مجلس در روزی که گذشت

دومین جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در سال ۱۴۰۴ در حالی برگزار شد که نمایندگان در این نشست بر قدرت دفاعی ایران در چارچوب مذاکرت تاکید کرده و حمایت قاطع خود را از وزیر نفت در راستای تحریم آمریکا اعلام کردند.

به گزارش اعتمادساز، اولین جلسه غیرعلنی مجلس شورای اسلامی در سال ۱۴۰۴ امروز سه شنبه ۱۹ فرودین ماه برگزار شد و نمایندگان به مدت یک ساعت و سی دقیقه ابعاد ترور شهیدان رازینی و مقیسه را بررسی کردند.

«حجت الاسلام والمسلمین علی رازینی» رئیس شعبه ۳۹ و «حجت الاسلام والمسلمین محمد مقیسه» رئیس شعبه ۵۳ دیوان عالی کشور، ۲ قاضی شجاع و پرسابقه در مبارزه با جرایم علیه امنیت ملی، جاسوس‌ها و تروریسم صبح روز شنبه ۲۹ دی توسط فرد مسلح نفوذی در دیوان عالی کشور در اقدامی برنامه‌ریزی شده به شهادت رسیدند.

 

جزئیات جلسه غیرعلنی مجلس درباره بررسی شهادت قضات دیوان عالی

عباس گودرزی سخنگوی هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: در جلسه غیرعلنی مجلس تعدادی از نمایندگان در مورد برخی غفلت‌ها که در حادثه ترور شهیدان حجج اسلام رازینی و مقیسه تاثیر داشته تذکراتی دادند و تاکید کردند که باید تدبیری اندیشیده شود که دیگر شاهد این حوادث در کشور نباشیم.

نماینده مردم بروجرد در مجلس اظهار کرد: گزارش قرائت شده در مجلس از نهادهای امنیتی، دستگاه قضایی و تمامی بخش های ذی ربط گرفته شده است گزارش قرائت شده در مجلس از نهادهای امنیتی، دستگاه قضایی و تمامی بخش‌های ذی‌ربط گرفته شده است.

جلسه علنی امروز سه شنبه مجلس شورای اسلامی پس از یک ساعت و نیم جلسه غیرعلنی در ساعت ۹:۳۰ دقیقه به ریاست محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی و با حضور ۲۴۳ نماینده آغاز شد.

در ابتدای جلسه علنی امروز مجلس محمد حسین قیصری زاده قاری بین المللی آیاتی از سوره حجر را قرائت کرد.

 

بررسی لوایح موافقتنامه بین ایران با بنگلادش و فنلاند در دستور کار مجلس قرار گرفت

گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه موافقتنامه بین ایران و بنگلادش به منظور حذف مالیات مضاعف در مورد مالیات های بردرآمد و جلوگیری از فرار و اجتناب مالیاتی و گزارش کمیسیون عمران درباره ارزیابی نتایج اجرا و آسیب شناسی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.

 

قرائت گزارش کمیسیون عمران در مورد اجرای قانون نظام مهندسی

اولین دستور کار جلسه علنی امروز مجلس قرائت گزارش کمیسیون عمران در مورد اجرای قانون نظام مهندسی بود، بر اساس این گزارش، یکی از مسائلی که مدت هاست به عنوان یک آسیب جدی در سازمان نظام مهندسی پایتخت و دیگر استان‌های دارای اعضای زیاد مطرح است و موجب تعارض منافع و گاهی فساد و رانت شده، مسئله انباشت وجوه حاصل از جمع آوری حق الزحمه نظارت مهندسان است. لازم است سازمان‌های نظام مهندسی از تصدی‌گری امور مالی فیمابین خدمات دهنده و خدمات گیرنده(مهندسان و مالکان) خارج شوند.

 

نمایندگان مجلس در بیان نقاط ضعف قانون سازمان نظام مهندسی چه گفتند؟

تعدادی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در این جلسه در بیان نقاط ضعف قانون سازمان نظام مهندسی، فساد و رانت در صدور مجوزها و دخالت مجریان و وزارتخانه‌ها را از نقاط ضعف این قانون برشمردند.

محمدرضا احمدی سنگر نماینده رشت با اشاره به نقاط ضعف و قوت قانون نظام مهندسی و نظارت بر ساختمان، یکی از ضعف‌های قانون فوق را ثبت ساختمان برشمرد و افزود: ثبت ساختمان در اقصی نقاط کشور باید مورد نظارت قرار گیرد، اما در حال حاضر شرایط اینگونه نیست.

