مدیر جهاد کشاورزی نیشابور در رابطه با برداشت گل محمدی گفت: ۲۳ هکتار از اراضی شهرستان زیر کشت گل محمدی قرار گرفته که تمامی ۲۳ هکتار آن بارور است و انتظار می رود از سطح باغات بارور ، معادل ۶۹ تن محصول برداشت شود.
به گزارش اعتمادساز، علی مبارکی با اعلام این مطلب گفت: برداشت گل محمدی شهرستان در وضعیت مناسبی است و با همت کشاورزان تولید کننده برداشت این محصول آغاز شده و اقدامات ترویجی و کلاس های آموزشی جهادکشاورزی از جمله اقدامات حمایتی در این زمینه محسوب میشود.
وی تصریح کرد: در حال حاضر 23 هکتار از اراضی شهرستان زیر کشت گل محمدی قرار گرفته که تمامی 23 هکتار آن بارور است و انتظار می رود از سطح باغات بارور ، معادل 69 تن محصول برداشت شود که درآمد ناخالصی بیش از 51 میلیارد ریال را برای کشاورزان به همراه دارد.
مدیر جهاد کشاورزی نیشابور افزود: توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی از جمله تهیه اسانس، گلابگیری، مرباسازی و تهیه غنچه خشک از جمله ضروریات فعالیت های جانبی در راستای ایجاد ارزش افزوده و اشتغال زایی این محصول است.
وی عنوان کرد: گل محمدی به صورت قلمه و پاجوش از آذرماه تا پایان اسفندماه کشت میشود و از فروردین تا اردیبهشت ماه به صورت گلبرگ و غنچه برداشت میشود.
مبارکی ادامه داد: از این مقدار تولید گل محمدی شهرستان حدود 20 تن به خارج شهرستان ارسال می شود و 16 تن بصورت غنچه و 13 تن بصورت تازه فروشی به بازار عرضه میشود و با وجود 12 واحد صنعتی و 120 واحد گلابگیری خانگی، مقدار 20 تن آن که تولید 20 هزار لیتر گلاب است در شهرستان گلاب گیری میشود.
مدیر جهاد کشاورزی نیشابور بیان کرد: با توجه به جوان بودن گلستانهای موجود میانگین برداشت در شهرستان نیشابور 3 هزار کیلوگرم در هکتار است و این در حالی است که در سال چهارم بیشترین میزان تولید را دارد که میانگین آن 3 هزار و 500 کیلوگرم در هکتار برآورد میشود.
وی گفت: در صورت هرس فنی و اصولی در هرسال، این گیاه ١٢ سال گل میدهد و صرفه اقتصادی آن از سال سوم چشمگیر است، و بعد از ١٢سال با انجام عملیات هرس شدید در خرداد ماه باغستان جدید احداث میشود.
مبارکی خاطرنشان کرد: در حال حاضر به طور میانگین 10 نفر کارگر در هر هکتار از گلزارهای گل محمدی در این شهرستان به کار گل چینی مشغول هستند.
تسنیم