مدیر آموزش و پرورش کاشمر: کلاس‌های درس ۱۴ روستای کاشمر مختلط است

مدیر آموزش و پرورش کاشمر گفت: از مجموع ۶۰۰ کلاس مقطع ابتدایی ۴۰ کلاس درس در ۱۴ روستای این شهرستان مختلط هستند.

به گزارش اعتمادساز، سعید تاج محمدی، امروز، ۳۰ آبان ماه، در نشستی خبری از وجود ۲۰۰ فضای آموزشی در شهرستان خبر داد و اظهار کرد: هر چند سال تحصیلی امسال پروژه جدیدی در شهرستان تکمیل و افتتاح نشد، اما مدارسی توسعه داده شدند.

وی با بیان اینکه علیرغم اینکه ۳۰ درصد مدارس شهرستان کاشمر فرسوده و قدیمی هستند اما نکات ایمنی و بازسازی‌ها در این مدارس اجرا می‌شود، بیان کرد: اکنون تعدادی از پروژه‌های مدارس توسط اداره کل نوسازی مدارس و تعدادی نیز توسط خیرین مدرسه‌ساز اجرا می‌شود که با بهره‌برداری از ۵ پروژه بزرگ در مهر سال آینده بخش مهمی از کمبود فضاهای آموزشی رفع خواهد شد.

مدیر آموزش و پرورش کاشمر با اشاره به اینکه مدرسه خانی، نساجی و مسکن مهر ۱۰۰۸ واحدی از مهمترین پروژه‌های در حال احداث هستند، خاطرنشان کرد: در برخی روستاها همچنان نیازمند ساخت پروژه‌های جدید و یا بازسازی هستیم.

وی گفت: توسعه دو کلاسه روستای فدافن، توسعه دو کلاسه روستای فرگ، مدرسه بازسازی شده روستای زنده جان، راه‌اندازی هنرستان تربیت‌بدنی، بازسازی مدرسه بزرگسالان و… از جمله طرح‌های توسعه‌ای امسال آموزش و پرورش بوده است.

مدیر آموزش و پرورش شهرستان کاشمر در همین خصوص از اجرای ۱۸ پروژه توسط خیرین و نوسازی مدارس در این شهرستان خبر داد.

گرفتن هرگونه وجه توسط مدارس دولتی تخلف است

وی در ادامه گرفتن هرگونه وجه توسط مدارس دولتی به جز هزینه کتاب و بیمه را ممنوع اعلام کرد و افزود: در هنرستان‌ها به جز هزینه بیمه و کتاب فقط برای لباس کار می‌توانند وجه دریافت کنند و غیر آن تخلف است.

تاج محمدی با تأکید بر اینکه هیچ دانش‌آموزی به دلیل پرداخت نکردن وجه به مدرسه نباید از تحصیل محروم شود، گفت: برخی مواقع خود انجمن اولیاء مربیان مدارس مبالغی را مصوب کرده و به خانواده‌ها اعلام می‌کنند ولی گرفتن همان مصوبه هم اجباری نیست.

مدیر آموزش و پرورش کاشمر اظهار کرد: اگر مدیر و یا عوامل مدرسه تخلفی انجام ‌دهد و یا ارائه خدمت را به پرداخت وجه منوط کنند، خانواده‌ها می‌توانند شکایت کنند. اگر مدرسه‌ای با اجبار مبلغی را گرفته است، خانواده‌ها اعلام کنند تا پیگیری‌های لازم صورت گیرد، البته با توجه به محدودیت‌های سرانه مدارس انتظار داریم خود والدین در بخش‌هایی همکاری‌هایی را داشته باشند.

تاج محمدی با بیان اینکه والدین باید از حقوق خود آگاه باشند و وجه اضافی به مدارس پرداخت نکنند، بیان کرد: تخلف برخی مدیران اجتناب‌ناپذیر است و خانواده آنها را به ما اطلاع دهند.

وی با اشاره به اینکه همیشه به خصوص در فصل ثبت‌نام با این معضل درگیر هستیم، گفت: هرچند حتی یک تخلف هم برای ما زیاد است اما با این وجود والدینی که شکایت کنند پولشان برگشت داده خواهد شد.

کمبود ۱۷۴ مشاور در مدارس

وی در خصوص وضعیت آسیب‌های اجتماعی در مدارس گفت: آسیب‌های اجتماعی به تناسب مسائل اجتماعی در مدارس وجود دارد و قابل توجه هم هست.

مدیر آموزش و پرورش کاشمر افزود: وظیفه ما ارائه خدمات مشاوره‌ای به دانش آموزان است که انجام می‌شود، علیرغم اینکه برای ۲۰۰ مدرسه به ۲۰۰ مشاور نیاز داریم اما در حال حاضر فقط ۲۶ نفر آقا و خانم مشاورین شهرستان هستند و با کمبود ۱۷۴ مشاور دیگر مواجه‌ایم.

