هدف‌گذاری ۱۴ میلیون دز واکسن دام سبک در سال ۱۴۰۳

مدیر امنیت غذایی و محرومیت‌زدایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به اجرای واکسیناسیون دام سبک با همکاری سازمان دامپزشکی کشور گفت: حدود ۱۴ میلیون دز واکسیناسیون دام سبک نیز هدف‌گذاری شده که سال ۱۴۰۳ تحقق پیدا خواهد کرد.

به گزارش اعتمادساز، شاکر شایسته نیا در حاشیه همایش  چشم‌اندازهای قرارگاه‌های سازندگی و محرومیت‌زدایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: سه حوزه خدمت‌رسانی شبکه دامداران، زارعان و آبخیزداری جامعه هدف ما هستند و 8 هزار مورد عملیات در حوزه‌های آبخیزداری و منابع طبیعی، احداث آب‌بندهای چند منظوره، مرمت احداث سیستم‌های کشاورزی، قنات‌ها و کانال آب کشاورزی، در دو سال گذشته توسط  قرارگاه محرومیت‌زدایی سپاه انجام شده است.

مدیر امنیت غذایی و محرومیت‌زدایی سپاه پاسداران افزود: در گستره 7 هزار هکتار، عملیات‌هایی در حوزه زیرساخت‌های زراعی و مرتع‌داری، احداث مرمت جاده بین مزارع، تسطیع زمین کشاورزی و احداث مزارع نمونه ترویجی، طی دو سال گذشته انجام شده است.

شایسته‌نیا درخصوص زیرساخت‌های حوزه دامداری نیز بیان کرد: احداث جایگاه دام سبک را در دستور کار قرار داده‌ایم که تاکنون 500 جایگاه احداث شده است. همچنین در راستای مقابله با بیماری‌ها، آبشخور دام (حمام کنه) در سراسر کشور ساخته شده و این کار ادامه خواهد داشت.

هدف‌گذاری بزرگ واکسیناسیون در سال آینده

مدیر امنیت غذایی محرومیت زدایی سپاه عنوان کرد: واکسیناسیون دام سبک را با همکاری سازمان دامپزشکی کشور آغاز کرده‌ایم و حدود 14 میلیون دز نیز هدف گذاری شده که سال 1403 تحقق پیدا خواهد کرد.

وی افزود: بحث دیگر کاهش سقط و تلفات است که برای تحقق این مساله تولید و توزیع میکرو کپسول تزریقی ویتامین E سلنیوم به روش آهسته برای اولین بار در کشور توسط شرکت دانش بنیان و دانشگاه جامع امام حسین(ع) صورت گرفته است تا در آینده شاهد کاهش سقط و تلفات در حوزه دام سبک در سطح کشور باشیم.

شایسته‌نیا ادامه داد: همچنین بهبود ژنتیک دام سبک را در دستور کار داریم تا نژادهای منتخب دام سبک کشور را در مدت زمان کوتاهی پنج برابر تولید معمول افزایش دهیم.

تامین 40درصد از خوراک وارداتی دام سبک در داخل کشور

مدیر امنیت غذایی محرومیت زدایی سپاه گفت: در حوزه خوراک نیز قصد داریم از ظرفیت ضایعات کشاورزی در تولید خوراک دام استفاده کنیم؛ در همین راستا با ایجاد کارگاه‌ و استفاده از ظرفیت‌های موجود، می‌توانیم 40درصد از خوراک وارداتی دام سبک را در داخل کشور تامین کنیم؛ همچنین با برگزاری همایش‌ها و کلاسهای آموزشی ترویجی خدمات آموزشی را به دامداران و کشاورزان برای افزایش بهره وری ارائه خواهیم داد.

وی درخصوص امنیت غذایی در خراسان رضوی و فعالیت‌هایی که در استان صورت گرفته، یادآور شد: خراسان رضوی تعداد بیشترین دام سبک کشور را دارد و در صدر جدول است، در حوزه کشاورزی نیز جزو استان‌های پیشرو است، به‌طوریکه سال گذشته توانستیم در حوزه بهره وری  محصولات کشاورزی بخصوص کشت خوراک دام پربازده؛ چغندر علوفه‌ای را در استان خراسان داشته باشیم که با استقبال کشاورزان و دامداران روبه روشد. همچنین درخصوص واکسیناسیون اردوهای جهادی و رزمایش‌های دامپزشکی را داشتیم و در  آینده نیز برنامه‌هایی برای بهره‌وری کشاورزی در محصولات پایه مثل گندم، جو و … را در استان خواهیم داشت.

تسنیم

دیدگاهتان را بنویسید