رئیس کمیته امداد امامخمینی(ره) گفت:یکی از مصادیق بارز مقابله با تهاجم فرهنگی را میتوان طرح فرهنگی یاس معرفی کرد که با فعالسازی بیش از سه هزار خانه هلال در ۴۰۰ شهر و شهرستان، ظرفیتهای ناشناخته اقتصادی را هم کشف و هم بارور کرده است.
به گزارش اعتمادساز، سیدمرتضی بختیاری،در جشنواره ملی عطر گل یاس که ویژه معرفی دستاوردهای تیمهای یاس (یاران آسیبستیز) استانهای سراسر کشور در مشهد برگزار شد، اظهار داشت: در طرح یاس دختران و زنان امدادگری که زیرپوشش کمیته امداد امامخمینی(ره) و بهزیستی و مراکز حمایتی هستند، به گونه ای توانمند میشوند که بتوانند مشاغل خانگی و کسبوکارهای پویا ایجاد کنند.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب بارها تأکید داشتهاند که در این کشور، ظرفیتهای ناشناخته بسیار زیادی وجود دارد؛ این ظرفیتها میتواند در همه عرصهها، کشور را متحول کند و این درحالی است که طرح اقتصادی فرهنگی یاس را میتوان مصداق بارز همین توانمندسازی دانست که بانوی عزیزی را که در تمام طول عمر بهعنوان مادر، دختر، همسر یا خواهر، انیس جان و مایه قوام یک خانواده بوده و در مقام امدادگر، جان هموطنانش را هم بدون چشمداشت نجات داده است، اکنون در طرح یاس بهنحوی توانمند میشود که بتواند از نظر معیشتی و اقتصادی هم زندگی خود را بهبود ببخشد و حتی دست دیگری نیز را بگیرد و کمک حال باشد.
بختیاری یاس را بهدنبال طرح توانمندسازی معیشتی و فرهنگی دانست و گفت:در آستانه هفته هلالاحمر و دهه کرامت، یکی از مصادیق بارز مقابله با تهاجم فرهنگی را میتوان طرح فرهنگی یاس معرفی کرد که با فعالسازی بیش از سه هزار خانه هلال در 400 شهر و شهرستان، ظرفیتهای ناشناخته اقتصادی را هم کشف و هم بارور کرده است.
توانمندسازی بانوان امدادگر زیرپوشش کمیته امداد
حجتالاسلام سیدهاشم حسینیالمدنی ،رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر کشور نیز اظهارداشت: توسعه طرح یاس مهمترین اولویت است؛اجرای طرح یاس در سالروز ولادت حضرتزهرا (س) شروع به کار کرد به همین خاطر به نام طرح یاس لقب گرفت.
وی افزود: توانمندسازی بانوان امدادگر اقدامی اساسی برای تأمین مهمترین زیرساختهای معیشتی بانوان تحت پوشش کمیته امداد امامخمینی (ره) است.
رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر کشور ادامه داد: اجرای طرح یاس در سالروز ولادت حضرتزهرا(س) آغاز شد؛ اما رویکرد اساسی و مشترک کمیته امداد و هلالاحمراین است که طرح به صورت جدی با تخصیص اعتبار و حمایت فرهنگی توسعه پیدا کند.
حسینی المدنی تصریح کرد: خدماتی که به بانوان امدادگر تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی ارائه میشود، از سال جدید ارتقای کمی و کیفی پیدا کرده تا در این راستا توان پوشش و حوزه عملکرد این بانوان نیز نسبت به زیرمجموعه کارآفرینی و حمایتی خود افزایش یابد.
اجرای 400 مانور امدادونجات در خانههای هلال در سراسر کشور
سید علی منیری، معاون دانشجویی و جوانان سازمان جمعیت هلالاحمر کشور،نیز تاکیدکرد: در حال حاضر، بیش از 30 هزار نفر از دختران کشور عضو طرح یاس هستند و طبق آخرین برنامهریزیها، مقرر شده تا هر سال 10 هزار نفر به این جمعیت افزوده شوند.
وی گفت: البته با استقبال پرشور دختران، در سال 1402، بیش از 20 هزار نفر به جمعیت دختران عضو طرح یاس افزوده شده که نشان از گسترش روزافزون این پویش ملی و سراسری دارد.
منیری اضافه کرد: تا به امروز بههمت گروههای یاس کشور، بیش از 100 هزار نفر ساعت آموزش امدادونجات و کمکهای اولیه صورت گرفته است و افزون بر 21 استان کشور که امروزه در این طرح عضویت دارند، برنامهریزی شده تا پروژه فرهنگی یاس در هر 31 استان کشور گسترش پیدا کند.
وی خاطرنشان کرد: در سال جاری، 400 مانور امدادونجات در خانههای هلال در سراسر کشور اجرا خواهد شد و 1416 هسته کارآفرینی تا پایان سال جاری به 8 هزار هسته فعال کارآفرینی در سطح ایران اسلامی تبدیل خواهد شد و همه این اهداف نه تنها با افزایش جذب جوانان بلکه با ساماندهی و آموزش همزمان آنان قابلتحقق خواهد بود.
رئیس ستاد زن و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز گفت: در طرح یاس، دختران و زنان امدادگری که تحت پوشش کمیته امداد امامخمینی(ره) و بهزیستی و مراکز حمایتی هستند، به نحوی توانمند میشوند که بتوانند مشاغل خانگی و کسبوکارهای پویا ایجاد کنند و این درحالی است که این دختران و زنان، همان کسانی هستند که در بحرانها و آسیبهای طبیعی، جان هموطنان را نجات میدهند و با این طرح مقرر شده تا در چالشهای اقتصادی هم یاریگر هموطنان خود باشند.
فهیمه فرهمند پور افزود: اتفاقی که در تیمهای یاس بهعنوان محصول مشترک فرهنگی میان هلالاحمر و کمیتهامداد افتاده، دقیقاً تعبیر همین موضوع است؛ اینکه میتوان آسیبهای اجتماعی و چالشهای زندگی را به فرصتهایی تبدیل کرد که نهتنها زندگی آن جوان را تغییر میدهد بلکه دست سایرین را هم میگیرد و چندین زندگی را نجات میدهد.
گفتنی است؛ نمایشگاه ملی «عطر گل یاس» ویژه معرفی دستاوردهای تیمهای یاس (یاران آسیبستیز) استانهای سراسر کشور در محل مجموعه نمایشگاهی حرم مطهر رضوی نیز دایر شد.
تسنیم