بلومبرگ گزارش داده احتمال میرود دولت جدید ایران مذاکرات احیای توافق هستهای ایران موسوم به برجام را تا ماه نوامبر از سرنگیرد.
احتمال تعویق مذاکرات برجامی تا ماه نوامبر
بلومبرگ گزارش داده احتمال میرود دولت جدید ایران مذاکرات احیای توافق هستهای ایران موسوم به برجام را تا ماه نوامبر از سرنگیرد. این گزارش مبنای پیشبینی خود را اظهارات جدید حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی قرار داده که در گفتوگویی تلویزیونی اعلام کرد: «طرف مقابل این درک را دارد که دو، سه ماه طول میکشد که دولت جدید مستقر شود و بتواند برای هرگونه تصمیمگیری درباره این موضوع، برنامهریزی کند».
بر اساس این گزارش، بدین ترتیب ممکن است تا ماه اکتبر یا نوامبر خبری از دور بعدی مذاکرات در کار نباشد و در نتیجه، بازگشت احتمالی ایران در صورت توافق و لغو تحریمها به بازار جهانی نفت هم تاخیر خواهد افتاد. تاکنون شش دور مذاکرات احیای برجام در قالب مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در جریان دولت قبلی ایران انجام شده و دولت جدید ایران به ریاست ابراهیم رئیسی، هنوز تصمیم خود را برای برگزاری احتمالی دور هفتم اعلام نکرده است.
درخواست اولویت در بازگشت زندانیان به ایالات متحده
به گزارش آسوشیتدپرس، گرگوری میکس، قانونگذار دموکرات و رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان، و مایکل مککال، قانونگذار جمهوریخواه و عضو ارشد این کمیته، با ارسال نامه مشترکی به جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا خواستار تضمین آزادی شهروندان آمریکایی را که در ایران زندانی شده، و از او خواستند این مسئله را در اولویت قرار دهد.
در بخشی از این نامه آمده است: «در حالی که ما دیدگاههای متفاوتی نسبت به اتخاذ استراتژی مناسب در قبال برنامه هستهای ایران داریم، در توافق کامل هستیم که بازگرداندن آمریکاییها به خانه، باید بالاترین اولویت ما باشد». نویسندگان این نامه اظهار داشتهاند: «آمریکا مسئولیت دارد از همه اهرمها برای بازگرداندن شهروندانش به وطن استفاده کند و از شما میخواهیم اطمینان حاصل کنید که آزادی همه زندانیان در اسرع وقت تامین شود». گرگوری میکس و مایکل مککال، همچنین در این نامه خطاب به جو بایدن، تأکید کردهاند: «ما آمادهایم در این تلاش به شما کمک کنیم».