رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی: تمرکززدایی لازمه حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان است

رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی گفت: تمرکززدایی از مرکز استان و توجه متوازن به توسعه زیرساخت‌ها برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان سایر شهرستانها در دستور کار است.

به گزارش اعتمادساز، مسعود میرزائی شهرابی ضمن اشاره به توسعه عدالت محور در عرصه‌ فناوری افزود: هم اکنون بیش از ۴۵۰ شرکت دانش‌بنیان و فناور در سطح استان زیر چتر حمایتی پارک علم و فناوری خراسان رضوی مشغول به ارائه خدمت هستند.

وی ادامه داد: نبود زیرساخت کافی برای فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور مهمترین چالش پیش روی پارک علم و فناوری خراسان رضوی است، به گونه‌ای که مساحت سایت اصلی پارک طی دو دهه گذشته با وجود افزایش تعداد شرکت‌های فناور و دانش بنیان، هیچ رشدی نداشته است.

عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد اظهار کرد: شهرستان‌های خراسان رضوی نیز به علّت نبود زیرساخت‌ها، ارائه خدمات فناورانه و نوآورانه ندارند و بدین منظور زیر ساخت‌ها در شهرستان‌هایی که ساختارهای توسعه فناوری مانند مراکز رشد در آنها وجود دارد، ارتقاء خواهد یافت.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده و افزایش خدمت رسانی به فناوران استان خراسان رضوی ادامه داد: طی سالهای گذشته برخی از مراکز رشد به پردیس ارتقاء یافته‌اند، همچنین با مشارکت بخش خصوصی نیز پردیس‌های تخصصی مانند سلامت ثامن آغاز به کار کردند.

میرزائی گفت: هم‌افزا و همسو نمودن تمامی ارکان زیست‌بوم فناوری و نوآوری می‌تواند موجب حرکت‌های جهشی در حوزه دانش بنیان استان خراسان رضوی شود. در حالیکه این ارکان در گذشته نه تنها هم‌افزا و همسو حرکت نمی‌کردند، بلکه گاهی درگیر رقابت‌های کاذب نیز می‌شدند و این موضوع باعث هدررفت منابع و سردرگمی فعالان عرصه فناوری می‌شد.

وی افزود: بر همین اساس سعی شد تا تمامی ارکان زیست‌بوم فناوری و نوآوری استان شامل پارک‌ها، دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی و تحقیقاتی و همچنین سازمان‌های مرتبط مانند سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، فرهنگ و ارشاد اسلامی و از همه مهم‌تر صنایع کلان و تاثیرگذار استان به‌صورت همسو و هم‌افزا در مسیر منافع کلان استان و کشور در عرصه فناوری گام بردارند.

رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی بیان کرد: برگزاری نشست‌ها و رویدادهای مشترک، توسعه بازار شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان، حضور مستمر در دانشگاه‌ها و تعامل مستقیم با اساتید، فراهم نمودن بستر حضور تعداد بسیار دانشجویان و دانش‌آموزان در پارک علم و فناوری و همچنین تعریف طرح‌های مشترک در عرصه‌های تخصصی، تنها بخشی از اقدامات انجام شده در این مسیر است.

میرزایی گفت: از دیگر اقدامات موثر برای فرهنگ‌سازی و شبکه سازی فعالان عرصه فناوری، برگزاری رویدادهایی با عنوان توسعه اکوسیستم نوآوری استان (تانا) در موضوع های صنایع غذایی، صنایع معدنی و فولادی و صنایع خلاق و فرهنگی است که پارک علم و فناوری خراسان رضوی توانست با جذب مخاطبان بسیار، به شبکه سازی فعالان عرصه فناوری و ارتباط دادن صاحبان صنایع بزرگ با شرکت‌های فناور و صاحبان ایده بپردازد.

پارک علم و فناوری خراسان با ۳۷۰ شرکت فناور و ۱۳۰ شرکت دانش بنیان تنها پارک دارای شرایط پارک برتر در میان ۴۹ پارک علم و فناوری کشور است که حدود ۶ هزار شغل پایدار در بستر دانش بنیان را فراهم آورده است.

ایرنا

دیدگاهتان را بنویسید