حمیدرضا عزیزی فارسانی نماینده مردم فارسان در مجلس تاکید کرد: یکی از نقایص قانون مربوط به دخالت مجریان و وزارتخانه‌ها در این بخش است. ما در این بخش قانون‌گذاری می‌کنیم اما پس از آن آیین‌نامه‌هایی تصویب می‌شود که خلاف قانون مذکور است، به عنوان نمونه افزایش فعالیت هیأت مدیره بیش از سه سال در این بخش است که باید این موضوع اصلاح شود.

مصطفی معینی نماینده مردم آران و بیدگل در مجلس با اشاره به نقاط ضعف قانون فوق، متذکر شد: ضعف در اجرای قانون در برخی از مناطق، فساد و رانت در صدور مجوزها و نبود ضمانت اجرایی کافی و مشکلات در صدور ضعف در اجرای قانون در بعضی از مناطق، فساد و رانت در صدور مجوزها، نبود ضمانت اجرایی کافی و مشکلات در صدور پروانه ساختمان از جمله ضعف‌های قانون فوق قلمداد می‌شودپروانه ساختمان از جمله ضعف های قانون فوق قلمداد می شود.

علی خضریان نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس نیز در مجلس گفت: امروز اتفاقات در حوزه ساخت و ساز ما را به نقطه‌ای رسانده که شاهد ساخت ساختمان‌های ناایمن، غیر فنی و به عبارتی بساز و بفروش هستیم که نیاز است مجلس به آن ورود کند.

حجت الاسلام سید جواد نیک بین نماینده کاشمر هم با بیان اینکه این قانون نیاز به اصلاح دارد، گفت: بسیاری از ساختمان‌هایی که ساخته می‌شود پس از ۱۰ الی ۱۵ سال به بافت فرسوده تبدیل می‌شوند، بنابراین نظام مهندسی نیازمند بازنگری جدی است.

 

قالیباف: می‌توان به رشد ۹ درصدی در حوزه مسکن دست یافت

محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی پس از قرائت گزارش کمیسیون عمران مجلس در مورد اجرای قانون نظام مهندسی گفت: رسیدن به رشد ۹ درصدی در بخش مسکن طبق برنامه هفتم توسعه شدنی است و این مساله مستلزم تحرک جدی در این حوزه است.

قالیباف با بیان اینکه هدف از نظارت در اجرای قوانین حوزه مسکن مچ‌گیری نیست بلکه اصلاح روش هاستهدف از نظارت در اجرای قوانین حوزه مسکن مچ گیری نیست بلکه اصلاح روش هاست، افزود: به عنوان نمونه اگر زن و مرد در یک خانواده هر روز به سرکار بروند و تلاش کنند، اما اگر مسکن نداشته باشند همه درآمد آنها صرف اجاره بهاء مسکن می‌شود. این در حالی است که زمین به اندازه کافی در اختیار داریم.حتما در مجلس پیگیری می‌کنیم موضوع اعطای کالابرگ و مسئله مسکن مورد توجه جدی قرار داده شود چرا که در این شرایط تورمی باعث می‌شود فشار بر هفت دهک جامعه کاهش یابد.

 

سامانه هوشمند و جامع برای شفافیت در سازمان های نظام مهندسی تشکیل می شود

در این جلسه امین مقومی سرپرست سازمان نظام‌مهندسی ساختمان کشور هم در سخنگاه قرار گرفت و گفت: سیاست‌های کلی نظام ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه شهرسازی و حوادث غیرمترقبه مبنی بر ارتقای کارآمدی نظام نشان می‌دهد که این قانون، قانون خوبی است، اما نیاز به اصلاح دارد. شاید ضعفی که در قانون و اجرای آن داریم مربوط به بخش‌هایی باشد که غیر از سازمان نظام‌مهندسی هستند.برای شفافیت و مبارزه با فساد نیاز به سامانه هوشمند و جامع وجود دارد که با کمک دولت و مجموعه سازمان نظام‌مهندسی این اتفاق در حال رخ دادن است.

سرپرست سازمان نظام‌مهندسی ساختمان با بیان اینکه همچنین تخلف مهندسین در کل جامعه مهندسی نیم درصد است، افزود: میانگین درآمد یک مهندس در سال گذشته کمتر از حداقل حقوق قانون کار است و این آمار مستند است؛ خدمات جمعی باید برای این جامعه تعریف شود.

