۲ هزارو ۶۰۰ کشاورز خراسان رضوی متقاضی نصب صفحات خورشیدی هستند

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت:  هم اکنون ۲ هزار و  ۶۰۰ کشاورز  استان متقاضی نصب صفحات خورشیدی هستند که برای ۱۰۰ حلقه چاه نیز این پنلها نصب شده است.

به گزارش اعتمادساز, غلامرضا قنبری روز دوشنبه در نشست خبری در جمع خبرنگاران افزود: مشکل اصلی در این حوزه کمبود نقدینگی کشاورزان است و معتقدیم نمی‌شود برق کشاورزی را قطع کرد و جبران خسارت‌های کشاورزان ناشی از این قطع برق را نادیده گرفت.

وی با بیان این که ۲ دهه است که کشور ما به خصوص استان خراسان رضوی دچار خشکسالی پیاپی شده که خسارات‌های جدی را در بخش کشاورزی به همراه داشته است، افزود: بخش کشاورزی به واسطه متاثر بودن از اقلیم و فراز و نشیب‌های تامین نهاده‌ها دچار نوسانات تولید و قیمت است.

وی ادامه داد: افزایش قیمت محصولات کشاورزی یک امر طبیعی است اما در افکار عمومی توقع این است که محصولات کشاورزی نباید افزایش قیمت داشته باشد.

وی با بیان این که در سال ۱۴۰۲ با سرمای منهای ۲۸ درجه سانتیگراد در کنار پدیده خشکسالی و کاهش ۵۰درصدی نزولات جوی مواجه بودبم ، بیان کرد: این وضعیت اقلیمی آثار منفی خود را بر روند تولید در حوزه محصولات کشاورزی خراسان رضوی گذاشته است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی اظهار کرد: به رغم این مسائل با تلاش همکاران جهاد کشاورزی و پای کار بودن کشاورزان در دو سال گذشته با وجود این مشکلات حجم تولیدات کشاورزی استان از ۶ میلیون تن به هفت و نیم میلیون تن رسیده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: برای هر یک از شهرهای خراسان رضوی یک سند تحول کشاورزی مبتنی بر مزیت‌ها، استعدادها و الگوهای کشت ، مسائل و چالش‌های خاص شهرستان تهیه شده است.

قنبری افزود: سندهای تحول کلان چند ایراد داشت از جمله آنکه در این اسناد به مزیت‌های آن شهرستان اشاره نشده که این امر باعث تحمیل هزینه‌های اضافه می‌شد.

وی ادامه داد: اما در سندهای تحول شهرستانی، تکلیف کشاورزی در شهرستان‌های مختلف استان مشخص شده است که این اقدام برای نخستین بار در کشور رقم خورده است.

وی با بیان اینکه کشاورزی قراردادی از حدود دوسال پیش در دستور کار استان قرار گرفته است و اکنون ۱۲۰ هزار هکتار کشاورزی قراردادی دراستان داریم، اظهار کرد: با راه‌اندازی میزهای محصولی و استفاده از فارغ‌التحصیلان و کارشناسان بالغ بر ۲۲ درصد در مقایسه با سال گذشته نسبت به سطح زیرکشت افزایش تولید داشتیم.

وی ادامه داد: برای اولین بار جوجه ریزی در ماه به بیش از ۱۱ میلیون قطعه در استان رسیده است که در زمینه تولید تخم مرغ نیز همین افزایش مطلوب را تجربه کرده ایم.

بیش از ۳۳۸ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی خراسان رضوی فعالیت دارند و حجم تولید سالانه انواع محصولات باغی، زراعی و دامی این استان هشت میلیون تن است. همچنین ۲ میلیون و ۱۳۸ هزار هکتار عرصه مستعد کشاورزی در خراسان رضوی وجود دارد و سالانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار زمین در این استان زیر کشت ۸۳ نوع محصول می‌رود که ۹۰۰ هزار هکتار از این سطح مربوط به زراعت و ۳۰۰ هزار هکتار آن باغ است.

ایرنا

دیدگاهتان را بنویسید