در شهریور سال ۱۴۰۱، دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی در حوزه واردات نهادههای دام و طیور، دستورالعملی را ابلاغ میکند که در آن به متخلفان احتمالی حوزه نهادههای کشاورزی و دامی که با ارز ترجیحی اقدام به واردات کردند و معرفی آنها به مراجع قضایی اشاره میکند این در حالی است که ارز مورد استفاده برای واردات نهادهها، ارز نیمایی بوده و نه ارز ترجیحی.
از طرفی در بند (۱) تصویبنامه ۱۶ مرداد سال ۱۳۹۷ هیأت وزیران و در جدول کالاهایی که در پیوست آن آمده به صراحت اقلام مشمول نرخ ارز رسمی در تاریخ صدور مصوبه (ارز ۴۲۰۰ تومانی) اشاره و در تبصره (۲) آن نیز بر تنظیم دستورالعمل توزیع و نظارت بر کالاهای مشمول این نرخ تأکید شده است.
در این راستا اتحادیه واردکنندگان نهادههای داموطیور ایران در آبان ۱۴۰۱ طی نامهنگاریهایی با وزیر جهاد کشاورزی و کمیته حمایت از کسبوکار خواستار رسیدگی به این موضوع شدند و ابلاغ و اصرار بر اجرای دستورالعمل ابلاغی دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی را مغایر بر تکلیف قانونی مصرح در بند (۲۴) و (۳۰) قانون بهبود مستمر فضای کسبوکار دانستند.
بدینترتیب دبیرخانه کمیته حمایت از کسبوکار در آذر ۱۴۰۱ برای بررسی این موضوع جلسهای را با حضور اعضا و نمایندگان دستگاههای مربوط، برگزار کرد و در نهایت با توجه به آنچه در این جلسه عنوان شد، بازنگری و اصلاح ابلاغیه دفتر بازرسی وزارت جهاد کشاورزی در دستورکار قرار گرفت و مقرر شد این موضوع در چارچوب جلسهای در دفتر بازرسی با مشارکت اتحادیه واردکنندگان نهادههای دام و طیور رسیدگی شود و در عین حال پیشنهاد شد که از این به بعد بخش حقوقی دستگاهها در تهیه دستورالعملها و ابلاغیهها مشارکت کنند تا از تدوین متون مبهم جلوگیری شود.
همچنین مقرر شد انجمن واردکنندگان نهادههای دام و طیور لیست موردی شرکتهای واردکننده نهاده با ارز نیمایی که در برخی از استانها به دلیل برداشت اشتباه از ابلاغیه دچار مشکل شدهاند را به سازمان تعزیرات حکومتی و وزارت جهاد کشاورزی اعلام کند تا اقدامات لازم درباره آنها صورت گیرد.
با توجه به این تصمیمات،اتحادیه واردکنندگان نهادههای دام و طیور ایران طی نامهای اعلام کرد که موضوع با هماهنگی و مساعدت دفتر تخصصی در وزارت جهاد کشاورزی و واحدهای اجرایی برطرف شده است.