مدیر کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: کالاهای صنعتی در هفت ماهه نخست امسال سهم ۴۹ درصدی از کل صادرات کالای استان را داشته که بیشترین سهم نسبت به بخشهای دیگر است.
به گزارش اعتمادساز، امیررضا رجبی افزود: سهم سایر بخشها از صادرات کالا در هفت ماهه امسال شامل ۲۷ درصد در بخش کشاورزی، ۱۷ درصد در بخش معدن و صنایع معدنی، ۶ درصد در بخش پتروشیمی و پایه نفتی و یک درصد فرش و صنایع دستی است.
وی اظهار کرد: میزان صادرات کالا از گمرکات خراسان رضوی طی هفت ماهه امسال یک میلیون و ۵۲۹ هزار تن به ارزش ۸۸۱ میلیــون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبــل در وزن ۲۹ درصد و در ارزش دلاری ۳۱ درصد افزایش داشته است.
به گفته وی، این در حالی است که وزن و ارزش صادرات کالاها در مدت مشابه سال گذشته به ترتیب یک میلیون و ۱۸۹ هزار تن به ارزش ۶۷۵ میلیون دلار بود.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی ارزش هر تن صادرات کالا را ۵۷۶ دلار ذکر و بیان کرد: عمده کشورهای مقصد کالاهای صادراتی استان شامل افغانستان ، ترکمنستان ، تاجیکستان ، ازبکستان ، عراق، پاکستان، چین ، قرقیزستان ، امارات متحده عربی، اسپانیا، قزاقستان، فدراسیون روسیه، هند، هلند، ترکیه، ارمنستان، عمان، قطر ، آلمان و ایتالیا هستند.
وی گفت: زعفران، پسته، تخم خوراکی، کامپاند پلی اتیلن، کف پوش های غیر مخملی، روغن های سبک و فرآورده ها به جز بنزین، سیب زمینی، میله های آهنی یا فولادی، سیمان، کیسه، سیب، رب گوجه فرنگی، رنگها و ورنی ها، شیرخشک اطفال، شمش از آهن و فولاد، فروکروم، دوغ، شیر و خامه، پریفرم (PET) و صابون عمده کالاهای صادراتی بودند.
رجبی اظهار کرد: در هفت ماهه امسال ۱۲۲ هزار تن کالا به ارزش ۳۷۶ میلیون دلار به استان خراسان رضوی وارد شده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از نظر وزن ۲۶ درصد کاهش اما از نظر ارزش سه درصد افزایش داشته، این در حالی است که میزان واردات کالا به استان در ۶ ماهه نخست پارسال ۱۶۵ هزار تن به ارزش ۳۶۶ میلیون دلار بود.
وی وزن هر تن کالای وارداتی را سه هزار و ۷۴ دلار ذکر و بیان کرد: تلفن های هوشمند، پنبه، نخ، برنج، طلای خام،دستگاه های مکانیکی، آب پنیر، اسانس کولا، کلرور پتاسیم، شیرخشک اطفال، لوبیا چیتی، قهوه، نیکل، لوبیا قرمز، سرسیم و سایر اتصالات سیم و کابل عمده کالاهای وارداتی به استان در این مدت بودند.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی عمده کشورهای مبدا کالاهای وارداتی خراسان رضوی در این مدت را نیز امارات متحده عربی، چین، هلند، ازبکستان، تاجیکستان، ترکیه، پاکستان، ایرلند، افغانستان، جمهوری کره، آلمان، فدراسیون روسیه، ترکمنستان، قزاقستان، فرانسه، ایتالیا، عراق، عمان، هند و قرقیزستان برشمرد.
وی گفت: مقایسه ارقام صادرات و واردات تراز بازرگانی خارجی گمرکات خراسان رضوی طی هفت ماهه امسال مثبت و معادل بر ۵۰۵ میلیون دلار بوده است.
کشورهای هدف صادراتی خراسان رضوی به ترتیب افغانستان، ترکمنستان، تاجیکستان و کشورهای آسیای میانه و همچنین امارات، عراق، کشورهای آفریقایی و جنوب شرق آسیا هستند.
این استان پنج گمرک در لطفآباد، سرخس، باجگیران، دوغارون و مشهد و ۲ بازارچه مرزی در تایباد مرز افغانستان و باجگیران در مرز ترکمنستان را دارد، همچنین خراسان رضوی در دالان شرق به غرب و شمال به جنوب قرار گرفته و مسیر عبور کامیون های ترانزیتی است.
ایرنا