یوسفزی در ملاقات با آنتونی بلینکن گفت: شما اشاره کردید که ما به اینجا آمدهایم تا درباره برابری آموزش دختران صحبت کنیم، اما میدانیم که در حال حاضر افغانستان تنها کشوری است که در آنجا دختران به آموزش متوسطه دسترسی ندارند.
بنابر گزارش خبرگزاری آناتولی، یوسفزی در ملاقات با آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در مقابل رسانهها گفت: شما اشاره کردید که ما به اینجا آمدهایم تا درباره برابری آموزش دختران صحبت کنیم، اما میدانیم که در حال حاضر افغانستان تنها کشوری است که در آنجا دختران به آموزش متوسطه دسترسی ندارند.
حدود ۱۰۰ روز از زمان خارج شدن نیروهای آمریکایی از افغانستان، بعد از ۲۰ سال حضور نظامی و دیپلماتیک میگذرد. در این دوران زنان و دختران گامهایی در راستای آموزش و مشاغل برداشتند اما بازگشت طالبان، این کشور را دوباره جامعهای مردمحور کرد و اندکی فرصتهای آموزشی برای زنان و دختران باقی گذاشت.
ملاله یوسفزی با اشاره به نامه دختری ۱۵ ساله از افغانستان گفت: آموزش دختران، ابزاری قدرتمند برای برقراری صلح و امنیت است. اگر دختران نیاموزند، افغانستان هم ضرر خواهد کرد. به عنوان یک دختر و یک انسان، میخواهم بدانید که من حق و حقوقی دارم. زنان و دختران حقوقی دارند. افغانها حق دارند در صلح زندگی کنند، به مدرسه بروند و بازی کنند.
این فعال پاکستانی که اکنون ساکن انگلیس است، به وزیر خارجه آمریکا گفت: این پیام دختران افغان است. امیدواریم که ایالات متحده و سازمان ملل متحد اقدامات فوری انجام دهند تا اطمینان حاصل شود که دختران میتوانند هر چه سریعتر به مدارس بازگردند، زنان میتوانند به سر کار بازگردند و تمام کمکهای بشردوستانه مورد نیاز برای آموزش در آنجا فراهم میشود.