معاون آبخیزداری ، امور مراتع و بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: در برنامه هفتم توسعه ۲۰ درصد کاهش ریزگردها و کانون های فرسایش بادی را خواهیم داشت.
به گزارش اعتمادساز، حسن وحید در دوره آموزشی معاونین فنی و رؤسای ادارات امور بیابان ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان های بیابانی کشور در مشهد اظهار داشت: با توجه به سیاستهای کاری این سازمان در برنامه هفتم توسعه 20 درصد کاهش ریزگردها و کانون های فرسایش بادی را خواهیم داشت.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 14 میلیون هکتار کانون فرسایش بادی در کشور داریم افزود: بیابانی شدن و بیابانزائی موضوع پیچیده و برآیند مسائل اکولوژیکی، مسائل اقتصادی، بهره برداری نامتوازن ، تخریب سرزمین، استفاده بیش از حد از منابع آب زیرزمینی، اقدامات عمرانی ناسازگار با مسائل زیست محیطی است بنابراین کنترل این عوامل صرفا در توان یک سازمان نیست بلکه باید همه دستگاههای اجرایی با همافزایی در جهت مقابله با بیابانزائی تلاش کنند.
وحید گفت:منشأ بخشی از ریزگردها،کشورهای همسایه بویژه صحرای قره قوم ترکمنستان است، بنابراین همکاری های بین المللی در این زمینه لازم و ضروری است.
معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به اینکه گسترش بیابان و افزایش کانون های فرسایش بادی، مهاجرت اکولوژیکی را در پی دارد، گفت : تخریب بخشی از روستاها و سکونتگاهها، خسارت به صنایع، زیر ساختها و راههای مواصلاتی از دیگر پیامدهای گسترش بیابان است که حل آن هم افزایی همه دستگاهها را میطلبد.
فنودی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی نیز با اشاره به اینکه 17 ژوئن روز جهانی مقابله با بیابانزایی و خشکسالی نامگذاری شده گفت: در سال جاری این روز مصادف با 28 خرداد است و فرصتی است تا صاحبنظران این حوزه با هماندیشی و هم فکری در جهت مدیریت پایدار و احیا و بازسازی سرزمین، جهانی بدون تخریب را به آیندگان هدیه دهند.
شعار روز جهانی مقابله با بیابانزایی و خشکسالی امسال ، (اتحاد برای سرزمین- میراث طبیعی ما، آینده ما ) است و به همین مناسبت دوره آموزشی دو روزه با حضور معاونین فنی و رؤسای ادارات امور بیابان ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری استانهای بیابانی کشور با هدف هماندیشی و تبادل تجارب موفق استان ها در زمینه بیابانزدایی در مشهد در حال برگزاری است.
تسنیم