ستاد» این است: «اگر یک نفر بتواند ده عدد ماسک همراه خود داشته باشد و در کوچه و خیابان به افرادی که ماسک ندارند، هدیه بدهد، همین عمل او خیلی کمک کننده است؛ چرا که ممکن است افرادی ناقل باشند و با انجام همین عمل ساده ماسک زدن، از ابتلا به ویروس جلوگیری شود.

این که تولید ماسک در کشور افزایش یافته اقدام بزرگی است، این که نرخ آن کاهش یافته حائز اهمیت است ولی ممکن است که بازهم عده‌ای نتوانند ماسک را تهیه کنند و در این شرایط اقتصادی دچار مشکل می‌باشند‌.

فعالین اقتصادی و تک تک مردم باید در این مهم نقش خود را ایفا کنند. از اصحاب رسانه‌ در استان می‌خواهیم تا در همراهی با پویش «نذر ماسک» از کارآفرینان بخش خصوصی بپرسند که حاضرند چه وظیفه‌ای را به عهده بگیرند؟»

9 مرداد، حفظ و تهدید کردن جان مردم چقدر آسان است!

در تشریح و توصیف این دوران پرالتهاب که هر لحظه باید خود را در کمین دشمنی به نام کرونا تصور کرد، «ستاد» با مطرح کردن شباهت‌های این روزگار و سال‌های دفاع مقدس، می‌کوشد تا توجه مردم را به «ارزش‌ها و ضدارزش‌ها» جلب کند: «همان‌گونه که در تاریخ درصد اندکی از ایثار دوران دفاع مقدس ثبت شده است و نسل جوان امروز ناباورانه آن را مطالعه می‌کنند این روزهای کرونایی را نیز تاریخ به یادگار نگه خواهد داشت و یقیناً سال‌های دور آینده مردم آگاه خواهند شد که در این دوران چه کسانی برای حفظ جان انسان‌ها ایثار کرده و جان آدم‌ها برای چه‌کسانی بی‌ارزش بوده است؟!

همان‌گونه که باور کردن روی مین رفتن‌ها و شب به آب زدن‌ها و ایثار و کمک‌های آن دوران، در این روزها سخت است، حتما باور واقعیت‌های دوران کرونایی نیز سخت خواهد بود. بیایید ایثارها و آدم کشی‌های این دوران را برای آینده ثبت کنیم و بگوییم از آنچه بر ما رفت.»

کادر پزشکی رشادت رزمندگان را یادآوری کردند

«مقام معظم رهبری همان اختیاری را به ستاد مقابله با کرونا محول کردند که امام در دوران دفاع مقدس به ستادهای پشتیبانی جنگ واگذار کرده بودند. پزشکان، پرستاران و پرسنل خدمات در بیمارستان‌ها، با وجود کم توجهی‌ها دوباره یاد ایثارگران دوران دفاع مقدس را زنده کردند.

رهبر انقلاب ضمن قدردانی پدرانه، درجه شهادت خدمت به ایثارگران کادر پزشکی اهدا نمودند. مردم بسیاری با جان، مال و از همه مهم‌تر رعایت توصیه‌های بهداشتی با ویروس منحوس کرونا مبارزه کردند. آنان که توانستند به مردم ضعیف در این شرایط کمک مؤمنانه کنند، چه بسیار بودند.»

آن‌ها که «انسانیت» را زنده کردند

«کارآفرینانی که خود با مشکلات فراوان مواجه بودند دست کارگران خود را گرفتند و نگذاشتند برای لقمه‌ای نان،‌ در به در شوند. روحانیون در بیمارستان‌ها و غسال‌خانه‌ها و هرجایی که در توان‌شان بود در جهاد مقابله با کرونا شرکت کردند. تولیت آستان‌های مبارکه به‌ویژه آستان قدس رضوی با نوشیدن جامی تلخ و بستن درب حرم‌ها به سلامت مردم کمک کردند.

ائمه جمعه و جماعت با تعطیل کردن نمازهای جماعت در مقابله با کرونا کمر همت بستند. بسیج و گروه‌های جهادی دور هم جمع شدند تا از این روزها انسانیت به یادگار بگذارند. خادمین بارگاه منور معصومین وقت خود را صرف کمک به نیازمندان لطمه دیده از کرونا کردند.

شهردار و شورای شهر در مشهد پای کار آمدند و به کمک کادر پزشکی و مردم شتافتند. تشکل‌های اقتصادی بخش خصوصی به‌ ویژه اتاق‌های بازرگانی و زیر مجموعه‌ها اولین تجهیز کننده بیمارستان‌ها و کادر درمانی بودند. رسانه‌ها به‌ویژه خبرنگاران در مطبوعات و فضای مجازی برای اطلاع‌رسانی مایه گذاشتند. بسیاری سفر و گردش را کنار گذاشتند تا از گسترش ویروس کرونا جلوگیری کنند.

«کسبه و بازاریان باصبر و تحمل حاضر به بستن مغازه‌ها شدند به کادر درمان و نابودی ویروس کمک کنند. امام جمعه‌ها _به ویژه آیت الله علم‌الهدی که به سختگیری معروف است_ از اولین کسانی بودند که تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا را تایید ‌و اجرا نمودند. در مرحله اول مقابله با کرونا بسیاری از خانواده‌ها با این‌که تنها چند خانه از هم فاصله داشتند، ۷۰ روز با درخانه ماندن از دیدن عزیزان خود محروم ماندند.

روز ۱۳ فرودین مردم با درخانه ماندن بی‌سابقه، نظر رهبری و ستاد ملی کرونا را اجرا کردند. مقامات قوه قضائیه با این‌که درگیر مبارزه جدی با فساد هستند، از تمام امکانات برای مقابله با کرونا که در اختیار داشتند، بهره گرفتند.»

