رئیس اداره میراث فرهنگی گناباد: گناباد می‌تواند مرکز ثقل گردشگری شرق ایران باشد

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان گناباد گفت: تعدد و تنوع جاذبه‌های گردشگری در گناباد، سرزمین جهانی کمتر شناخته شده جنوب خراسان رضوی، می‌تواند این منطقه را به مرکز ثقل جذب گردشگر در شرق ایران تبدیل کند.

به گزارش اعتمادساز، حمیدرضا محمودی قوژدی در همین خصوص از آغاز جشنواره پاییزی گردشگری گناباد با محوریت بوم‌گردی‌های شهرستان خبر داد و افزود: جشنواره گردشگری پاییزی گناباد با هدف تصویرسازی از پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های حوزه گردشگری در راستای برند سازی مقصد و در نهایت توسعه پایدار گردشگری و مشخصاً حمایت از فرودگاه منطقه‌ای شهدای گناباد برنامه‌ریزی شده است.

وی خاطرنشان کرد: تعدد و تنوع جاذبه‌های گردشگری در گناباد، سرزمین جهانی کمتر شناخته شده جنوب خراسان رضوی، می‌تواند این منطقه را به مرکز ثقل جذب گردشگر در شرق ایران تبدیل کند.

محمودی قوژدی بیان کرد: قنات ۲۵۰۰ ساله قصبه ثبت یونسکو، زعفران سنو ثبت فائو، سفال ۵۰۰۰ ساله، بزرگترین سماق زار طبیعی ایران، کلوت و کویرهای بکر قوژد و عمرانی، کال شور و دق حاج اسحاق، پیست اسکی کریمو، مناظر بکر روستاهای براکوه، روستاهای هدف گردشگری دارای بافت تاریخی زیبای ریاب، ملات و قوژد، امامزادگان واجب التعظیم شهرستان به خصوص بارگاه برادر امام رضا (ع) در کاخک، کارگاه‌های متنوع صنایع‌دستی همچون پارچه‌بافی بیدخت و … تعدادی از جاذبه‌های گردشگری گناباد هستند.

وی ادامه داد: علاوه بر پتانسیل‌های فوق، گناباد نیز با داشتن دسترسی هوایی، ریلی و زمینی در مرکز جغرافیایی جاذبه‌های گردشگری شهرستان‌های اطراف (تربت‌حیدریه، کاشمر، قاینات، فردوس، بجستان، فیض‌آباد مهنه) در شعاع کمتر از ۱۰۰ کیلومتر قرار گرفته است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان گناباد تأکید کرد: موقعیت ژئوپلتیکی گناباد ایجاب می‌کند ضمن نگاه ویژه به این منطقه با مرکزیت گناباد کهن رویدادهای متنوع گردشگری تعریف شود.

وی عنوان نمود: جشنواره پاییزی گردشگری گناباد، توسط بخش خصوصی با همفکری انجمن‌های مردم نهادی چون کانون توسعه اندیشان گناباد و سرای گناباد در مشهد با همکاری ادارات کل استانی میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و جهاد کشاورزی برگزار می‌شود.

محمودی قوژدی با بیان اینکه حس خوب، حال خوب، شعار جشنواره پاییزی گناباد است، بیان کرد: مخاطبان هدف جشنواره با توجه به ظرفیت بالای فرهنگی شهرستان در زمره گردشگری فرهنگی مشخص و برنامه‌ای جشنواره حول اهداف و جامعه هدف مخاطبان تدوین شده است.

وی افزود: علیرغم اینکه میراث جهانی قنات قصبه گناباد ثبت در فهرست جهانی یونسکو و زراعت زعفران مبتنی بر قنات روستای سنو در فهرست آثار جهانی فائو ثبت شده، سفال مند گناباد هم به عنوان یکی از مهمترین نقاط سفال‌خیز کشور است که به عنوان «سفر به سرزمین قنات و زعفران و سفال» تصویری از این شهرستان به گردشگر ارائه شده است.

این مقاوم مسئول ادامه داد: بوم‌گردی‌های شهرستان بسته‌ها تخفیفی خود را در سه گروه شامل تخفیف ۱۰۰ درصد اقامت برای گردشگرانی که به ‌صورت گروهی در قالب تورهای گردشگری دفاتر خدمات مسافرتی مجوز دار از طریق فرودگاه منطقه‌ای گناباد وارد شهرستان شوند، تخفیف ۷۰ درصد اقامت برای گردشگرانی که به ‌صورت انفرادی و خانوادگی از طریق فرودگاه منطقه‌ای گناباد وارد شهرستان شوند و تخفیف ۵۰ درصد برای گردشگرانی که به ‌صورت زمینی در بازه جشنواره ثبت‌نام نموده‌اند ارائه کرده‌اند.

محمودی قوژدی با بیان این موضوع که این جشنواره در بازه زمانی ۲۰ آبان تا ۳۰ آذرماه سال ۱۴۰۲ برگزار می‌شود، تشریح کرد: گردشگران، مدیران آژانس‌های مسافرتی می‌توانند برای ثبت‌نام به سایت happy-tour.ir مراجعه و جهت کسب اطلاعات بیشتر با اداره میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان گناباد و پایگاه میراث جهانی قنات قصبه با شماره تلفن‌های ۰۵۱۵۷۲۲۴۹۷۵_۰۵۱۵۷۲۳۶۲۲۷_ ۰۹۱۵۵۳۳۸۷۴۸_ ۰۹۱۰۵۱۳۰۲۰۵ تماس حاصل نمایند.

وی در پایان اذعان کرد: شهرستان گناباد دارای ۱۷۷ اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی ایران و بیش از ده‌ها اثر شناسایی شده و واجد ارزش و نیز ده‌ها جاذبه گردشگری و صنایع‌دستی منحصربه‌فرد است.

از مجموع ۲۵۰ اثر تاریخی شناسایی شده در گناباد ۱۴۸ اثر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است که در این میان قنات قصبه به عنوان تنها اثر ثبت شده خراسان رضوی در فهرست آثار جهانی یونسکو به عنوان شاهکار بشری و نمادی از سخت‌کوشی مردم کویر برای دست یافتن به مایع حیات در این خطه از دوران هخامنشی به یادگار مانده است و از مجموع آثار تاریخی و گردشگری گناباد ۶۰ اثر سابقه چند هزار ساله دارد.

ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید