یک مدیرکل گمرک با اشاره به گلایه رهبر انقلاب از صدور ۱۵۰۰ بخشنامه گمرکی و بلاتکلیفی فعالان اقتصادی گفت: پیشنهاد گمرک این است که یک کارگروهی در سطح معاونت حقوقی ایجاد شود و بخشنامهها قبل از ابلاغ با حضور خود تولیدکنندگان بررسی و سپس ابلاغ شود.
وحید خدرویسی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص گلایه ایشان از صدور بیش از 1500 بخشنامه مختلف گمرک گفت: روز گذشته حضرت آیتالله خامنهای درباره مشکل صدور بخشنامههای متعدد گفتند: «از سال 97 تا 1400، 1500 بخشنامه فقط درباره مسائل گمرکی صادر شده است. فعالان اقتصادی به کدامیک عمل کنند؟ اصلاً فرصت هست همه را بخوانند؟»
به گزارش تسنیم، مدیرکل حقوقی گمرک با اشاره به تکثر بخشنامههای صادرشده از سوی دستگاههای دخیل در امر تجارت خارجی گفت: باید تأکید داشت که گمرک بهعنوان مجری سیاستهای اقتصادی دولت عملاً اجراکننده بخشنامههایی است که از سوی دیگر دستگاهها صادر میشود، دستگاههای مختلف از بانک مرکزی، وزارت کشور و جهاد کشاورزی تا وزارت بهداشت و وزارت صمت و… بخشنامههای مختلفی را در امر تجارت خارجی صادر میکنند که بعضاً ممکن است تناقضاتی هم در آنها ایجاد شود، اما گمرک تنها مجری این بخشنامههای مختلف و متعدد است. در راستای فرمایشات رهبر انقلاب باید تصمیمی اتخاذ بشود که بخشنامهها بهصورتی باشد که خدمتگیرندگان فرصت بررسی آنها را داشته باشند و از طرف دیگر قابلیت اجرا نیز وجود داشته باشد.
وی ادامه داد، پیشنهاد گمرک این است که یک کارگروهی در سطح معاونت حقوقی ریاستجمهوری با حضور دستگاههای دولتی مرتبط ایجاد شود و این بخشنامهها قبل از ابلاغ با حضور خود تولیدکنندگان در سلسله جلساتی بررسی و سپس ابلاغ شود.
گفتنی است، اخیراً دیوان محاسبات کشور طی گزارشی در خرداد امسال تأکید کرد، صدور بخشنامههای متعدد بدون آگاهی فعالان اقتصادی از مشکلات مزمن بخش تولید است. گزارش دیوان محاسبات کشور حاکی از آن است که فعالان اقتصادی و کنشگران عرصه کسبوکار و سرمایهگذاران با بخشنامهها و دستورالعملهای متعددی درخصوص این قانون روبهرو هستند. بانک مرکزی، سازمان امور مالیاتی، سازمان توسعه تجارت، وزارت صمت و سازمان تأمین اجتماعی از شاخصترین دستگاههای اجرایی هستند که بیشترین بخشنامهها ودستورالعملهای اجرایی را بدون هیچ پیشآگهی صادر کردهاند.