 

قالیباف به جایگاه خبرنگاران مجلس رفت/ تبریک سال نو به اصحاب رسانه

محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی با حضور در جایگاه خبرنگاران مجلس، سال نو را تبریک گفت و با آنها عکس یادگاری گرفت.

 

نمایندگان مجلس، تحریم وزیر نفت را محکوم کردند/ از عملکرد «پاک‌نژاد» حمایت قاطع می‌کنیم

۲۵۰ نماینده در بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن تحریم وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران توسط آمریکا، آن را فاقد هرگونه وجاهت قانونی و حقوقی دانستند و از عملکرد مدبرانه وزیر نفت در مسیر صیانت از منافع ملی، تقویت اقتصاد مقاومتی و مقابله با فشارهای دشمن حمایت قاطع کردند.

در این بیانیه آمده است: آمریکا با این اقدام بار دیگر چهره واقعی خود به عنوان دشمن دیرینه ملت ایران و ناقض صلح و امنیت جهانی را به نمایش گذاشت. آنان که سالهاست با اعمال شدیدترین تحریم‌ها و فشارهای اقتصادی جنگ رسانه‌ای و تهدیدهای نظامی و سیاسی تلاش کرده‌اند اراده ملت ایران را بشکنند امروز با تحریم مسئول عالی رتبه صنعت نفت کشور که نماد استقلال اقتصادی و حفظ منافع ملی ایران است، نشان داده‌اند که از پیشرفت، مقاومت و موفقیت‌های جمهوری اسلامی ایران در عرصه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی به ستوه آمده اند.

 

تذکرات نمایندگان مجلس

جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در تذکرات خود خواهان توجه ویژه به وضعیت کولبران و افزایش ایمنی کار برای کارگران شدند.

 

نماینده مجلس: توجه به قدرت دفاعی ایران در مذاکرات مدنظر قرار گیرد

مهرداد گودرزی نماینده مردم رودبار در مجلس شورای اسلامی گفت: در این شرایط حساس، توصیه های مقام معظم رهبری در خصوص اصول شرافتمندانه و هوشمندانه در مذاکرات در جهت منافع ملی با عنایت به قدرت ملت بزرگ اسلامی و توانمندی حوزه دفاعی مد نظر قرار گیرد.

وی افزود: لازم می‌دانم از تدابیر مقام معظم رهبری در خصوص مذاکرات غیر مستقیم و رد درخواست دولت آمریکا و پاسخ محکم رئیس‌جمهور و اعلام مواضع شفاف در پاسخ به نامه رئیس‌جمهور جنایتکار و قاتل آمریکا تشکر کنم.

 

نماینده تهران: توجه به حوزه کشاورزی «شعار سال» و امنیت غذایی را محقق می‌کند

پیمان فلسفی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: امنیت غذایی تضمین سلامت جامعه، استقلال کشور، توسعه صنعتی و رشد صنایع وابسته را به همراه دارد و سبب سرمایه‌گذاری در تولید برای تحقق شعار سال خواهد شد.

وی گفت: پایه و اساس اشتغال گسترده و اقتصاد مقاومتی که کاهش وابستگی به واردات و افزایش صادرات را به دنبال دارد، کشاورزی است چرا که در بسیاری از کشورهای جهان جهش اقتصادی همواره از نوعی اقتصاد مقاومتی آغاز شده است و اقتصاد مقاومتی از رهگذر وقوع یک انقلاب و تحول در تولید محصولات کشاورزی صورت می‌پذیرد.

 

نماینده تهران: جهان اسلام از زخم غزه رنجور است/ تلاش‌ها صرف خنثی سازی‌ها تحریم‌ها شود

محمد سراج نماینده مردم تهران گفت: غده سرطانی صهیونیست با به کارگیری روش‌های مختلف دانشمندان، نویسندگان، اندیشمندان، رهبران و فرماندهان مقاومت در کشورهای مختلف را ترور کردند. کالبد جهان اسلام با مقاومت درونی و روزافزای نیروی مقاومت در حال مبارزه و مجاهدت با این غده سرطانی است.کالبد جهان اسلام با مقاومت درونی و روزافزای نیروی مقاومت در حال مبارزه و مجاهدت با این غده سرطانی است.

جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در ساعت ۱۲:۱۵ دقیقه به پایان رسید، جلسه علنی بعدی مجلس فردا چهارشنبه برگزار می شود.

 

 

 

ایرنا

دیدگاهتان را بنویسید