طرح «زعفران کارت» از دلالی در حوزه زعفران پیشگیری می‌کند

معاون اداره بانکداری اصناف بانک تجارت ایران گفت: طرح «زعفران کارت» که امروز شاهد رونمایی از آن برای زعفرانکاران ایران در شهرستان تربت‌حیدریه هستیم، از اقتصاد مبتنی بر واسطه‌گری و دلالی جلوگیری می‌کند.

به گزارش اعتمادساز، عباس حاجی عصر روز سه‌شنبه در حاشیه رونمایی از طرح “زعفران کارت” در تربت‌حیدریه افزود: طرح تامین مالی زنجیره تامین (SCF) که ۲ سال از اجرای آن در کشور می‌گذرد و زعفران کارت نیز در این قالب می گنجد، با اقتصاد مبتنی بر سلف‌خری، واسطه‌گردی و دلالی مبارزه می کند.

وی بیان کرد: طرح تامین مالی زنجیره تامین با هدف حمایت از تولیدکننده و با تایید و پشتیبانی وزارت اقتصاد و بانک مرکزی توسط بانک تجارت اجرا شده‌ است.
معاون اداره بانکداری اصناف بانک تجارت ایران با بیان اینکه طرح مزبور برای نخستین بار در صنعت خودروسازی پیاده و اجرا شد، گفت: در قالب طرح تامین مالی زنجیره تامین، بانک به خودروساز اعتباری می‌پردازد و در مرحله بعد خودروساز اعتبار دریافت شده را به زنجیره تولید زیر مجموعه خود یعنی قطعه‌ساز منتقل و او نیز این میزان اعتبار را به تامین کننده مواد اولیه انتقال می دهد.

حاجی اظهار کرد: به عبارت بهتر در این فرآیند هیچ پولی رد و بدل نمی‌شود، بلکه «اعتبار» تنها مبنای مبادله و ادامه چرخه تولید و تجارت است و از جمله مزایای طرح آن است که دست واسطه‌ها و دلالان کوتاه و به تبع آن هزینه تولید نیز کاهش می‌یابد.
وی با بیان اینکه بانک تجارت برای دومین بار و از امروز طرح (SCF) را در حوزه کشاورزی به خدمت گرفته است، اضافه کرد: البته در طرح زعفران کارت زنجیره تولید محدود به شرکت عامل و کشاورز شده، مگر آنکه کشاورز بخواهد از اعتبار کسب شده برای سایر پرداخت‌های کاری خود استفاده و بر تعداد زنجیره تولید بیافزاید.

صبح امروز به ابتکار یک شرکت دست‌اندر کار حوزه زعفران در شهرستان تربت‌حیدریه و با همکاری بانک تجارت، از “زعفران کارت” در تربت‌حیدریه رونمایی شد.

زعفران کارت یک کارت اعتباری برای انجام مبادلات کالایی (زعفران) و مالی کشاورزان ایران می‌باشد.

از مجموع ۱۲۰ هزار هکتار اراضی زعفران کشور، ۹۱ هزار هکتار یعنی ۷۶ درصد به خراسان رضوی اختصاص دارد.
همچنین از مجموع ۹۱ هزار هکتار اراضی زیرکشت زعفران این استان، هشت هزار و ۸۰۰ هکتار آن به اراضی شهرستان تربت‌حیدریه اختصاص دارد.

در منطقه تربت‌حیدریه تا یک شعاع ۵۰ کیلومتری، افزون بر ۳۰ هزار هکتار مزارع زعفران است، به عبارتی بیش از ۳۴ درصد از سطح زیرکشت زعفران خراسان رضوی به تربت‌حیدریه اختصاص دارد.

زعفران یکی از شاخص‌ترین محصولات شهرستان تربت حیدریه است که در ایران و جهان رتبه نخست را با میانگین تولید چهار کیلوگرم در هکتار و با تولید سالانه ۳۵ تن به خود اختصاص داده است.

ایرنا

دیدگاهتان را بنویسید