۲۴۰۰ واحد تولیدی و خدماتی خراسان رضوی نشان استاندارد دارند

مدیر کل استاندارد خراسان رضوی با اشاره به وجود ۲۴۰۰ واحد تولیدی یا خدماتی با نشان استاندارد گفت: بتازگی نشان استاندارد برتر تصویب شده که یک نشان با درجه بالاتر نسبت به نشان استاندارد معمولی تعریف‌شده است که این نشان برای کالاهای با کیفیت بالاتر است.

به گزارش اعتمادساز، سید محمد رضا سجادی در حاشیه نمایشگاه تخصصی حوزه صنعت، معدن و متالوژی مشهد در جمع خبرنگاران گفت: واحدهای استاندارد استان خراسان رضوی حدود 2400 واحد تولیدی یا خدماتی است که دارای نشان استاندارد هستند؛ گرچه با توجه به وسعت فعالیت شان ممکن است بعضی از آن‌ها چندین پروانه استاندارد متناسب با تولیداتشان داشته باشند.

وی افزود: بحث استاندارد سازی را در دستگاه‌های اجرایی مختلف با جلسات متعددی شروع کردیم  تا هم‌افزایی لازم انجام شود و با کمک ظرفیت‌های مختلفی که در بخش خصوصی و همچنین در دستگاه های اجرایی وجود دارد،کمک کنیم تا استانداردسازی توسعه پیدا کند و صنایع‌مان استانداردسازی را انجام دهند و اعتبار لازم ایجاد شود.

سجادی یادآور شد: در واقع در سازمان ملی استاندارد نشان‌های متعددی داریم که معمولاً همه نشان اصلی را در ذهن دارند ولی با توجه به نیازهای مختلف، انواع نشانه‌های دیگر نیز وجود دارد که می‌توانیم از این نشان‌ها استفاده کنیم.

مدیرکل استاندارد خراسان رضوی با اشاره به آن که دارای نشان های مختلفی در استاندارد هستیم، تصریح کرد: نشان دانش نماد برای شرکت های دانش بنیان،  نشان حلال برای صنایع غدایی، نشان عیار برای طلا و همچنین نشان هایی برای حد مجاز آلاینده‌ها و نشان ارگانیک در محصولات کشاورزی از دیگر موارد نشان‌هاست.

وی تاکید کرد: بتازگی نیز نشان استاندارد برتر تصویب شده که یک نشان با درجه بالاتر نسبت به نشان استاندارد معمولی است که این نشان برای کالاهای با کیفیت بالاتر است.

سجادی در خصوص برگزاری نمایشگاه های تخصصی صنعت و معدن و متالوژی خاطرنشان کرد: در این نمایشگاه‌ آخرین دستاوردها و نتایج تلاش‌هایی که در طول سال در صنایع مختلف کار شده است به سبد بهره‌برداران عرضه می‌شود و می‌تواند توانمندی‌های داخلی را  نشان دهد. این در حالی است که  هم در بازار داخلی و هم در بحث صادرات از این توانمندی‌ها و ظرفیت‌ها بتوان استفاده کرد.

وی عنوان کرد: سازمان ملی استاندارد بر اساس قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد، متولی هدایت نظام استاندارد است و بر اساس اسناد بالادستی و به طور مشخص سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در بحث استانداردسازی مقرر است به تمام کالاهای داخلی تسری پیدا کند و ترویج شود .

مدیرکل استاندار خراسان رضوی یادآور شد: بنابراین آمادگی لازم را در اداره کل استاندارد خراسان رضوی داریم که در زمینه‌هایی که نیاز به تدوین  استانداردهای تدوین است بر اساس آن استانداردها، ارزیابی‌های کیفیتی از کالاها و خدمات صورت بگیرد. از این رو این آمادگی وجود دارد که  این فرایندها طی شود تا در نهایت به نشان استانداردی منجر شود که اطمینانی را در مصرف کننده به وجود آورد.

سجادی تاکید کرد: این نظارت‌ها باید دقیق  باشد همچنین آزمایش‌هایی که انجام می‌شود به موقع صورت بگیرد و به نتایج مورد قبول برسد و آن زمان می‌توان  با اطمینان از آن استفاده کرد. در هر صورت ما این اعلام آمادگی را داریم و از طرفی این ظرفیت وجود دارد که در صنایع مختلف و در هر جایی که نیاز است، استانداردهای جدیدی تدوین  شود و همچنین مباحث اجرایی در استاندارهایی که تدوین شده دنبال شود تا بهتر به نتیجه برسد.

وی خاطرنشان کرد: در دولت سیزدهم تلاش‌های بسیار با ارزشی انجام شد و  امیدواریم که این امید دادن به جامعه بتواند استمرار پیدا کند و همه فعالان اقتصادی با یک روند رو به رشد فعالیت داشته باشند و در امر استانداردسازی گام بردارند.

تسنیم

دیدگاهتان را بنویسید