رئیس عمومی مرکز فعالیت‌های فرهنگی اجتماعی تبیان افغانستان:بایستی با طالبان تعامل صورت بگیرد و همۀ اقوام و پیروان همۀ مذاهب در کنار هم قرار بگیرند

رئیس عمومی مرکز فعالیت‌های فرهنگی اجتماعی تبیان افغانستان با بیان اینکه طالبان جزئی از واقعیت کشورمان هستند، گفت: بایستی با طالبان تعامل صورت بگیرد و همۀ اقوام و پیروان همۀ مذاهب در کنار هم قرار بگیرند و در راستای شکوفا ساختن افغانستان و در جهت پیشرفت اقتصاد و فرهنگ و امنیت نظام کار جدی روی دست گرفته و عناصر خلاق و شایسته را ترقی دهند تا در رأس حکومت و مسوولیت‌های حکومتی قرار بگیرند.

به گزارش پایگاه خبری اعتماد ساز، سیدعیسی حسینی مزاری امروز ( دوشنبه ۲۹ قوس/ آذر ۱۴۰۰ شمسی) در کنفرانس مطبوعاتی با عنوان 《افعانستان و بحران کشنده کنونی؛ علل داخلی و عوامل خارجی، وظایف کشوری و مسئولیت‌های خارجی اعم از منطقه و جهان》، با حضور خبرنگاران افغانستانی و رسانه های ایرانی و همچنین  جمعی از بزرگان، فرهنگیان، علما، فرهنگیان در مشهد مقدس حضور یافت.

این تحلیلگر ارشد مسائل افغانستان و منطقه در این کنفرانس مطبوعاتی با بیان این که پس از سلطه پیدا کردن طالبان به عنوان یک واقعیت بر افغانستان، دو دیگاه وجود داشت، گفت: دیدگاه اولی این بود که با طالبان باید تعامل صورت بگیرد و هیچ نوع جبهه مقاومت علیه آنها ایجاد نشود. دیدگاه دوم این که باید علیه طالبان جبهه مقاومت ایجاد شود و برای کنارزدنشان فعالیت صورت بگیرد.  

رئیس کل مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان افغانستان با توجه به مطلب فوق اظهار داشت: با توجه به دیدگاه‌های به وجود آمده مردم متوجه شدند که جنگ دیگر راه حل نیست، اگر می‌خواهیم کشور را از این بحران عبور بدهیم، باید دست از جنگ برداریم، جنگ دیگر کارایی ندارد، مردم از جنگ خسته شدند و به ندای هیچ جنگ طلبی پاسخ نخواهند داد، اگر پاسخی هم بدهند 《نه》 خواهد بود.  

حسینی مزاری بیان کرد: در چند مدتی که در افغانستان حضور داشتم، با افراد مختلفی ملاقات و صحبت کردم، اکثر مردم مخالف جنگ هستند و من هم یکی از مخالفین جنگ هستم چون از لحاظ منطقه‌ای و کشورهای همسایه، هیچ کشوری از جنگ علیه طالبان استقبال نکرده و نخواهند کرد. 

حسینی مزاری افزود: اکر بپرسید در حال حاضر چرا جمهوری اسلامی ایران آماده نیست که به جبهه مقاومت کمک کند؟ جوابم این است که چون مردم افغانستان از جنگ خسته شدند، و دیگر  فضای بین المللی هم برای کمک به جبهه مقاومت وجود ندارد، و هر نوع مقاومت علیه طالبان خودکشی و غیر عاقلانه است و دیدگاه شخصیت‌های حقوقی و حقیقی کشور ما هم همین است. و امروز ضرورت مردم افغانستان دو چیز است؛ امنیت و اقتصاد، امنیت مردم در حال حاضر  نسبت به حکومت‌های قبلی خیلی خوب است، اما وضعیت اقتصادی مردم ضعیف است که باید بر طرف شود. 
 
این تحلیل‌گر حوزه افغانستان در بخشی دیگری از سخنانش تصریح کرد: مشکلاتی که در افغانستان وجود دارد، ناشی از فقر فهم دینی و اخلاقی است، اگر مردم آن فهم دینی و اخلاقی لازم را داشتند، ما امروز دچار این مشکلات نبودیم؛ مردم افغانستان باید هم پذیری داشته باشند، همدیگر را به رسمیت بشناسند، تا از این حالت بیرون بیاییم. 

وی با بیان اینکه طالبان جزئی از واقعیت کشورمان هستند،خاطر نشان کرد: بایستی با طالبان تعامل صورت بگیرد و همۀ اقوام و پیروان همۀ مذاهب در کنار هم قرار بگیرند و در راستای شکوفا ساختن افغانستان و در جهت پیشرفت اقتصاد و فرهنگ و امنیت نظام کار جدی روی دست گرفته و عناصر خلاق و شایسته را ترقی دهند تا در رأس حکومت و مسوولیت‌های حکومتی قرار بگیرند.

 رئیس مرکز تبیان در مورد دخالت های مخرب امریکایی‌ها که همچنان ادامه دارد گفت: امریکایی‌ها بیست سال افغانستان را تحت سلطه خود گرفتند و با همکاری عوامل مزدور شان، اما هنوز هم دست بردار نیستند.

گفتنی است حجت الاسلام والمسلمین سید عیسی حسینی مزاری، در این کنفرانس مطبوعاتی به سوالات خبرنگاران پیرامون نگرانی هایی در مورد آینده افغانستان و عدم به رسمیت شناختن طالبان و حقوق زنان پاسخ داد و در مورد بهبود سیاست های جمهوری اسلامی ایران در رابطه با مهاجرین افغانستانی مقیم ایران و  افزایش همکاری‌ها و  لزوم اتخاذ سیاستهایی جهت بهبود وضعیت مهاجرین ساکن ایران نیز صحبت کرد که گزارش تکمیلی آن متعاقبا ارسال می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید