ارائه خدمات مطالعاتی به ۷۶ هزار نوجوان در کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی

مدیر کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی از ارائه خدمات متنوع مطالعاتی این کتابخانه به ۷۶ هزار عضو نوجوان و دانش‌آموز در گروه‌های سنی ۱۲ تا ۱۸ سال خبر داد.

به گزارش اعتمادساز به نقل از آستان نیوز، مهدی صادقی‌حصار در آستانه فرارسیدن روز نوجوان و روز دانش‌آموز، اظهار داشت: تاکنون 43 هزار دانش‌آموز دختر و 33 هزار دانش‌آموز پسر عضو کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی شده‌اند و از خدمات دو تالار اختصاصی «بخش جوانان و نوجوانان دختر» و «بخش جوانان و نوجوانان پسر» به ترتیب در طبقه منهای یک و همکف این کتابخانه استفاده کردند. در 7 ماهه نخست سال جاری نیز در مجموع 20 هزار نسخه کتاب چاپی توسط دانش‌آموزان از این دو بخش کتابخانه مرکزی به امانت گرفته شده است.

وی گفت: تالارهای دو بخش جوانان و نوجوانان کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی دارای منابع مطالعاتی چاپی در موضوعات مختلف دانش بشری، دایره‌المعارف‌ها و کتاب‌های مرجع متناسب با نیازهای مطالعاتی این گروه سنی است. همچنین به تازگی در راستای روزآمدسازی منابع این تالارها، کتاب‌های قدیمی و بلا استفاده توسط کارشناسان و کتابداران کتابخانه از مجموعه خارج شده و تهیه منابع براساس تقاضا، نیاز و ذائقه نوجوانان در حال پیگیری است.

مدیر کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی بیان کرد: اگر چه در این کتابخانه بخش واحدی به عنوان قرائت‌خانه (مطالعه کتاب‌های درسی و کمک درسی) دانش‌آموزان وجود ندارد، اما هیچ‌گاه محدودیتی برای این گروه سنی در تالارهای مربوطه قائل نشده‌ایم. همچنین نوجوانان علاوه بر دریافت دو کتاب از تالارهای نوجوانان، می‌توانند یک عنوان کتاب دیگر نیز از قسمت بزرگسالان، بخش‌های امانت و بخش دیداری شنیداری دریافت کنند. استفاده از منابع کتابخانه‌های تخصصی و تالار کتاب‌های خارجی سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی نیز برای این گروه سنی با شرایط خاص فراهم شده است؛ چراکه ممکن است برخی از دانش‌آموزان در راستای انجام تکالیف و پژوهش‌های مدارس خود نیازمند به منابع مطالعاتی در موضوعات مختلف باشند.

مدیر کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی گفت: اگرچه خدمات تالارهای جوانان و نوجوانان این کتابخانه همه روزه بجز روزهای تعطیل رسمی، از ساعت 7 تا 19 به دانش‌آموزان ارائه می‌شود، اما در فصول مختلف سال به ویژه در ایام آزمون‌ها ساعت مطالعه و ارائه خدمات آن‌ها تا ساعت 21 افزایش می‌یابد، حتی دانش‌آموزان در روزهای تعطیل امکان استفاده از خدمات تالارهای مطالعه بزرگسالان کتابخانه را دارند. همچنین در حال حاضر نوجوانان علاوه بر استفاده از خدمات مطالعه و امانت این کتابخانه می‌توانند از فضای مطالعاتی کتابخانه جامع گوهرشاد(تخصصی اهل بیت علیهم السلام) در بارگاه ملکوتی امام هشتم(ع) تا ساعت 21 استفاده کنند.

وی با تأکید بر این‌که اقدامات ترویجی متنوع و متفاوتی در حوزه کتاب و کتابخوانی در سال‌های اخیر در کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی انجام شده است، گفت: این کتابخانه با ایجاد واحد امور ترویج فرهنگ مطالعه کتاب و کتابخوانی رویکرد جدیدی در این حوزه اتخاذ کرده و دیگر منتظر حضور مخاطب نیست. در این طرح کتابداران و خادمیاران به عنوان مروجان و مبلغان کتاب در سطح جامعه حضور یافته و برای مخاطبان خود که اغلب کودکان و نوجوانان هستند، برنامه‌های متنوعی از جمله زنگ کتاب، قصه‌خوانی و قصه‌گویی، مشاوره و کتاب درمانی، خوانش متون ادبی، برگزاری مسابقات فرهنگی در راستای ترویج معارف قرآن و اهل بیت(ع) و سیره رضوی اجرا می‌کنند.

60 کتابخانه در کشور از جمله 23 کتابخانه در مشهد مقدس زیر نظر سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی فعالیت می‌کند که هر کدام از این کتابخانه‌ها نیز با توجه به ظرفیت فضا و منابع خود خدمات مطالعاتی متنوعی به دانش‌آموزان به ویژه گروه سنی نوجوان ارائه می‌دهند.

تسنیم

دیدگاهتان را بنویسید