آن‌ها که «جان مردم» را به خطر انداختند

«اما در مقابل یادمان باشد و ثبت کنیم:

  • ستاد ملی مقابله با کرونا نتوانست چون دوران دفاع مقدس فرماندهی واحدی ایجاد کند.
  • برخی از رسانه‌ها به‌ویژه صداوسیما نتوانستند بسیج عمومی دوران دفاع مقدس را برای مقابله با کرونا ایجاد کنند.
  • در میانه میدان حمله به دشمنی بنام ویروس منحوس کرونا بعضی متولیان امر با خوش‌بینی خط مقدم را رها کردند.
  • افرادی با ماسک نزدن راحت آدم‌کُشی کردند.
  • عده‌ای با دعوت کردن افراد به جلسه عزاداری برای ائمه بزرگواری که سلامت شیعیان را از عزاداری خود بیشتر دوست دارند، لعنت معصومین را برای خود به بار آوردند.
  • عده‌ای با برگزاری جشن عروسی و تولد در تالارها و باغ‌ها سلامت و جان مردم را با خطر مواجه کردند. تولیدکننده و بازاریان با بی‌انصافی و گران فروشی شرایط زندگی مردم را سخت‌تر کردند.
  • بعضی از مسئولین با عدم انجام وظیفه و کم فروشی در ساعات کار به خط مقدم مبارزه با کرونا خسارت وارد کردند.
  • دانشمندان مدعی با برگزاری کنکور دکترای بی‌سوادی که کسی مشخص نمی‌کند اگر در این شرایط برگزار نمی‌شد، چه می‌شد؟ ویروس را گسترش دادند.»

اعلام زودهنگام جشن پیروزی اشتباه بود

«با اینکه پرستاران و پزشکان و کادر درمان با ایثار جان خود موج اول کرونا را در محاصره گرفتند، متاسفانه وزارت بهداشت و درمان با اعلام جشن پیروزی قبل از تحکیم و پدافند خط مقدم فاجعه‌ای به بار آورد. صدا و سیما با انتقال اخبار کرونا به اولویت «خبر دست چندم» خیلی زود خط مقدم مقابله با کرونا را کم رنگ کرد.»

مقاومت در برابر «اجباری کردن ماسک»

«اعضای ستاد ملی کرونا با مخالفت در برابر پیشنهاد اجباری کردن استفاده از ماسک که در ستاد کرونای خراسان رضوی در فرودین ۹۹ مطرح شد شرایطی خطرناک و کشنده ایجاد کردند.

اعضای شورای شهردار تهران با لجبازی برای فروش مجوز ورود به منطقه طرح ترافیک خسارت فراوان به بار آوردند. آنان که باید دستورات رهبری را اجرا می‌کردند با زخم زبان زدن به کشورهای دیگر گفتند: «ما توانستیم و شما نتوانستید»اما در عمل آبروریزی کردند. رئیس جمهور محترم با گفتن «بعضی حرف‌هایی متناقض با مقابله در مقابل ویروس که حتی خودشان نیز خیلی قبول ندارند» به اعتماد مردم خسارت وارد کردند.

نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی اقدام مو‌ُثری درمقابله با کرونا تا حالا انجام ندادند. سخنگوی وزارت بهداشت با دادن آمارهای اشتباه، خبرهای کرونا را به خنده‌دار ترین اخبار غم‌بار کشور تبدیل کرد.»

کاسبان کرونا

«برخی تولیدکنندگان ماسک و لوازم بهداشتی با کم و گران فروشی خطر برای جان مردم ایجاد نمودند. «کاسبان کرونا» با پول به جیب زدن و متولیان کنترل با کم توجهی چند هزار نفر را به کشتن دادند و… اینان چه ارزان جان مردم را فروختند.

در پایان این یادداشت دبیر «ستاد» تاکید می‌کند: «امیدوارم این نوشته قلم باقی بماند تا روزی که من نخواهم بود، مردم بخوانند و بدانند حفظ جان و یا کشتن آدم‌ها در روزهای کرونایی چقدر ارزان بوده است. نبرد با دشمنی که تجدید قوا کرده است ادامه دارد. سلاح دفاعی آماده نشده و مشخص نیست کرونا در این نبرد نابرابر کدام یک از ما را با خود خواهد برد. بیایید مانند دوران دفاع مقدس از خود تاریخ درخشانی برای فرزندان مان به یادگار بگذاریم.»

15 مرداد، فراگیر شدن پویش نذرماسک؛ بهترین عیدی مردمی غدیر

عالی رتبه‌ترین مسئولین دولتی و کارکشته‌ترین فعالین بخش خصوصی استان و کشور یکی پس از دیگری به پویش «نذر ماسک» می‌پیوندند، حتی چهره‌های سیاسی از احزاب و گروه‌های مختلف نیز به استقبال این حرکت می‌آیند. «ستاد» تصمیم می‌گیرد تا اطلاع رسانی بیشتری در این رابطه انجام دهد: «اکنون که نذر ماسک بحمدالله در خراسان رضوی با استقبال وسیع از طرف مردم و مسئولین مواجه گردیده و این سئوال بسیار مطرح شده و می‌شود که چگونه می‌توانیم در این پویش برای حفظ جان مردم در مقابل ویروس منحوس کرونا مشارکت کنیم؟

ستاد مردمی پشتیبانی مقابله با کرونای استان خراسان رضوی که از ابتدا بر اساس «عدم ایجاد تمرکز» فعالیت‌های خود را شروع نموده است در خصوص «نذر ماسک» نیز بر پایه عدم تمرکز و خود محوری، این پویش را برنامه‌ریزی کرده است. همانطور که اعلام شده است هر سازمان و هر فردی می‌تواند خود با خرید ماسک، آن را در کوچه و خیابان بین مردمی که ماسک ندارند، توزیع کند.

البته اعلام گردیده چنانچه برای تهیه ماسک و اطلاع‌رسانی به منظور تشویق دیگران نیاز به کمک دبیرخانه ستاد مردمی که پویش «نذر ماسک» را نیز به عهده دارد، باشد می‌توانید با تلفن شماره ۳۷۶۶۲۰۰۹-۰۵۱ تماس بگیرید.

بهترین عیدی و هدیه در ایام دهه مبارک امامت و ولایت و عید بزرگ غدیرخم عید امامت مولا علی (ع) نذر ماسک همراه با شکلات است. اقدامی که می‌تواند جان جمعی از مجاورین و زائرین امام مهربانی‌ها و علاقمندان صاحب ذوالفقار را از خطر ویروس کرونا نجات دهد. به سادات محترم و معزز نیز پیشنهاد می‌شود با مشارکت در نذر ماسک امسال به‌جای پول نو ماسک و شکلات عیدی بدهند.»

