۶۷درصد پرندگان مشهد مهاجر هستند

مدیرکل بهبود محیط زیست شهری مشهد گفت: شهر مشهد میزبان بیش از ۱۳۶ گونه از انواع پرندگان است که از این تعداد ۶۷ درصد آنها مهاجر اعم از مهاجر زمستان‌گذران، تابستان‌گذران و عبوری هستند.

به گزارش اعتمادساز، حامد فیض‌الهی با اشاره به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته برای حمایت از پرندگان در محیط شهری مشهد گفت: خراسان رضوی و شهر مشهد همه ساله در فصول سرد میزبان پرندگانی است که از کشورهای شمالی به مناطق گرم‌تر کوچ می‌کنند، از طرفی با توجه به اینکه فعالیت‌های شهری باعث گرم شدن شهرها نسبت به مناطق اطراف می‌شود، همزمان با سرد شدن هوا پرندگان زیادی از محیط اطراف به بوستان‌ها و فضای سبز شهرها جذب می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر شهر مشهد میزبان بیش از 136 گونه از انواع پرندگان است که از این تعداد 67 درصد آنها مهاجر اعم از مهاجر زمستان‌گذران، تابستان‌گذران و عبوری هستند، تصریح کرد: حضور پرندگان فرصت مناسبی در اختیار مدیریت شهری قرار داده تا از خدمات اکولوژیک پرندگان در کاهش استفاده از سموم نباتی در نگهداری فضای سبز شهری استفاده حداکثری کنند.

مدیرکل بهبود محیط زیست شهرداری مشهد افزود: از سال 1398 مطالعات پروژه حمایت از پرندگان آغاز و مباحثی همچون طراحی فضای سبز سازگار، ایجاد زیرساخت‌ها و سازه‌های حمایت از پرندگان مورد بررسی قرار گرفته که ماحصل آن، تدوین دستورالعمل‌های آموزشی حمایت از پرندگان، نصب 2500 آشیانه دست‌ساز بر روی درختان برخی بوستان‌های سطح شهر، ساخت و جانمایی بیش از 320 آبخوری پرندگان، ساخت بیش از 380 عدد دانه‌خوری پرندگان، جانمایی و استقرار آنها در سطح مناطق 13 گانه بوده است؛ تنها در فصل پاییز و زمستان امسال بیش از 172 سازه حمایت از پرندگان مرمت شده است.

فیض الهی  احداث پایگاه اجرایی حمایت از پرندگان شهری با مشارکت و همکاری منطقه 9 شهرداری مشهد را از دیگر اقدامات صورت گرفته در این زمینه برشمرد که فضای مناسبی برای انجام فعالیت‌های تخصصی بر روی پرندگان شهری و تقویت کنترل بیولوژیک آفات فضای سبز شهری فراهم کرده است. ضمن اینکه ارائه آموزش‌های شهروندی برای سطوح مختلف سنی و اجتماعی و ایجاد گالری موزه پرندگان شهر مشهد برای استفاده شهروندان از دیگر فعالیت‌های در حال انجام این پایگاه است.

تسنیم

دیدگاهتان را بنویسید