مدیرکل سازمان انتقال خون خراسان رضوی گفت: در حال حاضر به گروه خونی o منفی و AB مثبت بیشتر نیاز داریم و بعد از آن هم AB منفی و A مثبت بیشترین گروههای خونی مورد نیاز در خراسان رضوی است.
به گزارش اعتمادساز، سعید اصغریان اظهار داشت: در 6 ماهه دوم سال با توجه به بازگشایی مدارس، دانشگاهها، افزایش مشغلههای مردم و افزایش بیماریهای فصلی همچون آنفلوانزا و سرماخوردگی و…. میزان مراجعات مردم به پایگاههای اهدای خون سراسر کشور و همچنین خراسان رضوی کاهش پیدا میکند و عزیزانی که مراجعه میکنند به دلیل سرماخوردگی و ابتلا به بیماریهای فصلی از اهدای خون منع میشوند.
وی ادامه داد: در نتیجه به طور کلی ذخایر خونی در 6 ماهه دوم سال کاهش مییابد و از طرفی نیاز به خون در 63 بیمارستان مرکز درمانی متعدد استان بر قوت خود باقی است علاوه بر آن صنعت توریسم درمانی استان خراسان رضوی را که یکی از قطبهای توریسم درمانی کشور است نیز داریم.
اصغریان با بیان اینکه سالانه از 30 میلیون زائر حضرت رضا (ع) را میزبانی میکنیم، تأکید کرد: هیچ استانی در کشور این شرایط را ندارد در نتیجه عدم تعادل بین ذخایر خونی تولیدی و مصرفی به وجود میآید و این درحالی است که ما هم اکنون به گروه خونی o منفی و AB مثبت بیشتر نیاز داریم و بعد از آن هم AB منفی و A مثبت را نیاز داریم.
وی گفت: 7 پایگاه در شهرستانهای تربت حیدریه، نیشابور، سبزوار، گناباد، قوچان، کاشمر و تربتجام داریم و 7 پایگاه هم در سطح کلان شهر مشهد داریم که تا چند روز پیش تعداد این پایگاهها 6 پایگاه بود و اتفاق بزرگی که در استان افتاد این بود که پایگاهی بعد از دو و نیم دهه در داخل حرم مطهر رضوی برای زائران ایجاد شد که با عنوان نذر خون فعالیت میکند.
مدیرکل سازمان انتقال خون خراسان رضوی خاطرنشان کرد: با یک واحد اهدای خون میتوان نجات بخش سه بیمار نیازمند خون باشیم و اینکه تا امروز به لطف خدا وهمت مردم در 7ماهه اول امسال نسبت به سال گذشته میزان مراجعهمان 9درصد افزایش داشته است به طوری که 123 هزار 641 نفر به پایگاههای اهدای خون خراسان رضوی مراجعه کردند اما در 7ماهه اول سال گذشته 113هزار و 419 نفر مراجعه داشتیم.
اصغریان عنوان کرد: در میزان اهدای خون 93هزار و 251 نفر موفق به اهدای خون شدهاند که این رقم در 7ماهه امسال 9 درصد رشد داشته است.
وی ادامه داد: از بیش از 93هزار نفر مراجعهکننده، 53 درصد اهداکنندگان مستمر و30 درصد باسابقه و 17 درصد نیز اهداکنندگان بار اولی بودند که 95درصد مرد و 5درصد زن بودهاند که قاعدتاً میزان مشارکت مردمی ما اگر چه بالا هست اما در بانوان به علت اینکه فکر میکنند دچار کم خونی هستند میزان مراجعه بسیار پایین است البته بانوان با مراجعه به پایگاه، مورد آزمایش قرار میگیرند و حتی کم خونی آنها رفع میشود.
تسنیم