16مرداد، باور کنید از مرگ نمی‌ترسم!

دبیر «ستاد» دلنوشته‌ای می‌نویسد تا بگوید که چرا این روزها اشک می‌ریزد و غصه می‌خورد و برای هشدار دادن و ترساندن مردم از کرونا به آب‌وآتش می‌زند: «باور کنید از مرگ نمی‌ترسم! ‌روزی در دوران دفاع مقدس همزمان با این که شاهد استقبال از پیکر پاک ۴۸۸ شهید سرافراز بودم، بدرقه ۵۷۰۰ رزمنده بسیجی جان برکف به جبهه‌ها را نیز مشاهده می‌کردم، در دل با خود گفتم خدایا این چه ایثاری است که خانواده این بسیجی‌ها به خرج می‌دهند با این که می‌دانند احتمالا فرزند، همسر، پدر و برادر آن‌ها یکی از شهدا در تشییع بعدی خواهد بود با این وجود با عشق در تشییع و بدرقه شرکت و با ایمان راسخ برای پیروزی رزمندگان دعا می‌کنند؟

«‌آن زمان هر کسی نمی‌دانست، من به دلیل کارم می‌دانستم این بسیجیان نه برای نام و درجه به جبهه می‌روند و نه برای نان و سابقه. بلکه برای دفاع از نام، خاک و ناموس ایران اسلامی جان برکف گرفته و به خوزستان عزیز می‌روند آن هم برای جنگ با دشمن صدامی که تمام دنیای آن زمان، پشتش بود!

‌آن روزها در مقابل این میزان ایثار، فداکاری و عشق مردم ایران اشک می‌ریختم و غبطه می‌خوردم اما افسوس نمی‌خوردم که چرا این رزمندگان که همگی‌شان از جمله برادرم عزیزان خانواده‌ها هستند، شهید، جانباز و اسیر شوند. «‌اما امروز اشک می‌ریزم و افسوس می‌خورم. شب و روز ندارم که چرا کم‌کاری من و امثال من در مقابله با ویروس منحوس کرونا جمعی از هموطنان عزیزمان را میهمان قبرستان‌های کرونایی در همه جای کشور از جمله خراسان رضوی می‌کند.

‌دلم برای بستگان آن‌ها می‌سوزد که اجازه ندارند بر مزار عزیزانشان حاضر شوند. در حالی که اگر من و امثال من درست عمل می‌کردیم و فقط مردم را به ماسک زدن و رعایت توصیه‌های بهداشتی تشویق و در صورت توان با خواهش یا اصرار مجبورشان می‌کردیم، می‌توانستیم جان حداقل هفتاد درصد کسانی را که امروز در بین ما نیستند و کسانی که هنوز مبتلا نشده‌اند، را نجات دهیم.

‌آنان که در دفاع مقدس به جنگ صدام و صدامیان رفته بودند و کادر درمانی که امروز در بیمارستان‌ها برای حفظ جان هموطنان در نبرد با ویروس کرونا ایثار می‌کنند، هدفی متعالی داشته و دارند و با خداوند معامله کرده بودند و می‌کنند. »

شاید با ایثار جانی را خریدیم

اما من و شما که در انجام وظیفه کوتاهی کرده و یا با عدم رعایت توصیه‌های بهداشتی و ماسک نزدن جان خود، بستگان و هموطنان را فدا می‌کنیم کجای کار قرار داریم؟

‌پویش «نذر ماسک» فقط بهانه یادآوری حفظ جان خود و هموطنان است، لطفا بیایید و با عشق در این پویش شرکت کنیم و در ایام دهه امامت و ولایت ماسک نذر کنیم و هدیه دهیم. شاید با ایثار جانی را خریدیم.

18 مرداد، کاش کنکور، تعطیلی‌ها و مسافرت‌ها، زحمات را خراب نکنند

برگزاری کنکور سراسری و برگشتن ترافیک رفت‌وآمدهای زمینی و هوایی به شرایط عادی غیرکرونایی نشان می‌دهد که دولت نتوانسته است حساس بودن شرایط را نشان دهد و پایین آمدن آمار کرونا به منزله عادی شدن شرایط، نزد افکار عمومی تلقی شده است.

«دبیر ستاد» در این باره می‌نویسد:« توصیه‌های مقام معظم رهبری و کوشش مردم و البته خدمات دولت، نه در مرکز بلکه در استان‌ها، در مقابله با ویروس منحوس کرونا، آمار جان دادن عزیزان مان را تقريبا به نصف كاهش داده است.

در استان خراسان رضوی ستاد مردمی طرح مشارکت در پویش «نذر ماسک» را مطرح و پیگیری کردند که بحمدالله با یاری مردم و خیرین و مسئولین استان توفیق قابل توجهی در تبلیغ استفاده از ماسک و نذر آن حاصل گردیده که همچنان و انشاالله تا نابودی کرونا ادامه خواهد یافت اما سه روز تعطیلی آخر هفته و مسافرین تفریحی در شرایط بمباران ویروس کرونا که برای جان مردم احترام قائل نشده و نمی‌شوند باعث نگرانی مردم انسان دوست و کادر درمانی کشور شده است.»

خبرهایی که برای مبارزه با کرونا خوب نیستند!

«آنان که توصیه‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند و حاضر نیستند تفریح و مسافرت‌های غیرکاری را به آینده موکول کنند، باید بدانند که باتوجه نکردن به توصیه‌ها مسئول جان هموطنان خود به‌ویژه کادر درمانی هستند؛ همان کسانی‌که ماه‌هاست جان برکف از جان مردم حراست می‌کنند. این‌که فرودگاه مهرآباد اعلام می‌کند پرواز‌ها به نزدیک چهارصد فروند در روز رسیده و ترافیک جاده‌های شمال و خراسان رضوی سنگین است در کنار برگزاری کنکور، خبرهای خوبی برای مقابله با کرونا نیست. این نگرانی وجود دارد که برگزاری کنکور و مسافرت‌های این چند روز باعث شود در روزهای آینده آمار کسانی که در دام کرونا گرفتار می‌شوند و هم‌وطنانی که جان می‌دهند، افزایش یابد.»

۲۰ مرداد ۹۹، تکذیب آمار تلفات کرونایی دردی را دوا نمی‌کند!

یک سئوال چالش‌برانگیز وجود دارد؛ آیا صداقت یا عدم صداقت دولت در اعلام آمار کرونایی، خطر را برای ما کمتر یا بیشتر می‌کند؟ چه تبعاتی را باید در این باره در نظر گرفت؟

«این که تلفات کرونا در هر شهرستان و در نهایت کشور چه تعدادی بوده است را می‌شود از مسئولین آرامستان‌های کرونا سئوال کرد و به تکذیب و تایید نیاز نیست. آمارها در قبرستان‌ها مشخص است. باید با مردم صادقانه صحبت کرد و خطر بزرگ کرونا را یادآور شد تا در جهت حفظ جان خود تلاش کنند.

مسئولین که واقعا شب و روز تلاش می‌کنند تا با کرونا مقابله شود چه نیازی دارد که برای موفق جلوه دادن عملکرد خود وضعیت را مطلوب اعلام و جان مردم را با خطر مواجه کنند؟ چرا در شرایط کشتار شدید مردم به وسیله ویروس منحوس کرونا اجازه داده شد در روزهای تعطیل گذشت میلیون‌ها نفر به سفر تفریحی شمال بروند و یا کنکور برگزار شود؟»

ائمه راضی نیستند که جان انسان‌ها به خطر بیفتد

«چرا به مردم واضح نمی‌گوییم سرور و سالار شهدا حضرت امام حسین(ع) و باب الحوائج حضرت ابوالفضل(ع) راضی نیستند به خاطر عزاداری عاشورا و تاسوعا هزاران نفر از شیعیان مولا علی(ع) جان خود را از دست بدهند؟

چرا به مردم نمی‌گوییم فرزندان این ملت که مسئولیت درمان بیماران کرونایی را به عهده دارند، بیش از ۶ماه است شب و روز ندارند و با اینکه خسته شده‌اند و جلوی چشم خود جمعی از همکاران خود را فدا کرده‌اند با این وجود به احترام سوگند پزشکی و عشق به هم‌وطنان، فداکاری و جان‌فشانی می‌کنند. نباید با گِرادادن به ویروس کرونا به آن‌ها ظلم کنیم.

چرا به مردم نمی‌گوییم نباید با نادیده گرفتن توصیه‌های پزشکی و انجام مسافرت‌های تفریحی برای مردم و کادر ایثارگر پزشکی بیش از این مشکل ایجاد کنید و اگر این کار را انجام دهید نظام آن قدر توان دارد که برخورد قانونی کند.»

کاسبان کنکور و مداحان حرفه‌ای

«چرا به مردم نمی‌گوییم کاسبان کنکور و جمع اندکی از مداحان حرفه‌ای آنقدر قدرتمند شده‌اند که مقابله با آن‌ها سخت شده است. تا مردم و عاشقان سالار شهدای کربلا که در ایام محرم عزاداری عاشورا را با جان و در خلوت کرونایی خود با سیل اشک برگزار می‌کنند، تصمیم بگیرند.

چرا برای محرم از آیت الله علم‌الهدی نماینده محترم مقام معظم رهبری در خراسان رضوی و امام جمعه مشهد مقدس که به خاطر حفظ سلامتی و جان مردم دیدار‌ها درعید مبارک غدیرخم مولا علی(ع) را با وجود این که عاشق آن عید است، تعطیل می‌کند، درس نمی‌گیریم؟

برای جان مردم ارزش قائل شویم

با توجه به بیانات مقام معظم رهبری برای حفظ سلامتی و جان مردم در مقابل ویروس منحوس کرونا، چرا بعضی از متولیان اداره کشور، مراجع محترم تقلید، روحانیت معزز و پیر غلامان سرور و سالار شهدا در این شرایط برای حفظ جان عاشقان ائمه (ع) به صورت جدی در جهت توجیه جامعه انجام وظیفه نمی‌کنند؟ محرم و عاشورا تمام وجود همه مسلمان جهان است به ویژه ایرانیان که همه هیئتی‌ بوده و هستند اما به احترام محرم و عاشورا برای حفظ جان مردم ارزش قائل شویم.»

26 مرداد، ناگفته‌های مصاحبه معاون وزیر بهداشت

در رسانه ملی، حریرچی معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت‌وگو با مردم بدون اشاره کردن به موفقیت‌های پویش «نذر ماسک» که از خراسان رضوی آغاز و در تمام کشور شکل گرفته است، از مردم می‌خواهد که «نذر ماسک» را در این روزها در پیش بگیرند!

البته این مسئله تنها موردی نیست که باعث دلخوری اعضای فعال «ستاد» در استان می‌شود. محمدحسین روشنک دبیر «ستاد» درواکنش به این صحبت‌ها یادداشتی را در رسانه‌ها منتشر می‌کند: «خداقوت به همکاران در ستاد مردمی پشتیبانی مقابله با کرونا خراسان رضوی عرض می‌کنم، دیشب مصاحبه آقای دکتر حریرچی معاون کل دلسوز، ایثارگر و پای کار وزارت بهداشت و درمان را از تلویزیون مشاهده کردم. تشکر می‌کنم از این مدیرخوب کشور عزیزمان که چندماه بعد از این‌که ستاد مردمی مقابله با کرونا خراسان رضوی با تدبیر حضرت آیت الله علم الهدی، نماینده مقام معظم رهبری و آقای رزم حسینی استاندار خراسان رضوی پویش «نذر ماسک» را اجرایی نموده است، بدون اشاره به طرح موفق اجرا شده در ستاد مردمی خراسان رضوی از مردم خواستند «نذر ماسک» انجام دهند!»

برداشت از آنچه دیگران کاشتند!

البته حرف‌های دیگری را که در یادداشت و هشدارهای ستاد مردمی پشتیبانی مقابله با کرونای استان خراسان رضوی از اول اسفند ۱۳۹۸ بارها و بارها نوشته و گفته شده و گفته می‌شود را نیز برای اولین‌بار بدون اشاره به نام «خراسان رضوی» فرمودند.

