رئیس ستاد ازدواج دانشجویی خراسان رضوی گفت: دفاتر مشاوره دانشگاهها و مشاوران این دفاتر نقش موثری در شکلگیری و موفقیت ازدواجهای دانشجویی، ماندگاری زندگیها، رفع مشکلات و دوری از طلاق و آسیبهای ناشی از آن داشتهاند.
به گزارش اعتمادساز، حجتالاسلام جواد مهدوینسب در نشست ستاد ازدواج دانشجویی خراسان رضوی افزود: دوره آموزشی ازدواج دانشجویان از 2 ساعت به 6 ساعت افزایش یافته و برای هر موضوع از ظرفیت اساتید و مربیان توانمند در مشهد و شهرستانها استفاده شده است. بهطور مثال برای موضوع خانواده و مدیریت آن از استاد و مربی همان حوزه استفاده میشود. همچنین معتقدیم که باید از ظرفیت دانشگاهها و مشاوران به عنوان مکان و کارشناسی برای همسریابی استفاده شود و اینکه به جای معایب دوستیابی در دوران دانشجویی، شاهد محاسن همسریابی در این دوران باشیم.
رئیس ستاد ازدواج دانشجویی خراسان رضوی با بیان اینکه آستان قدس رضوی با تاکید ویژه تولیت معزز این آستان برنامه ویژهای برای ورود به موضوع زوجهای دانشجو دارد و دانشگاهها هم این موضوع را به فال نیک میگیرند، گفت: ما در این برنامه حمایت از باغ تالار، آتلیه، آرایشگاه، لوازم خانگی، تهیه جهیزیه، دفاتر مشاوره، مراکز تفریحی، پارکها، سیمناها، پارکهای آبی و غیره را با فروشهای قسطی و درصدهای تخفیفی تدارک دیدهایم.
مهدوینسب افزود: دفاتر مشاوره دانشگاهها و مشاورهای این دفاتر نقش موثری در ازدواجهای دانشجویی، ماندگاری زندگیها، رفع مشکلات و دوری از طلاق و آسیبهای ناشی از آن داشتهاند و معتقدیم که باید هرچه بیشتر و به نو احسن از این ظرفیت دانشگاهی استفاده شود.
وی با تاکید بر اینکه استاندار خراسان رضوی نگاه ویژهای به موضوع ازدواجهای دانشجویی داشته و دارد، گفت: تاکنون 27 جلسه تخصصی و 9 جلسه ویژه با حضور استاندار خراسان رضوی برگزار شده و در کنار آن حمایت حجتالاسلام مروی، تولیت آستان قدس رضوی و قلندرشریف، شهردار مشهد را در این امر بسیار مهم داشتیم. در همین خصوص تولیت آستان قدس رضوی معتقد بود که باید در شهر، استان و کشور امام هشتم(ع) ازدواجها پررنگ شود و طلاقها و آسیبهای آن به صفر برسد.
رئیس ستاد ازدواج دانشجویی خراسان رضوی تصریح کرد: در گذشته 7 مکان برای آموزش زوجها داشتیم که اکنون این برنامه را در یک مکان ثابت و در محل قدیم دانشکده بهداشت مشهد انجام خواهیم داد، ضمن اینکه آستان قدس رضوی و شهرداری مشهد هم مکانهایی برای این کار فعال کردهاند تا کارهای باقی مانده و مرتبط با خودشان در این حوزه انجام شود.
مهدوینسب گفت: ما معتقدیم کسانی که در راه ازدواج ساده و آسان قدم برمیدارند و مشوق پسران و دختران در سن ازدواج در جهت اجرای سنت پیامبر اکرم(ص) هستند کاری خدایی میکنند و قطعاً از پاداشهای دنیوی و اخروی حقتعالی در دنیا و آخرت برخوردار خواهند شد. همچنین پسران و دخترانی هم که در این راه پر خیر و برکت قدم میبردارند و مشکلات مسکن و اشتغال را به عنوان موانع بر سر راه ازدواج نمیبینند، با یاری خدا همراه خواهند بود، چرا که راه درست را انتخاب کردهاند.
ازدواجهای دانشجویی جزو موفقترین پیوندهای زناشویی است
مهدی غلامیمقدم، دبیر ستاد ازدواج دانشجویی خراسان رضوی نیز در این جلسه گفت: تا پایان امسال 20 جلسه آموزشی برای دانشجویان در حین ازدواج و همچنین زوجهای دانشجو برگزار میشود که از این تعداد 10 جلسه برای داشنجویان در حین ازدواج و 10 جلسه دیگر هم برای دانشجویان متاهل بوده و در نظر داریم برای هر گروه 6 جلسه در مشهد و 4 جلسه هم در شهرستانها برگزار کنیم.
