مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی گفت: تاکنون توسعه پنج خوشه کیف و کفش، طلا و جواهر، فرش دستباف، مبلمان و زعفران در خراسان رضوی پایان یافته است و فعالان اقتصادی این خوشهها مشغول توسعه کسب و کار خود هستند.
به گزارش اعتمادساز، خوشه صنعتی مجموعه ای از بنگاه های تولیدی و خدماتی در یک رشته صنعتی است که با تکیه بر سرمایه های قوام یافته اجتماعی در مناطق مختلف جغرافیایی در کنار نهادهای پشتیبان و از طریق روابط متراکم میان بنگاهی شکل می گیرد.
جعفر فرشچی افزود: با این حال همچنان برنامه های حمایتی شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی از فعالان این خوشه ها در قالب برگزاری دوره های آموزشی، بازدید یا حضور در نمایشگاه های داخلی و خارجی از آنها ادامه دارد.
وی بیان کرد: در ابتدای دولت سیزدهم به منظور ادامه حمایتها از خوشه های صنعتی، سه مطالعه امکان سنجی در خصوص خوشه های پوشاک، پلاستیک و لبنیات در دستور کار قرار گرفت که اجرای برنامه ها برای حمایت شرکت شهرکهای صنعتی از آنها اولویت بندی شد و خوشه پوشاک در اولویت قرار گرفت، به طوریکه در گام نخست قرارداد با عامل توسعه خوشه منعقد شد.
مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی گفت: پروژه توسعه خوشه کسب و کار پوشاک استان در دی ماه سال ۱۴۰۱ با هدف حمایت از فعالان این حوزه در استان و کمک به تکمیل زنجیره ارزش آغاز به کار کرد، در مرحله نخست مطالعات شناختی این خوشه در سه سطح بین المللی، ملی و استانی توسط تیم توسعه معاونت صنایع کوچک انجام شد.
وی ادامه داد: ۲۲ برنامه عملیاتی به منظور حساس سازی تولیدکنندگان و فعالان پوشاک استان، توسعه و بهبود طراحی، توسعه بازار، توانمندسازی نیروی انسانی و بهبود زنجیره ارزش تعریف شد و به تصویب شورای راهبری خوشه متشکل از مدیران و نمایندگان اتحادیه ها و انجمن های مربوطه و خبرگان این حوزه رسید.
فرشچی اظهار کرد: برگزاری رویداد استارتاپی شیک آپ به منظور شناسائی و معرفی صاحبان ایده های نو و بهم رسانی این افراد با سرمایه گذاران، دوره های آموزشی برندسازی در صنعت مد و پوشاک و سبک شناسی و روند شناسی، حمایت از واحدهای تولیدی برای برپایی غرفه در نمایشگاه ایران مد در تهران، حضور در تورهای صنعتی و بازدید از واحدهای پوشاک استانهای قم و البرز، برگزاری نخستین نشست با تولیدکنندگان دارای ظرفیت صادراتی به منظور تشکیل کنسرسیوم صادراتی در سالهای آینده برخی از اقدامات صورت گرفته طی چهار ماه اخیر بوده است.
وی با اشاره به بهره مندی ۱۵۰ نفر از طراحان، تامین کنندگان، تولید کنندگان و عرضه کنندگان پوشاک از دوره های آموزشی مزبور، اضافه کرد: حضور در نمایشگاه پوشاک و نساجی مشهد در قالب پاویون، تهیه بانک اطلاعاتی و شناسنامه طراحان پوشاک، برگزاری سه دوره آموزشی و انجام پروژه پژوهشی دلیل بالا بودن هزینه های تولید پوشاک و ارائه راهکارهای بهبود از دیگر برنامه های خوشه پوشاک خراسان رضوی است.
مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی گفت: برنامه های توسعه ای خوشه های صنعتی به صورت سه ساله اجرا می شود، لذا اجرای پروژه توسعه خوشه کسب و کار در بازه سه ساله تعریف و تا پایان سال ۱۴۰۴ ادامه خواهد داشت. کلیه فعالان حوزه کسب و کار پوشاک از جهت عضویت در شبکه توسعه پوشاک و دریافت خدمات حمایتی، می توانند به معاونت صنایع کوچک شرکت شهرکهای صنعتی استان دفتر توسعه خوشه های کسب و کار مراجعه نمایند.
فرشچی بیان کرد: آمار رسمی در خصوص اشتغال فعالان اقتصادی در خوشه کسب و کار پوشاک خراسان رضوی در دست نیست اما براساس مطالعات انجام گرفته، به نظر می رسد ۳۴ هزار نفر به صورت مستقیم در خوشه کسب و کار پوشاک استان مشغول به فعالیت باشند که از این تعداد ۱۳ هزار و ۵۰۰ نفر در حوزه صنعت و بقیه در حوزه صنفی مستقر هستند.
وی اضافه کرد: یک دوره مشاوره ای در خصوص تشکیل کنسرسیوم (ائتلاف) صادراتی برای فعالان خوشه پوشاک خراسان رضوی برگزار شد که اکنون در سال دوم تشکیل این کنسرسیوم هستند، در این راستا بر مبنای آمار گمرک، در انتهای سال ۱۴۰۰ میزان صادرات پوشاک از استان سه میلیون و ۳۲۰ هزار دلار از خراسان رضوی بوده که ۷۳ درصد از آن به افغانستان، ۲۱ درصد به عراق و ۶ درصد به ترکمنستان صادر شده است.
ایرنا