مدیر جهاد کشاورز نیشابور گفت: خرید تضمینی گندم در نیشابور به نسبت سال گذشته ۵۶ درصد افزایش داشته است.
به گزارش اعتمادساز، علی مبارکی امروز در نشست خبری که در محل سالن جلسات اداره کشاورزی نیشابور، برگزار شد اظهار کرد: با وجود کاهش ۳۳ درصدی میزان بارندگی در سال زراعی جاری به نسبت میانگین سال گذشته، میزان خرید گندم نسبت به سال گذشته افزایش داشت.
مدیر جهاد کشاورزی نیشابور تصریح کرد: در سال جاری ۲۱هزار و ۱۶۸ تن خرید تضمینی گندم داشتیم که حدود ۵۶ درصد بیشتر از سال گذشته بود همچنین در بحث کیفیت محصول ۶۵ درصد کاهش سِنزدگی و آفات در غلات خصوصا گندم داشتیم.
وی اضافه کرد: توزیع بذر اصلاح شده گندم تاثیر مستقیمی در تولید دارد زیرا میزان تولید در حالت معمول ۳ و نیم تن در هر هکتار است اما کشاورزی با کاشت بذر اصلاح شده توانست در هر هکتار ۱۲ تن گندم برداشت کند.
مدیر جهاد کشاورزی نیشابور افزود: سال گذشته ۹ هزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی نیشابور زیر کشت گندم بود که در سال جاری براساس الگوی کشت ۹۲۰۰ هکتار زیر کشت گندم رفت که سعی میکنیم با توزیع بذر اصلاح شده و آموزش کشاورزان تولید را افزایش دهیم.
مبارکی با بیان اینکه امروزه تولید به هر قیمتی به صرفه نیست، تاکید کرد: تولید باید توجیه اقتصادی داشته باشد زیرا استفاده بهینه از منابع آب در نیشابور مهمترین دغدغه ماست.
لطمات غیرقابل جبران به باغات نیشابور با خاموشیهای تابستانه چاههای کشاورزی
وی با ذکر این مطلب که امسال خاموشیها از ۳ روز در هفته آغاز شده و الان به ۶ روز در هفته رسیده است، عنوان کرد: خاموشیها صدمات زیادی به باغات میزند زیرا در نیشابور بیشترین منبع آبی، چاههای کشاورزی است و ۶۳ درصد منابع آبی کشاورزی از ۹۰۳ چاه عمیق تامین میشود.
تجهیز تنها ۲۳ درصد اراضی کشاورزی نیشابور به سیستم آبیاری نوین
مدیر جهاد کشاورزی نیشابور با اشاره به اینکه در برخی مناطق خرده مالکی مدارهای آبی تا ۲۰ روز هم تعطیل بود که لطمه جبران ناپذیری به باغات وارد آورد، ابراز کرد: ۱۳هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی نیشابور به آبیاری نوین تجهیز شدهاند که این میزان تنها ۲۳ درصد زمینهای کشاورزی نیشابور است.
وی تشریح کرد: ما تنها شهرستان در کشور هستیم که مجمع خیرین آب داریم بدین معنا که هر میزان دولت در بخش لایروبی قنوات کمک کند خیر هم کمک خواهد کرد و این گامی موثر برای روستاهایی است که تنها منبع آبی آنها قنات است.
رتبه دوم نیشابور در تولید آنغوزه
مبارکی خاطرنشان کرد: ما در تولید آنغوزه رتبه دوم استان را داریم از این رو در بخش توسعه کشت گیاهان دارویی، زنجیره گیاهان دارویی و شرکت تعاونی داروهای گیاهی در حال شکلگیری است زیرا تولید در بخش گیاهان دارویی بسیار مقرون به صرفه است به شرطی که آموزشهای لازم انجام شود تا شاهد جهش اقتصادی در نیشابور باشیم.
مدیر جهاد کشاورزی نیشابور عنوان کرد: در حوزه حفظ کاربری اراضی کشاورزی از ابتدای سال جاری ۲۷۵ اخطاریه برای افرادی که تغییر کابری غیرمجاز انجام دادند صادر شد و ۷۲ مورد هم قلع و قمع انجام شد.
مدیریت قیمت کنسانتره در نیشابور
وی خاطرنشان کرد: در بخش توزیع خوراک ما جزو معدود شهرستانهایی هستیم که مدیریت قیمت کنسانتره را انجام میدهیم و بدین ترتیب قیمت کنسانترههایی که از خارج شهرستان وارد نیشابور میشوند را کنترل میکنیم همچنین صادرات و خروج کنسانتره را هم از نیشابور داریم.
مبارکی با توضیح اینکه حدود ۳۵ درصد تولیدات بخش کشاورزی تبدیل به ضایعات میشود، عنوان کرد: برای اولین بار در کشور تنها کارخانه تولید کننده خوراک کامل دام از ضایعات کشاورزی در نیشابور تاسیس شده است که تا دهه فجر امسال افتتاح و به بهرهبرداری میرسد.
فارس