آیین افتتاحیه اولین رویداد ملی حقوق فضای مجازی در دانشگاه آزاد اسلامی مشهد برگزار شد.
این رویداد با هدف ارتقای آگاهی عمومی در خصوص مسائل حقوقی حاکم بر دنیای مجازی برگزار شد.
به گزارش اعتمادساز؛ متخصص امنیت سایبری در خصوص هویت در فضای مجازی گفت: هویت در فضای مجازی شناسههای سخت افزاری، نشانی پروتکل اینترنت (آدرس آی پی)، آدرس کنترل دسترسی رسانه(مک آدرس)، آیدی سیم کارت میشود.
سید رضا کامل در خصوص جعل آی پی و استناد به جعل در دادگاه افزود: آیدی آی پی میتواند در هر رایانهای موقعیتمان را نشان دهد و جعل و تغییر آی پی امر سادهای است.
وی در خصوص جعل زمان و تاریخ بیان کرد: معمولا مجرمان فضای مجازی، ساعت و تاریخ آی پیها را تغییر میدهند و این عمل با فیلتر شکنها هم میتواند صورت بگیرد.
کامل اظهار کرد: مک آدرس قابل تغییر نیست زیرا روی هر گوشی ثبت شده است و در نرم افزار کامپیوترها و شبکههای تلفن همراه قابل تغییر نیست در صورتی میتوان مک کامپیوتری را برای استناد در دادگاه برد که همان سیستم و یا تلفن همراه آنجا باشد.
وی در خصوص استعلام از آی پی که بروزرسانی و یا تغییر داده شده تبیین کرد: آی پی تغییر داده شده در شبکه تلفن همراه قادر به وصل شدن نیست اما با مراجع به مخابرات و درخواست استعلام ۹۰ تا ۶۰ درصد این احتمال وجود دارد که استناد انجام شود.
متخصص امنیت سایبری در خصوص موقعیتها شرح داد: جی پی اس سیگنالی است که از طریق ماهوارهها دریافت میشود؛ جی پی اس موقعیت هر فرد و هر چیز را نشان میدهد و جی پی اس قادر به تغییر نیست اما این امر با استفاده از کار کردن روی سیگنالهای جی پی اس ممکن است صورت بگیرد.
سید رضا کامل در خصوص مالکیت و ماهیت ادامه داد: توکنها(ان اف تی) دادههای منحصر به فردی است که قابل تعویض یا کپی نیستند.
حقوقدان و وکیل پایه یک دادگستری در خصوص جرایم سایبری گفت: اتصال رایانهها به هم منجر به ایجاد جرم میشود و رایانه ابزاری برای جرم است که این جرایم به چند بخش تقسیم سرقت سنتی، محتوایی، وصول میشود.
عباس شیخ الاسلامی افزود: مجرمین افراد باهوشی هستند که از طریق دادهها و رایانهها کلاه برداری میکنند.
نویسنده: عطیه انصاریان