تنها استخر سرپوشیده و غیر استاندارد شهرستان تربت حیدریه این روزها وضعیت مناسبی ندارد و به گفته کارشناسان، سقف، سازه و تٱسیسات فرسوده آن در حال حاضر تهدیدی برای سلامت و جان شهروندان شده است.
به گزارش اعتمادساز، استخر امیرالمومنین علیه السلام تنها استخر سرپوشیده در سه شهرستان تربتحیدریه، زاوه و رشتخوار است و مردم این سه شهرستان با جمعیت حدود ۴۰۰ هزار نفری، مرکز تفریحی دیگری برای شنا ندارند.
البته مجموعه آبی پیشکوه تربتحیدریه که توسط بخش خصوصی حدود ۱۰ سالی است که در پارک جنگلی پیشکوه در حال ساخت است و با حرکت لاکپشتی خود به آینه دق برای مردم جنوب خراسان رضوی تبدیل شدهاست.
دو استخر دیگر شنا در شهرک ولی عصر عجل الله تربتحیدریه و همچنین استخر دانشآموزی شهرستان زاوه، امسال با جذب اعتبارات توانستهاند یک تکانی به خود بدهند و به کار پروژه سرعت بخشند.
سازه و تأسیسات استخر تهدیدی برای جان مردم
استخر سرپوشیده امیرالمومنین علیه السلام واقع در جنب باغ ملی تربتحیدریه با قدمت حدود ۳۰ سال، متعلق به اداره آموزش و پرورش این شهرستان و به عنوان تنها استخر سرپوشیده غیر استاندارد این روزها وضعیت مناسبی ندارد و به گفته کارشناسان در حال حاضر تهدیدی برای سلامت و جان شهروندان شدهاست.
بازسازی یا بهسازی و مرمت
سید حمیدرضا امینی، مسئول تربیت بدنی آموزشگاههای تربتحیدریه در این خصوص به خبرنگار فارس در تربت حیدریه گفت: استخر حدود ۳۰ سال قدمت دارد و این درحالی است که کاسه تمام استخرها ۱۲ در ۲۵. ۱۷ در ۳۳ و ۱۷ در ۵۰ است، اما کاسه استخر غیر استاندارد تربتحیدریه ۲۰ در۱۰ است و تقریبا به شکل تجربی ساخته شده است.
سید حمیدرضا امینی افزود: با توجه به تعطیلی استخر در دو سال کرونا دو اتفاق مهم در این مرکز تفریحی جان شهروندان را تهدید میکند، ابتدا خطر سازه که ترک هایی در دیواره و کف و کاسه استخر خطر انسانی و جانی دارد و کارشناسان مختلفی از شهرستان و اداره کل نوسازی و آموزش و پرورش استان این مهم را تائیدکردند.
وی افزود: همچنین تاسیسات این استخر فرسوده شده و به دلیل اینکه تمام تاسیسات و لولهها داخلی کار شده راه عبوری نداریم برای رسیدن به تاسیسات و تقریبا مسیر خطرناکی است.
امینی تاکید کرد: این استخر با توجه به قدمت و مشکلات عدیده در مرحله نخست باید تخریب و بازسازی بشود و اگر امکان آن نبود باید حتما مرمت و بهسازی شود چراکه خطر انسانی و جانی دارد.
وی یادآورشد: ۱۵ سال پیش در همین استخر بخشی از سقف آن فرو ریخت و فقط در این شیفت به صورت معجزهآسا کسی حضور نداشت.
امینی بیان کرد: این موضوع زمانی بیشتر اهمیت پیدا میکند که بدانیم این استخر به دلیل نداشتن تهویه مناسب، غیراستاندارد بودن کاسه و نداشتن راه دسترسی به کانالها و فرسودگی ۷۰ درصدی تاسیسات و پوسیدگی لولهها خطر جانی دارد و باید برای نوسازی و یا بهسازی آن اعتباری در نظر گرفته شود.
نوسازی تنها استخر تربت حیدریه دست کم ۴۰ میلیارد ریال اعتبار میطلبد
معاون اداری، پشتیبانی و توسعه مدیریت آموزش و پرورش تربتحیدریه با تاکید بر اینکه تنها استخر این شهرستان نیازمند بهینهسازی و نوسازی کامل است، گفت: طبق برآورد اولیه دست کم ۴۰ میلیارد ریال اعتبار برای احیای مجدد آن نیاز است.
میثم سالاری افزود: هر چند این مجموعه دارای بیمه مسئولیت است، اما با توجه به قدمت ۳۰ ساله و استهلاک زیاد، در صورت وقوع حادثه انسانی، حق بیمه قادر تامین امنیت جان انسانها نیست.
وی در معرفی وضعیت فنی، آن را یک استخر تفریحی و آموزشی و نه یک استخر رقابتی استاندارد، معرفی کرد و گفت: وجود سیستم هواساز استاندارد برای استخر الزامی است.
سالاری افزود: از سوی دیگر وجود باغ ملی در مجاورت استخر و به طبع آن آبیاری درختان ظرف سالیان دراز و از سوی دیگر وقوع زلزلههای چند سال اخیر، باعث وارد آمدن آسیب به سازه شدهاست.
معاون آموزش و پرورش تربتحیدریه اظهار کرد: پوسیدگی لولههای انتقال آب سونا و جکوزی و استخر که توکار است، نیاز به تعویض و لولهکشی مجدد به صورت روکار دارد.
سالاری در ادامه با بیان اینکه سیاست مدیریت استخر تا امروز کسب سود و درآمدزایی نبودهاست، گفت: اما اکنون مهمترین موضوع تامین امنیت مراجعان است.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه دستگاههای اجرایی نیز در این ۳۰ سال از امکانات استخر استفاده میکردند، شایسته است شاهد مشارکت تمام نهادها و دستگاههای اجرایی برای حفظ تنها استخر تربت حیدریه و حومه باشیم.
فارس