رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد از اجرای «برنامه حمایت تغذیهای کودکان زیر ۵ سال مبتلا به سوءتغذیه در خانوارهای نیازمند» خبر داد و گفت: در حال حاضر ۱۵ هزار و ۵۳۵ کودک تحت پوشش این برنامه قرار دارند.
به گزارش اعتمادساز به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، زهرا اباصلتی، اظهار داشت: هدف کلی این برنامه بهبود وضعیت تغذیه و رشد کودکان 6 تا 59 ماهه، کاهش سوءتغذیه (لاغری، کم وزنی و کوتاه قدی)، ارتقای الگوی تغذیه صحیح کودکان است.
وی افزود: در این برنامه کودکان 6 تا 59 ماهه مبتلا به سوءتغذیه، لاغری، کم وزنی و کوتاه قدی در خانوارهای نیازمند شناسایی و به وزارت تعاون معرفی میشوند و پس از انجام آزمون وسیع و تعیین دهک خانوار تحت پوشش این برنامه قرار می گیرند و کارتهای یارانه سرپرست خانوار برای دهکهای یک تا 5 اقتصادی، ماهانه یک میلیون تومان و برای دهکهای 6 و 7 ماهانه ششصد هزار تومان شارژ میشود که باید از فروشگاههای تعیین شده فقط اقلام غذایی خریداری کنند و این مبالغ از شهریورماه پرداخت شده است.
اباصلتی خاطرنشان کرد: این کودکان حمایتی از خدماتی چون پایش رشد، مشاوره تغذیه رایگان، ارتقای آگاهی، نگرش و عملکرد مادران در زمینه الگوی تغذیه صحیح و رشد کودکان، جانشینهای غذایی و غیره نیز بهره میبرند و شرط ماندن کودک در این طرح بهبود وضعیت رشد و مراجعه منظم مادر به مراکز جامع سلامت جهت پایش رشد کودک و دریافت آموزشها و مشاورهها است.
وی با اشاره به اینکه سوءتغذیه یکی از مشکلات تغذیهای شایع در کودکان زیر 5 سال است، گفت: فقر، ناامنی غذایی، بیسوادی، بیکاری، ناآگاهیهای تغذیهای، الگوی تغذیه نامناسب، دسترسی نداشتن به خدمات بهداشتی، اپیدمی بیماریهای عفونی و پیامدهای نامطلوب اقتصادی آن از علل بروز سوءتغذیه در کودکان است.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: حمایت تغذیهای از کودکان که به دلیل فقر دچار سوءتغذیه شدهاند از طریق تأمین و توزیع سبد غذایی استاندارد برای تأمین نیازهای تغذیهای کودکان و بهبود وضعیت تغذیه، رشد و تکامل آنان ضروری است.
اباصلتی پیامدهای نامطلوب سوءتغذیه کودکان را شامل اختلال در رشد و تکامل مغزی و جسمی، تضعیف سیستم ایمنی بدن و افزایش موارد مرگ و میر، افزایش هزینههای درمانی و مراقبتهای پزشکی، اُفت تحصیلی و تحمیل هزینههای سنگین به آموزش و پرورش کشور و از دست دادن روزهای کاری توسط والدین نام برد که بارسنگین مالی بر اقتصاد جامعه هم در بخش دولتی و هم در بخش خصوصی وارد میسازد.
تسنیم