مدیر جهاد کشاورزی بردسکن با انتقاد از وضعیت کود تامین شده برای کشاورزان گفت: از میزان کود شیمیایی سهمیه شهرستان تا کنون فقط ۴۵ درصد آن تامین شده است.
به گزارش اعتمادساز، مهدی مسروری در جلسه امروز کارگروه آب و کشاورزی بردسکن که به ریاست علی حاجی نژاد معاون فرماندار بردسکن تشکیل شد، اظهار کرد: از میزان کود شیمیایی سهمیه شهرستان تا کنون فقط ۴۵ درصد آن تامین شده است که این مقدار برای ۱۰۰هکتار از باغات شهرستان کفایت می کند.
مدیر جهاد کشاورزی بردسکن افزود: کمبود آب کشاورزی ونیز قطع برق در سال زراعی گذشته منجر شد. اونس پسته شهرستان از ۲۴ به ۳۴ برسد که از لحاظ قیمتی موجب خسارت به باغداران پسته شد.
وی تولید پسته با ۱۶ هزار تن شهرستان بردسکن را به مقام دوم استان بعد از مه ولات قرار داده و نیاز است با اعطای تسهیلات ارزان قیمت این قشر پر تلاش را دریابیم.
وی در این جلسه مشکل خاموشی های چاه موتور های کشاورزی و خسارت به این عرصه را از مشکلات نام برد و افزود: کشاورزان ما آمادگی دارند با نصب پنل های خورشیدی برق مورد نیاز معادن ودیگر حوزه ها را تامین کنند. لذا باید مدیریت توزیع برق کشور واستان تضمین دهند در زمان فصل برداشت محصولات برق چاه موتورها را قطع نکنند.
مسروری اعطای تسهیلات در حوزه کشاورزی را با ۲۳ درصد ظلم به کشاورز نام برد واظهار کرد: تسهیلات ارزان قیمت به کشاورز امری ضروری است .
مدیر جهاد کشاورزی بردسکن کلنگ زنی یک واحد سردخانه در سال گذشته را با حضور یک مدیر استانی مورد اشاره قرارداد واظهار کرد: متاسفانه از سال گذشته هنوز زمین این سردخانه بین منابع طبیعی دراستان وجهاد کشاورزی مصوب نشده است وهمچنان یک پروژه مورد نیاز شهرستان معطل تصمیم استان است.
مدیر جهاد کشاورزی در پایان مطالب خود اعلام کرد، کلیه زمین های حوزه کشاورزی تا سال ۱۴۰۴ سندار می شود ودر آن زمان تعییر کاربری سهل تر از حال خواهد شد.
کشاورزی بردسکن به سوی تک محصولی به پیش می رود
نماینده ولی فقیه در جهاد کشاورزی بردسکن گفت: سمت وسوی کشاورزی بردسکن رو به تک محصولی شدن به پیش می رود.
حجت الاسلام اسماعیل مروجی نسب در این جلسه اظهار کرد: تصمیم در حوزه کشاورزی باید منطقی وبراساس یک نقشه راه باشد لذا باید با همراهی وهمدلی تلاش کنیم تا جوابگوی ۱۴ هزار نفر بهره بردار حوزه کشاورزی در شهرستان باشیم .
وی اقتصاد منطقه را حول محور کشاورزی ودامداری نام برد وگفت: در طول چند سال گذشته ۳۸۰ هزار راس دام منطقه به ۱۵۰ هزار راس دام رسیده است که نگران کننده می باشد.
مروجی سازگاری اراضی منطقه را به کشت محصولات کم آب طلب یاد آور شد وافزود: براساس سند توسعه کشاورزی شهرستان هایی مثل بردسکن برای محصول گندم وجو است که بیشتر در ایام زمستان به آب نیاز دارند.
وی اعطای تسهیلات مورد نیاز را به کشاورزان امری ضروری دانست و افزود: تنها راه توسعه وجلوگیری از تولید در عرصه کشاورزی را تسهیلات مناسب وبه موقع وبا سود پایین دانست.
فارس