مدیر امور آب تربت حیدریه گفت:روند افت آبهای زیر زمینی در این شهرستان همچنان ادامه دارد و سالانه حدود یک متر اُفت میکند، اکنون وضعیت منابع آبی در تربتحیدریه نگران کننده است.
به گزارش اعتمادساز، مهدی طلعتی افزود: ۹۰ درصد آب تولیدی در شهرستان تربت حیدریه در بخش کشاورزی مصرف میشود و برای بهبود این وضعیت باید تلاش کرد.
وی بیان کرد: سالانه حدود ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب از دشتهای تربت حیدریه بابت مصارف کشاورزی، صنعت و آشامیدن برداشت میشود و اگر بخش کشاورزی ۱۰ درصد از مصارف آبی خود بکاهد، بسیاری از مشکلات آبی این شهرستان حل خواهد شد.
مدیر امور آب تربت حیدریه با بیان اینکه تأثیر بارش های اخیر در بازه زمانی بلند مدت مشخص میشود، ادامه داد: انتهای سال آبی میتوان در خصوص تأثیر بارش ها بر وضعیت منابع آبی اظهار نظر کرد.
وی اضافه کرد: این وضعیت خطر فرونشست زمین را در بردارد که اکنون به شکل حاد در این منطقه رخ نداده اما نشانههای آن در دشت جلگه رخ مشاهده شده است.
طلعتی اظهار کرد: همچنین صنایع آب بر باید در کنار سواحل احداث شود که مشکل دشتها و مناطق خشک را نداشته و دسترسی به آب فراوان وجود دارد که در این زمینه میتوان به صنایعی مانند فولاد اشاره کرد.
به گفته وی، برخی صنایع آب بر در گذشته مجوز گرفتهاند که باید تکمیل شده و بهره برداری شوند اما به هیچ وجه نباید مجوز جدیدی برای احداث این صنایع داده شود.
مدیر هواشناسی تربت حیدریه پیشتر گفته بود: میزان بارش های فصل زراعی کنونی (از ابتدای مهر تاکنون) در این شهرستان ۶۴ و یک دهم میلی متر بوده که نسبت به دوره درازمدت (حدود ۴۰ ساله) کاهش بیش از ۳۱ میلیمتری داشته است.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربت حیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.
ایرنا