رییس کنفرانس بین‌المللی حقوق کودک: ۳۱ کنفرانس تخصصی حقوق کودک در کشور برگزار شد

رییس کنفرانس بین‌المللی حقوق کودک گفت: تاکنون ۳۱ کنفرانس تخصصی حقوق کودک و در ۲۲ مدرسه حقوق کودک در سراسر کشور برگزار شده است.

به گزارش اعتمادساز، دکتر محمود عباسی روز یکشنبه در کنفرانس بین المللی حقوق کودک ، افزود: یکی از رسالت‌های وزارت دادگستری و سایر دستگاه‌های قضایی و تشکلهای مردمی، اطلاع رسانی و ایجاد حساسیت در جامعه نسبت به حقوق کودکان است.

وی ادامه داد: برگزاری این کنفراس های تخصصی حقوق کودک در سراسر کشور، نشانگر بخش کوچکی از این اطلاع رسانی و حساس سازی مسوولان نسبت به حقوق کودک در سطح ملی و کشوری  بوده است.

عباسی با اشاره به برگزاری کنفرانس بین المللی حقوق کودک گفت: دستیابی به تعامل سازنده بین کنشگران حقوق کودک از جمله اهداف این کنفرانس به شمار می‌رود و در حوزه حقوق کودک همه دستگاه ها باید پای کار بیایند.

ضرورت اجرای قانون مدیریت پسماند 

رییس اندیشکده بین‌الملل کرامت انسانی گفت: سال ۱۹۲۴ اولین کنگره بین المللی کودک ایجاد شد و در سال ۱۹۸۹ به تصویب کنواسیون کودک رسید و یک دوره گذار حدود ۶ دهه ای را پشت سر گذاشته است.

وی با بیان این که در حوزه حقوق کودک اکنون به دوره ثبات و ارتقای آن رسیده‌ایم اما در بسیاری از مسایل هنوز عقب هستیم افزود: یکی از این مسایل بر زمین ماندن قوانین اجرایی است که باید برای به اجرا درآمدن این قوانین تدبیر و چاره‌اندیشی کرد.

عباسی با بیان این که یکی از این قوانین، قانون مدیریت پسماند است که به دلیل اجرا نشدن آن کودکان درگیر زباله گردی هستند، ادامه داد: در حالیکه در قانون مدیریت پسماند، شهرداری‌ها موظف به انجام تفکیک زباله از مبدا هستند که متاسفانه این کار را به پیمانکاران سپرده و پیمانکاران از کودکان استسمار و بیگاری می‌کشند و بردگی اقتصادی را رقم می‌زنند که امر نیازمند تحول است.

رییس کنفرانس بین المللی حقوق کودک با اشاره به این که دادستانی بایستی به عنوان مدعی العموم حضور داشته باشند و این موارد را مورد تعقیب و پیگیری قرار دهند، گفت: اجرای قانون مدیریت پسماند بایستی در دستور کار گیرد چرا که تاثیر مستقیمی بر جامعه دارد.

عباسی افزود: بایستی برای حمایت از کودکان گام های موثری برداشت که در این راستا در مشهد به عنوان شهر ترمیمی، وکالت ترمیمی کارهای خوبی رقم خورده است که برای حمایت همه جانبه از حقوق کودک همه سازمانها و نهادها را پای کار بیاورند.

وی با بیان این که حقوق بشری‌ترین بخش حقوق بخش حقوق کودکان نیازمند حمایت است و بایستی با نگاه ویژه به آن نگریست، ادامه داد: فضای مجازی باید کنترل شود و برای مدیریت فضای مجازی افسارگسیخته بایستی اقدامات موثری انجام داد و نسبت به آن بی تفاوت نبود چرا که کودکان را به سمت بزه کاری سوق می‌دهد.

“کنفرانس بین‌المللی حقوق کودک” با همکاری انجمن علمی حقوق کودک ایران، موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام و اندیشکده بین المللی کرامت انسانی و با حضور معاون دادستان کل کشور، معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری و مسوولان استانی به مدت یک روز در مشهد برگزار شد.

تجارب زیسته کلینیک های حقوقی، معاضدت حقوقی و قضایی به کودکان، مبانی حقوقی کلینیک های حقوق کودک، کلینیک های حقوق کودک و آموزش همگانی، کلینیک‌های حقوقی و توسعه همکاری‌های بین‌المللی، از جمله محورهای برگزاری کنفرانس بین المللی حقوق کودک به شمار می‌رود.

ایرنا

دیدگاهتان را بنویسید