وی افزود: برنامه دیگر ما طرح ملی همسفر با بهشت بوده که 3 سال به دلیل بحران کرونا تعطیل شد و از سال گذشته مجدد مطرح شد. بر اساس این برنامه، در سالهای قبل زوجهای دانشجوی مشهدی به سفر شمال میرفتند و برای امسال در نظر داریم بین شیراز یا بندرعباس یک شهر را انتخاب کنیم و اگر هیچکدام نشد مجدد شمال را انتخاب خواهیم کرد.
دبیر ستاد ازدواج دانشجویی خراسان رضوی با ذکر این نکته که در سالهای قبل که سفر همسفر تا بهشت برگزار شده شاهد خیرات و برکات بسیار آن در زندگی زوجین دانشجو بودیم، تاکید کرد: در سال 1395 جشن ازدواج دانشجویی با حضور 1500 زوج دانشجو در ورزشگاه امام رضا(ع) برگزار شد که این برنامه هم جزو برنامههای ماندگار مشهد و کشور بود و میخواهیم که امسال هم مجدد این برنامه را برگزار کنیم.
غلامیمقدم با بیان اینکه ما الگوی جشن سالم را در جشن ازدواج دانشجویی داریم، گفت: در یکی از برنامههای اجرا شده در سالهای قبل دیدیم که 38 درصد پسرهای دانشجو ازدواج کرده بودند که 80 درصد آنها شغل ثابت نداشتند، اما با انجام کار پارهوقت و همراهی همسران خود زندگی خوب و شیرینی داشتند و ما با افتخار میگوییم که ترس از ازدواج در فضای دانشگاهی ریخته شده و ازدواجهای دانشجویی جزو موفقترین پیوندهای زناشویی بوده است و ما کمترین طلاق را در این نوع از ازدواجها داشتهایم.
وی با بیان اینکه ما برای طرح همسفر تا بهشت، پائینترین هزینه را دیدهایم، افزود: در این سفر فقط 50 درصد هزینهها توسط زوجین پرداخت میشود و 50 درصد دیگر با دانشگاههای محل تحصیلشان است.
دبیر ستاد ازدواج دانشجویی خراسان رضوی یادآور شد: مرکز مهر ماندگار در مشهد فعال شده تا آموزشهای پیش از ازدواج را در 6 نوبت برگزار کند ، آموزشهایی که در گذشته در 2 جلسه بود و اکنون 4 جلسه افزوده شده است.
حمایت از زوجهای دانشجو و مجموعههای مشارکت کننده در تامین جهیزیه
در این نشست نمایندگان دانشگاهها و موسسات آموزش عالی فردوسی، پیامنور، فنیوحرفهای، آزاد اسلامی، فرهنگیان، علوم اسلامی رضوی، امام رضا(ع)، شهید مطهری، حکیم توس، عرفان رضوی، فردوس، بهار، حکمت رضوی، تابران، اقبال، خیام، حکیم سبزواری و علوم پزشکیهای مشهد و شهرستانهای استان بر توسعه آموزشهای بهداشتی، اخلاقی، احکامی و روانشناسی در حوزه خانواده، یکپارچه شدن مجموعههای مشارکت کننده در تامین راحت و آسان جهیزیه زوجهای دانشجو، برنامهریزی ویژه در راستای برگزاری هرچه بهتر طرح ملی همسفر با بهشت، محتواهای آموزشی اساتید، توسعه خوابگاه متاهلان و رفع دغدغههای زوجهای دانشجو، تشکیل دفتر خانواده و دانشگاه در راستای ارتباط بهتر و موثرتر خانوادههای دانشجویان در موضوع ازدواج فرزندانشان، تخفیف شهریه برای دانشجویان شهریهپرداز ازدواج کرده، همکاری هرچه بهتر بانکها با زوجهای دانشجو جهت تخصیص وامهای قرضالحسنه، ازدواج و فرزندآوری و غیره تاکید کردند.
در این نشست نمایندگان دانشگاهها و موسسات آموزش عالی استان بر استفاده بیش از پیش از ظرفیت دانشجویان در دوران تحصیل استفاده شود تا که این گروه جزو افراد توانمند جامعه در رشته تخصصی و حوزه کاری خود باشند.
نمایندگان دانشگاهها و موسسات آموزش عالی خراسان رضوی همچنین بر تشکیل کانون پیوند در راستای ماندگاری و افزایش ازدواجهای دانشجویی و نیز پیشگیری از معزل طلاق و آسیبهای ناشی از آن و همچنین توجه زوجهای دانشجو به عنوان قشر تحصیلکرده جامعه به موضوع فرزندآوری و جوانی و افزایش جمعیت و نقش موثر آنان تشویق دیگر زوجین در امر فرزندآوری تاکید کردند.
تسنیم