من ازدواج نمی‌کنم؛ اولویت من مادیات است نه روابط عاطفی!

تاخیر در ازدواج را باید در گونه های دیگری از سطح توقعات غیرواقعی، ترس از شروع زندگی مشترک، نداشتن امنیت شغلی جست وجو کرد

دنیایی که من زندگی می کنم جایی برای باهم بودن ندارد جایی که انتظارات و فشارهای اجتماعی به شدت در حال افزایش است، تصمیم به ازدواج یا عدم ازدواج یکی از چالش‌های بزرگ زندگی به شمار می‌رود؛ اما من در این مسیر خاص، گزینه‌ای متفاوت را انتخاب کرده‌ام: “من ازدواج نمی‌کنم.” این انتخاب نه تنها نشان‌دهنده‌ی استقلال و قدرت فردیم به حساب می آید، بلکه چشم های عقب مانده از زمان فرصت ها همیشه مرا در بین دوستانم احساس سرخوردگی رهایم نمی کند؛ در ادامه این مطلب با چالش ها و پیامدهای ” تاخیر در ازدواج ” همراه باشید.

به گزارش پایگاه خبری اعتمادساز؛ کارشناس ارشد ارتباطات اجتماعی و مدرس دانشگاه گفت: ازدواج به عنوان یک پیوند فرهنگی، قانونی و حقوقی تعریف می‌شودکه تعهداتی را شامل شده و به موجب این قرار داد طرفین موظف به پایبندی به آن هستند.

جعفر شاهرخی افزود: در واقع پیوند ازدواج می‌تواند به عنوان عاملی برای تکامل شخصیت فردی در نظر گرفته شود؛ چرا که موجب تکمیل ویژگی‌های روانی و عاطفی افراد می‌گردد. وی بیان کرد: عواملی مانند پرداختن به انتظارات غیرواقعی، بیکاری، ترس از شروع زندگی مشترک، و مشکلات امنیت شغلی می‌توانند به تاخیر در ازدواج منجر شوند.

وی چالش بیکاری را این‌گونه توضیح داد: بیکاری؛ بزرگترین عامل تاخیر در ازدواج بوده چرا که مشکلات اقتصادی و معیشتی را به همراه داشته و علاوه بر آن افرادی که در لباس کارگری و مشاغل با حقوقات قانون کار، مشغول کار هستند امنیت شغلی نداشته و این عدم امنیت و ثبات نیز یکی از چالش‌های به تعویق افتادن امر مبارک ازدواج است.

ترس و اضطراب شروع زندگی مشترک، یکی دیگر از عوامل به تعویق افتادن ازدواج بوده چرا که مهمترین سوال ذهنی فرد در آستانه ازدواج این است: آیا انتخاب من خوشبختی و آرامش را به همراه دارد؟

امنیت شغلی یکی دیگر از جمله مواردی بوده که تشکیل زندگی را با تاخیر مواجه کرده چون افراد در زندگی به دنبال شغلی هستند که ثبات و امنیت اقتصادی را تضمین کند.

وی عوامل فرهنگی را یکی دیگر از مداخلان تاخیر در ازدواج برشمرده و توضیح داد:  تفاوت در نگرش، عقاید، پیشرفت‌های شغلی، عدم پذیرش تعهد دغدغه‌هایی را ایجاد کرده که قبل از ازدواج ممکن است نادیده گرفته شود.

شاهرخی در خصوص پیامدهای تاخیر در ازدواج تبیین کرد: تاخیر در ازدواج می‌تواند پیامدهای  اجتماعی و روانی زیادی را به همراه داشته باشد که عدم سازگاری با دیگران به دلیل انتظارات بالا، اولویت دادن مادیات بر احساس و عاطفه، کمبود وقت برای گذراندن با همسر، عجله برای بچه‌دار شدن به دلیل افزایش سن و کاهش اعتماد به نفس از جمله پیامدهای آن است.

وی مقوله ازدواج و تاخیر در این امر را از منظر جامعه شناسی این گونه شرح داد: این پدیده به آماری از جمله اعتیاد، طلاق و تمایل به زندگی مجردی مرتبط است؛ اگرچه افرادی که تجربیات ناموفق داشته‌اند، می‌تواند با تغییر نگرش خود نسبت به ازدواج، از این تجارب به نفع خود بهره‌برداری کنند و انتخاب‌های بهتری داشته باشند.

شاهرخی با اشاره به تدوین برنامه مدونی جهت به حداقل رساندن این پدیده شایع در جامعه راهکارهای پیشنهادی را در قابل حمایت دولت بررسی کرده و شرح داد: با توجه به چالش‌ها، نیاز به اقدامات حمایتی از سوی دولت احساس می‌شود، به ویژه در زمینه حمایت از خانواده‌ها و اقتصاد. هرچه این حمایت‌ها افزایش یابد، می‌تواند به بهبود وضعیت ازدواج‌ها و ترغیب جوانان به این امر کمک کند.

در نهایت، ازدواج باید به عنوان یک مرحله تکامل و توسعه شخصیت فردی در نظر گرفته شود و نیاز است که جامعه به این موضوع با نگاه مثبت و آگاهانه‌تری نزدیک شود.

نویسنده: فرشته پویان فر

دیدگاهتان را بنویسید