تورم سالانه خراسان رضوی، بیشتر از میانگین کشوری

تازه ترین گزارش مرکز آمار از تورم منتهی به مرداد نشان می دهد استان خراسان رضوی با تورم سالانه 47/6 درصدی بالاتر از میانگین کشوری قرار دارد و روند افزایش قیمت ها در این استان با سرعت بیشتری نسبت به 11 استان دیگر ادامه دارد.

به گزارش اعتمادساز، مرکز آمار ایران با تاخیر چند روزه گزارش تورم مردادماه را منتشر کرد. جزئیات گزارش مرکز آمار حاکی از آن است که سهم خوراکی ها و آشامیدنی ها از سبد خانوار به ۲۹درصد می رسد و سهم کالاهای غیرخوراکی و خدمات بیش از ۷۱درصد است.

رکوردداران افزایش قیمت را بشناسید!

آمارها نشان می دهد در بخش کالاهای خوراکی و آشامیدنی، گوشت قرمز و پرندگان، رکورددار افزایش تورم ماهانه و نقطه به نقطه مردادماه است. بر این اساس گوشت قرمز و ماکیان در مردادماه با تورم ۸/ ۷درصدی مواجه شده و در مقایسه با مردادماه سال ۱۴۰۱ نزدیک به ۹۵درصد افزایش قیمت را به ثبت رسانده است.

در میان کالاهای غیرخوراکی و خدمات بالاترین تورم ماهانه به گروه «آب، برق و سوخت» تعلق دارد که در مردادماه ۴/ ۴درصد افزایش قیمت را تجربه کرده است.

مسکن و اجاره نزدیک به ۳۴درصد از کل سبد خانوارهای کشور را به خود اختصاص داده و این بدان معناست که یک سوم درآمد خانوار صرف پرداخت اجاره بها می شود. این گروه مهم در مردادماه ۳/ ۳درصد افزایش قیمت داشته است و تورم نقطه به نقطه آن به ۴/ ۳۸درصد رسیده است. در میان گروه کالاهای غیرخوراکی و خدمات، گروه هتل و رستوران با تورم ۶۰درصدی، بالاترین افزایش قیمت را طی یک سال اخیر تجربه کرده است.

سبقت تورم سالانه خراسان رضوی از میانگین کشوری

گزارش مرکز آمار حاکی است تورم سالانه که میانگین قیمت ها در ۱۲ ماه گذشته نسبت به ۱۲ ماه قبل تر است به روند نزولی ادامه داده و این شاخص در کشور از ۴۷.۵ در تیرماه به ۴۶.۷ درصد در مردادماه کاهش یافته است. در خراسان رضوی نیز این شاخص از ۴۸ به ۴۷.۶ درصد کاهش یافته است. هرچند که تورم سالانه در خراسان رضوی، بیشتر از میانگین کشوری است و رشد قیمت ها در یک سال گذشته در خراسان رضوی بیشتر از ۱۱ استان دیگر کشورمان بوده است.

بررسی تغییرات قیمت خوراکی ها در خراسان رضوی

گزارش مرکز آمار نشان می دهد که رشد قیمت مواد خوراکی بیش از میانگین تورم بوده و این شاخص در خراسان رضوی نسبت به کل کشور رشد سریع تری داشته است. در شرایطی که تورم ماهانه خوراکی ها در کل کشور در تیرماه به ۱.۲ درصد رسیده بود، این شاخص در مردادماه به ۲.۶ درصد رسید که رشد قابل توجهی را نشان می دهد. با این حال روند صعودی این شاخص در استان سریع تر از این نیز بوده است. چنان که تورم ماهانه خوراکی ها از ۰.۹ درصد در تیرماه به ۲.۸ درصد در مردادماه رسیده است. تورم نقطه به نقطه خوراکی ها در کل کشور نیز از ۳۷.۱ در تیرماه به ۳۹.۹ درصد در مردادماه رسیده، در حالی که همین شاخص در استان از ۳۸.۲ در تیرماه به ۳۹.۹ در مردادماه افزایش یافته است. در این میان تنها تورم سالانه خوراکی ها نزولی بوده و این شاخص در کل کشور از ۶۵.۷ درصد در تیرماه به ۶۱.۷ درصد در مردادماه و در استان از ۶۷.۶ درصد به ۶۳.۶ درصد کاهش یافته است.

فارس

دیدگاهتان را بنویسید