رئیس حفاظت محیط زیست از دستور ویژه رئیس جمهور برای رفع معضل ریزگردها خبر داد و گفت: عملیات مالچپاشی در عرصه ۱۷۰ هزار هکتاری سرخس انجام خواهد شد.
به گزارش اعتمادساز، علی سلاجقه در هجدهمین جلسه ستاد ملی سیاستگذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گرد و غبار کشور که امروز در شهرستان سرخس برگزار شد اظهار داشت: دروازه ورود ریزگردها به کشور شمال شرق و شمال است لذا با توجه به شرایط اقلیمی موجود، باید حمایت از مردم را همه دستگاهها در دستور کار قرار دهند تا ملالت مردم کاهش یابد.
وی افزود:مردم انتظار اقدام موثر دارند، شخص رئیس جمهور در نخستین سفر خود به خراسان رضوی وقوع ریزگردها را تجربه داشتند و به همین منظور دستور ویژه برای حل این معضل را صادر کردند.
معاون رئیس جمهور و رئیس ستاد ملی سیاستگذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گرد و غبار کشور گفت: در تهیه طرح مدیریت و کنترل گرد و غبار شهرستان سرخس، از دادهها و اطلاعات 15 ساله این منطقه استفاده شده است؛ از طرفی در بحث مدیریت کانونهای گرد و غبار خارجی، کشور ترکمنستان همکاری موثر با ایران دارد و در حال انجام توافقات نهایی هستیم.
سلاجقه با بیان اینکه مدیریت عرصه 170 هزار هکتاری در سرخس طی برنامهای 5 ساله، کار بسیاری سختی است گفت: امیدوایم با یک هزار میلیارد تومان اعتبار مصوب اجرای برنامه در سالجاری شاهد اثرگذاری در پیشرفت امور مدیریت گرد و غبار در شهرستان باشیم البته در دور دوم سفر ریاست جمهوری به خراسان رضوی حداقل 20 هزار میلیارد ریال اعتبار باید برای مدیریت معضل سرخس در نظر گرفته شود.
وی عنوان کرد: نقشه راه مدیریت و کنترل آلودگی گرد و غبار سرخس و مصوبات ستاد ملی گرد و غبار برای کلیه دستگاهها تکلیف اجرایی دارد و برنامه مصوب آن از امروز آغاز میشود البته تشکیل قرارگاه عملیاتی در سرخس به ریاست فرماندار و نیز بهره گیری از اعتبارات بحران با موافقت استاندار خراسان رضوی میتواند در تسریع انجام امور راهگشا باشد.
معاون رئیس جمهور تاکیدکرد: طرحهایی با بیشترین ضریب اثرگذاری در کنترل و کاهش آلودگی هوا و مدیریت گرد و غبار در اولویت اجرا قرار دارد ضمن اینکه دو نوع مالچ تایید شده در کشور برای انجام عملیات مالچپاشی در تمامی موارد مورد نیاز استفاده خواهد شد و در شهرستان سرخس نیز در صورت نیاز همین روند انجام میشود.
سلاجقه با بیان اینکه اصلیترین قرارگاه جهادی کشور باید با موضوع سازگاری با تغییر اقلیم تشکیل شود عنوان کرد: بحثهای حفاظت، قرق و معیشتهای پایدار جایگزین باید در مدیریت گرد و غبار شهرستان سرخس مورد توجه باشد؛ معضل تغییر اقلیم تمامی بنیادهای حیات و اساسا جمعیتهای انسانی را از بین میبرد و لذا باید به جد به دنبال سازگاری با تغییر اقلیم از جمله مدیریت مصرف آب، مدیریت کشت و دیگر موارد مربوط به این مهم باشیم.
تسنیم