چرا مارش پیروزی نواختید؟

ایشان به اعتراض ستاد مردمی این استان که چرا وزارت بهداشت و درمان خیلی زود مارش پیروزی بر ویروس کرونا را بعد از موج اول نواختند و جشن پیروزی قبل از تحکیم خاکریزها گرفتند و به کشورهای دیگر نیز زخم زبان زدند، اشاره ننمودند.

چرا زیر فشار مداحان حرفه‌ای تسلیم شدید؟

جناب دکتر حریرچی عزیز نگفتند چرا حالا نیز بدون توجه به ایثار کادر درمانی که بیش از ۶ ماه است برای درمان مردم جانفشانی می‌کنند، جناب نمکی که صاحب اختیار کامل هستند برای برگذاری کنکور، بازگشایی مدارس و کلاس‌ها و… برنامه‌های مداحان حرفه‌ای، زیر بار زور می‌رود و جلو مسافرت‌های تفریحی و غیرکاری که قاتل مردم هستند را با زور قانون نمی‌گیرد؟

چرا آمار را شفاف اعلام نمی‌کنید؟

چرا وی نمی‌گوید که چرا حاضر نیست حکومت نظامی سلامت که همراه با اجباری کردن استفاده از ماسک ۵ ماه قبل از طرف ستاد مردمی خراسان رضوی پیشنهاد شده، را اعلام کنند. چرا فوتی‌های واقعی کرونا را که شاهد آن قبرستان‌ها شهرها هستند، شفاف نمی‌کنند تا مردم بدانند چه خبر است و باید به توصیه‌های بهداشتی به خصوص استفاده از ماسک توجه کنند.

جناب آقای دکتر نمکی که خود جان برکف در جنگ با ویروس کرونا حاضر هستند و اختیارات وسیعی از طرف مقام معظم رهبری دارند چرا نظام درمانی و تامین اجتماعی را به درمان رایگان بیماران کرونایی ملزم و مجبور نمی‌کند؟

چرا طرح اعطایی «درجه ایثار» به کادر درمانی را تدوین نمی کنید و به مقام معظم ارائه نمی‌دهید؟

«مقام معظم رهبری به درخواست‌های آقای دکتر نمکی اهمیت می‌دهند، سئوال اینجاست چرا این وزیر خوب و موفق حالا که بر اساس پیشنهاد ستاد مردمی خراسان رضوی که در فروردین ماه همراه با اهداء درجه شهادت برای کادر درمان ارائه گردیده، «درجه ایثار» را نیز برای کادر درمان در نظر بگیرند به مقداری که در دوران مبارزه با این ویروس منحوس در بیمارستان‌ها مشغول خدمت بوده‌اند، چرا طرح آن را خدمت مقام معظم رهبری تقدیم نمی‌کنند؟»

30 مرداد، ضرورت تداوم توجه به پروتکل‌های بهداشتی

«برآوردها نشان می‌دهد نتیجه تلاش‌ها در رعایت استفاده از ماسک در استان خراسان رضوی عالی بوده است» این بخشی از یادداشتی است که «ستاد» برای قدردانی کردن از تلاش‌های مردم استان خراسان رضوی منتشر می‌کند، کسانی که تلاش‌ و همراهی‌شان دیده نمی‌شود ولی بسیار تاثیر گذار است. در ادامه این یادداشت آمده است:

«پروردگار متعال را شاکریم به لطف مولا حضرت رضا(ع) و کوشش فراوان فعالین و مدیران عالی‌رتبه استان، کادر پزشکی و همت مردم این روزها وضعیت کرونا در استان نسبتا تحت کنترل قرار گرفته و عزیزان کمتری را از دست می‌دهیم. اگر واقعا برگزاری کنکور و ایام عزاداری عاشقان مولا سالار شهدا حضرت امام حسین(ع) و یاران باوفایش کم‌دقتی و بی‌توجهی شود، جای نگرانی جدی برای بیست روز آینده به‌ویژه در مشهد مقدس وجود دارد.»

کنترل کرونا را متوقف نکنیم

«عاجزانه از مردم شریف استان تقاضا می‌شود با رعایت توصیه‌های بهداشتی، پیوستن به پویش «نذر ماسک» و حضور با احتیاط در مراسم‌ها و عزاداری‌ها تلاش نمایند، کنترل نسبی کرونا در استان متوقف نشود.

برگزاری کنکور واقعا اشتباه بود و به هشدارها توجه نشد ولی اکنون که ایام عزاداری عاشورای حسینی(ع) را پیش رو داریم می‌توانیم با توجه و دقت در رعایت پروتکل‌های بهداشتی و عدم برگزاری تجمعات و تشویق مردم با پویش «نذر ماسک» همراه شویم و جلوی تلفات بیشتر را بگیریم. »

یکم شهریور، پویش نذر ماسک غیر متمرکز است

حرکت‌های اجتماعی زمانی تاثیرگذار می‌شود که به عنوان کار فراگیر و هدفمند بتوانند امکان شرکت کردن آحاد مختلف جامعه را فراهم کنند تا به خواست اصلی خود که عبور از گرفتاری‌ها و مشکلات است، برسند. به همین دلیل است که نباید چارچوب‌های غیراصولی و یا دخالت‌های غیرمسئولانه باعث کمرنگ شدن رسالت یک حرکت اجتماعی شود.

«ستاد» به منظور یادآوری اهداف و عملکرد «پویش نذرماسک» بیانیه‌ای را در این باره منتشر می‌کند: «با آغاز پویش نذر ماسک ستاد مردمی پشتیبانی مقابله با کرونای خراسان رضوی و پیش از آن که این حرکت کشوری و حتی جهانی شود، اعلام گردید پویش «نذر ماسک» خراسان رضوی غیر متمرکز و بدون جمع‌آوری در کمیته پیگیری این پویش است.

مجدد تاکید می‌کنیم هر فرد و سازمانی که می‌خواهد در این پویش مردمی سلامت محور نجات جان انسان‌ها مشارکت نماید، به صورت مستقیم نسبت به تهیه و توزیع ماسک اقدام کند و یا از طریق خیریه‌ها و سازمان‌ها و نهادهای اجتماعی مانند کمیته امداد امام خمینی(ره)، بهزیستی هلال احمر، هیئت‌های مذهبی، داروخانه‌های مورد اعتماد خود و جامعه یاوری اتاق بازرگانی، صنایع، معدن و کشاورزی خراسان رضوی با شماره حساب ۰۴۱۳۰۴۳۴۳۳ و شماره کارت ۵۸۵۹۸۳۷۰۰۰۰۰۳۵۴۶ نزد بانک تجارت شعبه بلوار سجاد اقدام کنند.»