وی تصریح کرد: چون مقطع متوسطه اول هدایت تحصیلی دارند مکلف به تخصیص مشاور هستیم، اما در مرکز مشاوره به تمامی دانش آموزان باید خدمات داده شود.

تاج محمدی با اشاره به طرح ملی نماد، اذعان کرد: این طرح اورژانس اجتماعی آموزش و پرورش با شماره تلفن ۱۵۷۰ است که خانواده، دانش‌آموز و معلم می‌تواند طی تماس با این شماره خدمات مشاوره‌ای مورد نیاز را دریافت کند. امیدواریم با ارائه خدمات مشاوره‌ای و درمانی از میزان آسیب‌های اجتماعی کم کنیم و به سمت نهضت پیشگیری حرکت کنیم.

وی اظهار کرد: هرچند دانش آموزان از طلاق، اعتیاد، فضای مجازی، آموزش‌های نادرست و… آسیب می‌بینند، ولی از رسانه‌ها انتظار داریم پیگیر وظایف سایر ارگان‌ها هم باشند، دانش‌آموزان فقط از ساعت ۷ تا ۱۲ ظهر در مدرسه هستند و برای باقی ساعات‌شان سایر مسئولان هم وظایفی برعهده دارند.

به ناچار کلاس مختلط داریم

تاج محمدی در ادامه به وضعیت کلاس‌های مختلط در شهرستان اشاره کرد و گفت: از مجموع ۶۰۰ کلاس دوره ابتدایی ۴۰ کلاس درس در ۱۴ روستای این شهرستان مختلط هستند.

مدیر آموزش و پرورش کاشمر افزود: در برخی روستاها به دلیل پائین بودن تعداد دانش آموزان به ناچار کلاس مختلط و حتی برخی مواقع چند پایه هم می‌شود، چون کلاس‌ها در روستاها به نرم استاندارد که ۱۸ نفر هستند، نمی‌رسد عملاً چند پایه یا مختلط می‌شوند، اگر این گونه نباشد یا از تحصیل باز می‌مانند و یا باید به سایر روستاها بروند که مشکلات خاص خود را در پی دارد.

بهره‌برداری از استخر دانش‌آموزی تا سال آینده

تاج محمدی در ادامه عنوان کرد: امسال برای استخر دانش‌آموزی کاشمر ۱۰ میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته و جزو طرح‌های اولویت‌دار دولت اعلام شده که امیدواریم تا سال آینده به بهره‌برداری برسد.

وی با بیان اینکه هرچند قبلاً برای این پروژه ۷ میلیارد تومان اعتبار به خراسان رضوی اختصاص یافت اما به استخر تعلق نگرفت، گفت: چون در تفاهم‌نامه‌ای که نوشته شده بود با مبلغ ۷۰۰ تا ۹۰۰ میلیون تومان قرار بود پروژه به نام خیر بشود، اما به دلیل اینکه پروژه ۳۰ میلیارد تومان هزینه دارد دولت این را نپذیرفت و از سویی چون خیر به تعهد ۳۰ درصدی خود عمل نکرد اعتبار را اختصاص ندادند.

مدیر آموزش و پرورش کاشمر افزود: با پیگیری‌های صورت گرفته تفاهم نامه قبلی باطل و استخر کاملاً دولتی شد و برای امسال نیز ۱۰ میلیارد تومان اختصاص یافت، البته برای تکمیل این پروژه که از ۱۰ سال قبل رها شده بود به ۱۰ میلیارد تومان دیگر هم نیاز دارد.

جذب ۱۵۱ نیروی جدید

تاج محمدی در ادامه با اشاره به اینکه مهر امسال با توجه به استخدامی‌ها چالش کمبود دبیران کمتر بود، گفت: در مقطع ابتدایی ۸۵ نفر و در متوسطه ۶۶ نفر نیز جذب شدند.

مدیر آموزش و پرورش کاشمر همچنین خاطرنشان کرد: مهر امسال دو مدرسه تخصصی دختران و پسران حفظ قرآن و هنرستان تربیت‌بدنی برای پسران بعد از سال‌ها انتظار، تأسیس و راه‌اندازی شد.

وی در پایان با بیان اینکه پس از گذشت ۹ سال از چهارم آذرماه هفته‌ای دو روز توزیع شیر را در مدارس ابتدایی خواهیم داشت، افزود: شیرها در ۸۵ آموزشگاه ابتدایی دولتی و در میان ۱۸ هزار و ۱۷ دانش‌آموز توزیع خواهد شد، این طرح مخصوص مدارس دولتی بوده و مشمول مدارس غیر دولتی نمی‌شود.

ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید