وزیر خارجه اوکراین: توافقنامه مینسک را با شرایط روسیه اجرا نمی‌کنیم

شفقنا- دیمیترو کولِبا، وزیر خارجه اوکراین، امکان اجرای توافقنامه مینسک برای حل مناقشه دونباس با شرایط روسیه را رد کرد.

به گزارش شفقنا از ایرنا از شبکه دوم تلویزیون دولتی روسیه، کولبا گفت: «کی یف» برای اجرای مفاد توافقنامه مینسک به منظور حل مناقشه در دونباس آمادگی دارد اما نباید با شرایط مطرح شده از سوی روسیه باشد.

وی با بیان اینکه همه بر اجرای توافقنامه مینسک تاکید می کنند؛ اظهار داشت: اما مساله دیگر مطرح است و آن اینکه توافقنامه مینسک آیا با شرایط و تعبیر روسیه اجرا می شود یا اینکه همان گونه که هست اجرا خواهد شد.

وزیر خارجه اوکراین گفت: ما توافقنامه مینسک را با شرایط روسیه اجرا نخواهیم کرد اما این موضع ما به این معنی نیست که این توافقنامه را به هیچ وجه اجرا نمی کنیم.

توافقنامه آتش بس مینسک، پس از رایزنی های دیپلماتیک سران فرانسه و آلمان با حضور رییس جمهوری روسیه، در ۱۲ فوریه ۲۰۱۵ بین کی یف و جدایی طلبان امضا و از ۱۵ فوریه اجرایی شد اما این توافق بارها توسط ارتش اوکراین و جدایی طلبان منطقه دونباس نقض شده است.

این توافقنامه دارای ۱۲ بند است و روسیه خواستار اجرای بندهای این توافقنامه از اول تا آخر است اما به گزارش رسانه های روسی، دولت اوکراین با اجرای آن از بند اول موافق نیست و می خواهد فقط برخی بندهای مورد نظر خود را اجرا کند.

کشورهای غربی ازجمله آمریکا از این موضع گیری دولت اوکراین حمایت می کنند.

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه امروز چهارشنبه هشدار داد که تجدیدنظر در توافقنامه مینسک توسط آمریکا پیامدهای خطرناک برای مناقشه اوکراین در پی دارد.

به گزارش ایرنا، زاخارووا در نشست هفتگی وزارت امور خارجه روسیه گفت: آمریکا خواهان بازنگری در توافقنامه مینسک است که باعث تشدید مناقشه در دونباس خواهد شد.

وی افزود: ما بر این باوریم که رفع تنش ها در اوکراین بسیار سریع تحقق می یابد. برای این منظور باید تحویل سلاح به این کشور را متوقف کرد و مستشاران و مربیان نظامی غربی از اوکراین خارج شوند.

زاخارووا خاطرنشان کرد: ارتش اوکراین هم با کشورهای عضو ناتو رزمایش مشترک برگزار نکند و همه تسلیحات خارجی که در اوکراین مستقر شده است به خارج از این کشور منتقل شود.

آمریکا و ناتو که سیاست فشار بر روسیه و تضعیف این کشور را دنبال می کنند، مدعی هستند که روسیه قصد حمله به اوکراین را دارد. مقامات عالی روس بارها به صراحت اعلام کرده اند چنین طرحی در دستور کار مسکو نیست.

روابط آمریکا و غرب با روسیه از سال ۲۰۱۴ به دنبال الحاق شبه جزیره کریمه به آن کشور متشنج شد؛ غرب به بهانه دخالت روسیه در اوضاع داخلی اوکراین، روسیه را بارها تحریم کرده است؛ اما مسکو این ادعای غرب را رد می‌کند.

بخش های غربی روسیه با توجه به همسایگی با اوکراین و نزدیکی به کشورهای عضو ناتو که کانون تنش بین روسیه و غرب است، برای روس ها اهمیت فراوان دارد و به آمادگی رزمی نیروهای نظامی مستقر در این مناطق توجه خاص می شود.

دیدگاهتان را بنویسید