تغییرِ نام مراکز تجاری خراسان رضوی با هدف حفظ هویت ایرانی اسلامی

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: بسیاری از مراکز تجاری و مجتمع‌های مسکونی در مشهد دارای اسامی غیرایرانی هستند، لذا در راستای حفظ فرهنگ و هویت ایرانی اسلامی، با مالکین آنها برای تغییر نام برگرفته از فرهنگ و هویت ایرانی نامه نگاری شده است.

به گزارش اعتمادساز، شاهنامه در مقام پاسبانی از زبان فارسی، به نام‌های غیرایرانی تذکر می‌دهد؛ در همین راستا طرح ارشاد برای نامگذاری مجتمع‌های تجاری و مسکونی در سطح شهر مشهد از روز گذشته کلید خورد؛ این طرح متفاوتِ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان رضوی برای پاسداشت زبان فارسی است.

اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در گام اول این اقدام طی نامه‌ای به  مجتمع تجاری ویلاژ توریست خواستار پاسداشت زبان فارسی در نام گذاری سر در اصناف شد.

در بخشی از این نامه آمده است: «مدیر ارجمند مجتمع تجاری موسوم به ویلاژتوریست، به اطلاع می‌رساند متاسفانه نام واحد صنفی شما در زمره واژگان زبان فارسی قرار ندارد، به همین سبب از جنابعالی درخواست می‌شود در کمترین زمان با تغییر نام واحد صنفی خود به یکی از واژگان زیبای زبان فارسی دلبستگی و پایبندی خود را به زبان فارسی و هویت ملی نشان دهید.»

در همین راستا محمد حسین زاده به تشریح  بیشتر طرح ارشادخراسان رضوی برای نامگذاری مجتمع‌های تجاری و مسکونی پرداخت و گفت:کشور ما چه در زمینه آداب و رسوم و چه در حوزه زبان و ادبیات پارسی پیشینه فرهنگی بسیار غنی دارد و صاحب تمدن باشکوهی است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ادامه داد: در حوزه زبان و ادبیات پارسی، شاعران نام آوری در ایران تربیت شدند و آثار ادبی گرانمایه‌ای از خود برجای گذاشتند و امروزه آوازه شاعران ایرانی در همه جای جهان پیچیده است؛ اغلب مردم دنیا به دانشمندان ما احترام می‌گذارند و کشور ما از گذشته تا به امروز صاحب علوم مختلف و حکمت بوده است.

حسین زاده با بیان اینکه به مرور زمان و تحت تاثیر فرهنگ غربی و دنیای مدرن، غرب زدگی در ایران رواج پیدا کرد و ما شاهد نوعی خودتحقیری شدیم، تصریح کرد: در زمان‌های گذشته بسیاری از افرادی که در کشورهای غربی تحصیل می‌کردند، تنها راه سعادت را در غربی شدن می‌دانستند و همین موضوع باعث شد تا در حاکمیت پهلوی، فرهنگ غرب در ایران نیز رواج پیدا کند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی مطرح کرد: غرب زدگی ظواهر بسیار زیادی دارد و شامل طرز لباس پوشیدن، رفتار و آداب و رسوم می‌شود، اما ساده ترین آن خودباختگی در مقابل زبان است.

وی با اشاره به اینکه پس از انقلاب اسلامی، حفظ فرهنگ و هویت ایرانی اسلامی در جامعه پررنگ‌تر شد، افزود:خراسان مهد زبان وادب پارسی است و شاهنامه توسط شاعر بزرگ ایرانی ابوالقاسم فردوسی در این خطه سروده شده و شاعران بزرگی در این سرزمین زیسته‌اند، به طوری‌که خراسان به دلیل داشتن فرهنگی غنی در حوزه ادبیات باید پرچمدار حفظ زبان و ادبیات پارسی نیز باشد.

حسین زاده با بیان اینکه ما اکنون صاحب میراث فرهنگی درخشانی هستیم که از گذشته به دست ما رسیده و باید از آن نگهداری کنیم گفت:در طول سالیان مختلف شاهد استفاده از نام‌های بیگانه به جای استفاده از اسامی ایرانی بر سر در مراکز تجاری، مجتمع‌های مسکونی و مغازه ها بوده‌ایم، درصورتی‌که وظیفه همه ایرانیان است که این گنجینه گرانبهای زبان پارسی را حفظ کنند.

وی در ادامه بیان کرد: با توجه به اهمیت این موضوع و در راستای نگه اری از هویت ایرانی اسلامی، برای مالکان یکی از مجتمع‌های تجاری در مشهد که نام غیرایرانی داشت کتاب شاهنامه هدیه فرستادیم و از او خواستیم تا عنوان فارسی را برای ملک خود انتخاب کند.

حسین زاده با اشاره به حمایت‌های در نظر گرفته شده برای مالکینی که نام ملک خود را به اسامی ایرانی تغییر دهند، تصریح کرد: قرار شده تا برای پیشبرد این هدف و تعین نامی مناسب با هویت ایرانی اسلامی برای مجتمع‌های تجاری یا مسکونی که نام غیرایرانی دارند، از ظرفیت اساتید برجسته دانشگاه استفاده کنیم، همچنین هر ملک تجاری که نامش تغییر پیدا کند، با حضور رسانه‌ها، جشن تغییر نام نیز خواهیم گرفت، علاوه بر این در راستای همین موضوع با همکاری شهرداری مشهد و کانون‌های فرهنگی، درخصوص مراکزی که از اسامی خارجی به نام‌های ایرانی اسلامی تغییر نام دهند در سطح شهر اکران و تبلیغات خواهیم داشت.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین افزود: در رابطه با اهمیت و فرهنگسازی این موضوع در جامعه باید رسانه‌ها پای کار باشند و میدان‌داری کنند، همچنین مالکین نیز باید در این اقدام نگهداری از فرهنگ و هویت ایرانی اسلامی را مدنظر قرار دهند.

وی با بیان اینکه این اقدام فرهنگی تازه آغاز شده و نیازمند فرهنگسازی است، توضیح داد: به استناد قانون، مالکین مجتمع‌های تجاری و مسکونی موظفند از نام‌هایی با هویت ایرانی اسلامی برای ملک خود استفاده کنند و نامگذاری اسامی غیرایرانی طبق قانون ممنوع است و ما نیز در گام نخست، به مالکین از طریق نامه نگاری اخطارهای لازم را می‌دهیم و اگر در خصوص تغییر نام از سوی مالکین اقدامی صورت نگیرد، از ابزار قانونی استفاده خواهیم کرد، اما هدف ما در ابتدا این است که در طی این مسیر گفتمان‌سازی با مالک صورت بگیرد.

تسنیم

دیدگاهتان را بنویسید