اطلاعات نظامی اوکراین مدعی شده است که روسیه مزدورانی را به استخدام درمیآورد و برای نیروهای نیابتی خود در مناطق دونتسک و لوهانسک به منظور آماده شدن در صورت افزایش احتمالی درگیریها سوخت، تانک و توپخانه تامین میکند.
به گزارش اعتماد آنلاین،در حالی که مسکو آمادگی خود را برای حمله احتمالی به اوکراین گسترش میدهد، روسیه نیروهای خود را به چهار هزار مایلی مرزهای اوکراین اعزام و رزمایش دریایی گستردهای اعلام کرده است. در همین حال به نظر میرسد مذاکرات صلح به بنبست رسیده است.
۶ کشتی روسی که قادر به حمل تانکهای اصلی نبرد، نیروها و سایر وسایل نقلیه نظامی بودند هفته گذشته از طریق کانال مانش در مسیر دریای مدیترانه حرکت کردند تا در صورت دستور ولادیمیر پوتین به حمله، یک فرود آبی خاکی در سواحل جنوبی اوکراین را تقویت کنند.
اطلاعات نظامی اوکراین مدعی شده است که روسیه مزدورانی را به استخدام درمیآورد و برای نیروهای نیابتی خود در مناطق دونتسک و لوهانسک به منظور آماده شدن در صورت افزایش احتمالی درگیریها سوخت، تانک و توپخانه تامین میکند.
یک نیروی نظامی بزرگ، از جمله موشکهای بالستیک کوتاهبرد اسکندر، نیروهای ویژه اسپتناز و باتریهای ضدهوایی از ناحیه نظامی شرق روسیه وارد بلاروس شده است؛ استقرار فوقالعادهای که به گفته مقامات غربی و تحلیلگران میتواند به مسکو کمک کند تا کییف پایتخت اوکراین را تهدید کند.
استقرارهای جدید مقامات آمریکایی را نگران کرده است. یک مقام ارشد وزارت امور خارجه در نشست خبری هفته گذشته گفت: «آنچه ما را نگران میکند تصویر کلی این حوادث است. جمعآوری صد هزار نیرو در امتداد مرزهای اوکراین همراه با انتقال نیروها به بلاروس در آخر هفته… این تعداد فراتر از آن چیزی است که ما از یک رزمایش عادی انتظار داریم.»
این مقام افزود که اعزام نیروهای جدید به بلاروس نشاندهنده «افزایش توانایی روسیه برای انجام این حمله، افزایش فرصت، افزایش راهها و افزایش مسیرها» است.
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، هفته گذشته گفت، پوتین ممکن است نداند قصد دارد چه کاری انجام دهد، اما نتایج این کار، یا دور زدن بیپروا یا تدارک یک عملیات نظامی در مقیاس بزرگ است.
پاول بایف، استاد پژوهشی در موسسه تحقیقات صلح اسلو و یکی از همکاران موسسه بروکینگز، میگوید: «پوتین به تدریج متوجه شد اگر همانطور که بایدن اشاره کرد در مسیر ثبات و قابل پیشبینی باقی بماند، بازنده تعیینشده خواهد بود.»
تلاشهای دیپلماتیک هفته گذشته بینتیجه بود هرچند سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، مذاکرات با آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، را «صادقانه و اساسی» خواند.
لاوروف به خبرنگاران در ژنو گفت: «نمیتوانم بگویم که آیا در مسیر درستی هستیم یا خیر. زمانی که پاسخ آمریکا را روی کاغذ به همه موارد پیشنهادی خود دریافت کنیم، متوجه خواهیم شد.»
با این حال هیچ برنامه مشخصی برای پیگیری وجود ندارد و دو طرف آشتیناپذیر به نظر میرسند.
وزارت خارجه روسیه درخواستهای حداکثری را برای خروج نیروهای ناتو از همه کشورهایی که پس از سال 1997 به این ائتلاف پیوستهاند تکرار میکند.
بایف در یک میزگرد در روز جمعه گفت: «آنچه در دو هفته اخیر در طرف روسیه اتفاق میافتد واقعاً دیپلماسی نیست. این ترکیبی از بلُف، باجخواهی و جنگافروزی است.»