مهدی سیدی؛ مدیرکل آسیای میانه وزارت نفت با رویکرد بررسی امکان تامین مواد اولیه واحدهای مینی فاینری مستقر در منطقه ویژه اقتصادی سرخس از پالایشگاه گاز شهید هاشمینژاد، از زون پتروشیمی و زیرساختهای لجستیکی این منطقه بازدید کرد.
به گزارش اعتمادساز، احسان جلایر، معاون اقتصادی منطقه ویژه اقتصادی سرخس در حاشیه این بازدید گفت: در این منطقه، 10 زون صنعتی با حضور سرمایهگذاران داخلی و خارجی طراحی و اجرا شده که یکی از آنها زون پتروشیمی است.
وی افزود: در حال حاضر در این زون بیش از 10 واحد تولیدی مینی فاینری(تولید هیدروکربنهای سبک و سنگین) و واحدهای بستهبندی گوگرد مشغول به فعالیت هستند.
جلایر درباره رویکرد این بازدید تصریح کرد: در گذشته و پیش از استقرار سرمایهگذاران در زون پتروشیمی، مصوبهای تنظیم شد که بخشهای خصوصی مستقر در مجاورت پالایشگاه بتوانند خوراک یا مواد اولیه مورد نیاز خود را به طور مستقیم و با نرخ مصوب از پالایشگاه شهید هاشمینژاد تامین کنند.
معاون اقتصادی منطقه ویژه اقتصادی سرخس ادامه داد: متاسفانه با گذشت زمان مصوبه مذکور لغو شد و با توجه به فروش این مواد از طریق بازار سرمایه و بورس کالا به بالاترین قیمت، مشکلاتی برای سرمایهگذاران این بخش ایجاد شده است. از همین رو در این بازدید موضوع احیای دوباره این بخشنامه از سوی مدیران منطقه مطرح شد که مدیرکل آسیای میانه وزارت نفت نیز قول پیگیری آن را داد.
وی با اشاره به دیگر مشکلات ناشی از لغو اجرای این مصوبه گفت: قیمتهای بالایی که رقبا برای خرید کالا به بورس ارائه میکنند عملاً توجیه و صرفه اقتصادی برای تولیدکنندگان ندارد.
جلایر ادامه داد: علاوه بر این، خرید مواد اولیه از سایر پالایشگاهها، هزینههای حملونقل و زنجیره تامین کالا را به شدت افزایش داده و این امر قابلیت رقابتی بودن تولید را از بین میبرد؛ ضمن اینکه کیفیت مواد اولیه در سایر پالایشگاهها در مقایسه با پالایشگاه شهید هاشمینژاد پایینتر است.
در مجموع 10 واحد تولیدی و گوگردی مستقر در زون پتروشیمی، بیش از 150 نفر به صورت مستقیم مشغول بهکار هستند و زمینه اشتغال غیرمستقیم برای 300 نفر نیز فراهم شده است.
تسنیم