اول شهریور، کاش «روز پزشک» را با رعایت توصیه‌های کرونایی قدر می‌دانستیم

امسال بزرگداشت روز پزشک متفاوت از همیشه است، «کرونا» نشان داد که بسیار بیشتر از آن چیزی که تصور می‌کردیم به پزشکان و جامعه پزشکی مدیون هستیم. دبیر «ستاد» که در تمام این روزها درباره «ایثار» و «مجاهدت» طبیبان نوشته است، این بار هم دست به قلم می‌شود:

«در یادداشت‌های قبل یادآوری شد؛ با توجه به برگزاری آزمون سراسری با فشار «کاسبان کنکور» این حوزه و عدم رعایت توصیه‌های پزشکی کرونایی در بعضی از هیئت‌ها که توسط «کاسبان عزاداری» اداره می‌شود از یک طرف و لجبازی کسانی که به توصیه‌ها به‌ویژه در خصوص استفاده از ماسک دهان کجی می‌کنند از طرف دیگر و عدم نظارت قانونی و اجباری کردن استفاده از ماسک حتی در مکان‌های رسمی برخلاف آنچه در جلسات گزارش می‌شود این روزها شاهد هستیم هدیه خوبی برای کادر درمانی که بیش از شش ماه است برای کمک و درمان بیماران کرونای شب و روز ندارند در دست نداریم.»

موج سوم کرونا خطرناکتر خواهد بود

«آنچه مسلم است باتوجه به شرایطی که شاهد هستیم اگر اوضاع به همین شکل ادامه یابد موج سوم کرونا یقیناً بسیار سنگین و مرگبارتر خواهد بود. به نظر نمی‌رسد در این وضعیت سیاسی و اجتماعی و مدیریت و دهان‌کجی که از سوی عده‌ای در کشور وجود دارد کاری از کسی ساخته باشد و شرایط به همین شکل ادامه خواهد داشت.»

قبرستان‌ها را برای تلفات 3 برابری آماده کنند

«تنها اقدامی که مردم مظلوم کشور و رعایت کنندگان توصیه‌ها و دلسوزان حفظ سلامتی و جان عاشقان امام حسین (ع) در این روزها می‌توانند انجام دهند، دعا برای سلامتی کادر درمانی و پزشکان ایثارگر است و متاسفانه تقاضا از متولیان قبرستان‌های کرونایی برای ایجاد آمادگی و فراهم کردن امکانات سه برابری با توجه به در پیش بودن موج سوم کرونا است.»

5 شهریور، چرا وزیر بهداشت با جان مردم تعارف می‌کند؟

وقتی شرایط عادی نیست، نمی‌توان با روال عادی و قانون‌های همیشگی سلامت مردم را تامین کرد. به همین دلیل است که مقام معظم رهبری اختیارات ویژه‌ای را برای مدیریت این شرایط تعریف کرده‌اند. اما سئوال این است که چقدر از این اختیارات استفاده می‌شود؟

نقد «ستاد» به تصمیم‌گیری‌های مدیران را در ادامه می‌خوانید: «چرا وزیر محترم بهداشت و درمان که از طرف مقام معظم رهبری اختیار کامل دارند با سلامت و جان مردم تعارف می‌کنند؟

ستاد مردمی پشتیبانی مقابله با کرونای خراسان رضوی در اوایل فرودین پیشنهاد برقراری شرایط ویژه سلامت را ارائه و در خواست نمود تا سرکوب دشمنی به نام کرونا، سفر‌های غیر کاری ممنوع شود که متاسفانه مورد توجه قرار نگرفت.

اکنون که ثابت شده سفر‌ها عامل اصلی گسترش ویروس کرونا بوده است، چرا جناب آقای دکتر نمکی و همکاران، که خود بیش از شش ماه است جان برکف در نبرد با این ویروس منحوس هستند و شب و روز در میدان حاضراند، مماشات می‌کنند و با اختیاراتی که از طرف رهبر معظم انقلاب اسلامی برخوردار هستند، برای ممنوعیت سفرهای غیر کاری اقدام نمی‌کنند و با خواهش و تمنا از افراد می‌خواهند که با سفرهای غیرضروری به جان خود و جامعه رحم کنند؟!

سلامتی و جان مردم وظیفه حاکمیت است که اختیار آن به وزیر بهداشت و درمان محول گردیده، و سئوال این است که چرا از اختیار حاکمیت برای حفظ سلامتی و جان مردم استفاده نمی‌شود؟»

8 شهریور، امام حسین(ع) انسانیت را با ارزش می‌دانستند

«اینکه چرا حضرت ابوالفضل(ع) در بین تمام جوامع مسلمان و غیرمسلمان عزیز و قهرمان شناخته می‌شود را باید در خلوص و انسان کامل بودن آن سقّای گرانقدر جستجو کرد که با لبان تشنه می‌خواست آب را برساند، وگرنه در عرصه کربلا همگی در رکاب سرور و سالار شهیدان بودند و به درجاتی از این الگوی انسانیت رسیدند که جان خود را ایثار کردند و درراه خدا شهید شدند. از تاریخ زندگی حضرت عباس (ع) که بازرگانی موفق و امانت دار بوده‌اند، مطالب زیادی نقل نشده و یا من توفیق مطالعه آن را نداشته‌ام. اما همان مقدار که شنیده شده، نشان می‌دهد حضرت ابوالفضل(ع) در تمام دوران زندگی، مددکار نیازمندان، وفادار ولایت و آماده شهادت و انسان کامل بوده است.»

آن‌ها که خود را مسلمان‌تر از دیگران می‌دانند

«رمز محبوبیت و عزیز بودن حضرت عباس(ع) در تمام جوامع، همان انسانیت و سرباز و گوش به فرمان ولایت بودن است که قدمی بدون رد پای مولایش امام حسین(ع) در هر شرایطی برنداشته است و درنهایت نیز مزد خود را از پروردگار متعال با شهادت در دفاع از ولایت گرفت.

