رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تربتحیدریه گفت: از ابتدای سال تحصیلی کنونی ۹ هزار دانشآموز مقطع ابتدایی و متوسطه اول و دوم این شهرستان در دوره آموزشی “گردشگری آموزشی” شرکت کردند.
به گزارش اعتمادساز، علی محمدی افزود: علاوه بر اینها تعدادی دانشجو و طلبه نیز در قالب این طرح، ضمن بازدید از جاذبههای تاریخی و گردشگری در دورههای یاد شده، شرکت کردند.
وی در تبیین گردشگری آموزشی اظهار کرد: یکی از نیازهای کنونی حوزه گردشگری، آشنایی دانشآموزان با هویت ایرانی و اسلامی است چرا که بسیاری از محصلان حتی با پیشنیه تاریخی و میراث فرهنگی خطه خود، بیگانه هستند.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تربتحیدریه گفت: بر این اساس با هماهنگی آموزش و پرورش، ضمن مهیا ساختن زمینه حضور دانشآموزان در اماکن تاریخی به منظور آشنایی با پیشینه و هویت تاریخی خود با چگونگی حفظ و مرمت مواریث گذشته نیز آشنا شدند.
محمدی افزود: تورهای گردشگری آموزشی رویکرد جدیدی در صنعت گردشگری است که محبوبیت آنها به سرعت در حال افزایش است و هدف اصلی در این تورها علاوه بر بازدید، کسب اطلاعات و تجربه در مورد موضوعات خاص مانند برانگیختن علایق افراد در هنر، معماری یا آداب و رسوم و جلب توجه افراد به جذابیتهای میراث فرهنگی و اماکن تاریخی است.
وی ادامه داد: گردشگری آموزشی مزایای دیگری مانند تشویق به سرمایهگذاری، توسعه زیرساختها، موضوعات جدید آموزشی، توسعه کارآفرینی، جست و جوی آثار کمتر دیده شده و موارد مشابه دیگر مرتبط با این حوزه را دنبال میکند.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تربتحیدریه با تاکید بر این که گردشگری آموزشی به صورت رایگان انجام می شود افزود: به جز حوزه شهری، مدارس بخشها و روستاها هم در دستور کار این طرح قرار دارد.
اکنون در شهرستان تربتحیدریه ۴۸ هزار دانشآموز مشغول تحصیل هستند.
همچنین حدود ۴۰۰ اثر تاریخی و جاذبه گردشگری در این خطه وجود دارد که ۹۰ مورد آن در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
ایرنا