در تاریخ معاصر نیز پیروان ابوالفضل(ع) زیاد داشته و داریم، همت‌ها، باکری‌ها، همدانی‌ها، شوشتری‌ها و… گل سرسبد آن‌ها سرباز وطن و مرید ولایت، عاشق مردم؛ انسان کامل «حاج قاسم سلیمانی» بود که مردم دنیا عاشقانه دوستش دارند. حاج قاسم مثل مدعیان دروغین نبودکه هرجا به نفعشان بوده و باشد خود را از همه مسلمان تر و فدایی‌تر معرفی می‌کنند».

ما رفتنی هستیم ولی تاریخ قضاوت می‌کند

«حاج قاسم سلیمانی مثل اندک مداحان و منبری‌هایی نبودندکه در عزاداری‌ها و مقابله با ویروس منحوس کرونا اطاعت از مشی مقام معظم رهبری را فراموش کنند، در شرایطی که ایشان این شب‌ها در حسینیه امام خمینی(ره) تنهایی اشک می‌ریزد و به جان انسان‌های عالم به ویژه شیعیان مولا دعا می‌کنند ، عده‌ای امر ولایت را نادیده گرفته و عزاداری بدون رعایت دستورات ستاد ملی مقابله با کرونا را تبلیغ می‌کنند و سلامتی و جان مردم را فدای آنچه خود می‌خواهند، می‌کنند.»

حاج قاسم محبوب انسان‌های خوب و بزرگ دنیا بود ، لذا محبوب انسان‌ها شد و توفیق نشستن بر سفره اربابش حضرت ابولفضل(ع) را در بهشت از آنِ خود کرد. همه ما رفتنی هستیم اما تاریخ باقی می‌ماند و آیندگان خواهند دانست انسان‌ها در این شرایط سخت چه کسانی بوده‌اند. عزاداری‌های عاشقان عزادار عاشورا که شرایط کرونایی باعث شد در تنهایی و خلوت و یا با رعایت توصیه‌ها اشک بریزند و صبر پیشه کردند و نذر‌ها را به «نذر همدلی» و «نذر ماسک» تبدیل کردند، قبول حق باشد انشاءالله.»

13 شهریور، در عملیات، گلایه و ضعف از فرمانده مورد قبول نیست!

وزیر بهداشت به عنوان بالاترین مقام اجرایی در امر مبارزه با کرونا در کشور مسئولیت گرفته است و تمام چشم‌ها به او دوخته شده تا با تدوین یک برنامه اجرایی جامع، تلاش‌هایی که تا امروز خودش و دوستانش در حوزه سلامت متقبل شده‌اند را به نتیجه برساند.

قطعا شرایط دشوارتر از همیشه است ولی به دلیل دشوار بودن شرایط اختیارات بیشتری نیز محول شده است. دبیر «ستاد» در نقد عملکرد دکتر نمکی می‌نویسد: «مقام معظم رهبری برای مهار ویروس کرونا، بالاترین اختیار فرماندهی را به جناب آقای دکتر نمکی، وزیر مخلص و جهادگر بهداشت و درمان که خود ایثارگری بزرگ هستند واگذارکرده اند و بارها بیان فرموده‌اند که خود نیز نظر ستاد ملی کرونا را اجرا می‌کنند. واقعا این بزرگواری پدرانه توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی اتفاق افتاد و نمونه آن در حسینیه امام خمینی(ره) و عدم انجام دادن سفر معمول سالانه ایشان به مشهد مقدس، برای زیارت امام مهربانی‌ها حضرت رضا(ع) که هرساله عاشقانه انجام می‌شد، را شاهد بودیم.

دکتر نمکی انسانی وارسته و دلسوز برای سلامت جامعه است، اما نباید به جای فرماندهی مقتدرانه در نبرد با ویروس منحوس کرونا و صدور دستور تامین اعتبار مورد نیاز مقابله با کرونا و یا اجباری کردن رعایت توصیه‌ها و توقف سفرهای تابستانی خواهش و تمنا کند، بلکه باید دستورات لازم را صادر نماید.

فرمانده خواهش نمی‌کند

آقای وزیر یا فرمانده عملیات، که شاهد است کادر پزشکی جان برکف بیش از 6 ماه ایثار کرده و در بیمارستان زندگی کرده‌اند و مردمِ رعایت کننده توصیه‌ها که  بجز خانه و محل کار حتی به دیدن نزدیکان خود نرفته و نمی‌روند و از کرونا و جان دادن عزیزان خود خسته شده‌اند، نباید به حرف دیگران توجه و تعارف کرده و خواهش و تمنا پیشه کند!

فرمانده وظیفه دارد عملیات را اداره تا سلامتی و جان مردم به ویژه کادر پزشکی حفظ شود. اداره کشور و پشتیبانی را باید دیگر اعضای دولت انجام دهند و اگر نمی‌توانند کنار بکشند تا افرادی جهادی جای آن‌ها را پرکنند.

موج سوم خطرناکتر خواهد بود

«در بیست و دومین یادداشتی که در سایت «ستاد» منتشرشد به فرمانده عملیات اعلام کردیم ، تلاش‌های موفقی که برای مقابله با موج دوم صورت گرفته، به دلیل عدم دستور برخورد با جمعیت ۱۵ درصدی که توصیه‌ها را رعایت نمی‌کنند و با انجام سفر‌های تفریحی تابستانی و… باعث گسترش ویروس می‌شوند، از بین خواهد رفت و موج سوم کشنده‌تر از موج‌های قبلی خواهد بود.

انتظار است جناب دکتر نمکی چون شهید حسن باقری که این شب‌ها مستند فرماندهی موفق وی از تلویزیون درحال پخش است، عمل کند. آموزش و پروش بچه‌ها، دانشگاه‌ها و… مهم هستند اما فرمانده سلامتی جامعه نباید اجازه دهند وزرای علوم، و آموزش و پرورش و… در کار فرماندهی سلامت دخالت کنند و نگذارند عدم تامین اعتبار مقابله با کرونا از یک طرف و توجه نکردن به خواهش‌های توصیه‌های کرونایی توسط اقلیت ۱۵ درصدی از طرف دیگر، جان و سلامت اکثریت جامعه در برابر ویروس منحوس کرونا با خطر بیشتر مواجه کند، فرمانده عملیات دارای اختیار کامل از طرف فرمانده معظم کل قوا است، باید بداند چهل سال بعدکه بنده و دکتر نمکی زنده نخواهیم بود، مستندی تحت عنوان فرماندهی مقابله با کرونا نیز ساخته می‌شود و مردم قضاوت می‌کنند.»

26 شهریور، حمله چهارم کرونا کشور را تعطیل خواهد کرد

هرچقدر به تعداد روزهایی که باید با کرونا مبارزه کرد، اضافه می‌شود، مقاومت کسانی که نمی‌خواهند خطر این بیماری را جدی بگیرند هم بیشتر می‌شود. متاسفانه عده‌ای کرونا را یک شوخی می‌دانند و این مسئله خستگی را برای کسانی که می‌جنگند دوچندان می‌کند. دبیر «ستاد» در یادداشتی می‌نویسد: «زندگی با کرونا را جدی نگرفتیم؛ حمله سوم ویروس منحوس، کشنده تر شروع شده و اگر بیدار نشویم حمله چهارم کشور را تعطیل خواهد کرد.

از همان روزهای اول گفتیم و قلم‌ها نوشت: «باید یکی دو سالی با کرونا زندگی کنید!» آن زمان سئوال شد: زندگی کردن با کرونا یعنی چه و چگونه؟ پاسخ این بود وقتی در ماه مبارک رمضان زندگی می‌کنیم، چگونه همه متوجه هستیم ماه مبارک است و باید با ماه رمضان زندگی کرد و دقت داریم تا در روزهای ماه مبارک در انظار عمومی نخوریم و نیاشامیم؟ و چگونه در دوران جنگ شهرهایی که زیر بمباران قرار داشتند، مردم می‌دانستند باید مراقب باشند و با جنگ زندگی کنند و در زمان حمله به پناهگاه بروند؟ در زمان شروع کرونا نیز یک ماه، دو ماه یا سه ماه، می‌توانستیم بخشی از کسب و کارها را رها و در خانه ماند، اما با ادامه‌دار شدن کرونا دیگر جامعه نمی‌توانست بدون فعال شدن کسب و کارها به زندگی حتی با سختی ادامه دهد.»

عده‌ای کرونا را «شوخی» گرفتند

زندگی کردن با ویروس منحوس کرونا بر جامعه تحمیل شده است و اجباراً می‌بایست ضمن رعایت کامل توصیه‌های مقابله با ویروس، زندگی کرده و زندگی با کرونا را تجربه کنیم که متاسفانه بخشی از جامعه موضوع را جدی نگرفته و زندگی کردن با کرونا را به شوخی گرفتند.

اکنون با توجه به حکم مقام معظم رهبری و مراجع محترم تقلید که رعایت نظر مسئولین نظام درمانی کشور را لازم اعلام داشته‌اند، باید بدانیم عدم رعایت توصیه‌های کروناییِ فرمانده مقابله باکرونا، از جمله استفاده نکردن از ماسک، همانند آن است که در روزهای ماه مبارک رمضان در انظار عمومی بخوریم و بیاشامیم.

قلم، کارشناس دینی نیست اما بر اساس آنچه گفته شده، شاید شرایط بدتر از آن هم باشد چرا که عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی، توصیه به مرگ خودمان و دیگران می‌انجامد که کمتر از قتل نیست.»

پیش‌بینی تعطیلی سراسری در صورت جدی نگرفتن پروتکل‌ها

«قلم قبل از ماه محرم نوشت: سفرها، کنکور و عزاداری‌های بدون رعایت توصیه‌های کرونایی کشنده خواهد بود. مانند آن جلسه‌ای که مداح معروف با تمسخر می‌گفت: خیلی‌ها خواستند مردم نیایند ولی مردم آمدند اینکه خطاب ایشان از خیلی‌ها چه کسانی بودند بماند برای آینده» متاسفانه این روز‌ها شاهد مسخره کردن توصیه‌ها و کشنده بودن‌های آن هستیم.

اکنون نیز قلم می‌نویسد که اگر با توصیه‌های کرونایی زندگی نکنیم، با توجه به بازگشایی مدارس، انجام سفر‌های پاییزی، همراه برگزاری تجمعات دهه آخر ماه صفر و تمسخرهای مسافران و مداحان و عادی شدن مرگ آدم‌ها و…روزهای سختی در پیش داریم.

اگر بیدار نشویم و فرماندهی مقابله با کرونا، برای اجرای توصیه‌های خود و زندگی با کرونا جدی نباشد، جمع زیادی از مردم ایران اسلامی که ممکن است ما و عزیزانمان از آن جمله باشیم به قبرستان‌های کرونایی سفر خواهیم کرد و کشور اجباراً همچون ۱۳ فروردین تعطیل می‌شود. بیاییم با رعایت دقیق و کامل توصیه‌های نظام درمانی کشور با کرونا زندگی کرده و استفاده از ماسک، عدم انجام سفر و شرکت در تجمعات را جدی بگیریم.»

پایان تابستان پایان بخش اولین قسمت از گزارش «ستاد» است. امیدواریم دومین قسمت را به زودی و همزمان با انتشار خبر رفع شدن خطر «کرونا» از کره زمین برایتان منتشر کنیم. مرور کردن خاطرات با این حجم از رنج و دردی که در این روزها بر مردم گذشت، برای همه دردناک بود. چراکه این روزها با بیشترین تلاش در «ستاد» شاید کمترین نتیجه‌ها حاصل شد و اگر ایثار و گذشت نبود شرایط به مراتب دشوارتر می‌شد.

ما در روابط عمومی «ستاد» هنوز درخواست‌ها از مسئولین و خواهش‌ها از مردم عزیز را برای حفظ جان شهروندان دنبال می‌کنیم . هنوز به فرارسیدن روزهای خوب امیدواریم و می‌دانیم که ملت ایران در تاریخ مملو از افتخار خود عبور از گردنه‌های دشواری را ثبت کرده است. »

دیدگاهتان را بنویسید