وزیر خارجه آلمان: احیای برجام در مرحله پایانی

در شرایطی که در اسرائیل، احزاب مخالف دست به دست هم داده‌اند تا بنیامین نتانیاهو دیگر شانسی برای حضور در عرصه سیاسی نداشته باشد، این سیاستمدار راستگرای افراطی بیش از هر زمان دیگری نگران کوتاه آمدن دولت ائتلافی جدید در برابر مساله ایران یا مساله فلسطینیان است.

در شرایطی که در اسرائیل، احزاب مخالف دست به دست هم داده‌اند تا بنیامین نتانیاهو دیگر شانسی برای حضور در عرصه سیاسی نداشته باشد، این سیاستمدار راستگرای افراطی بیش از هر زمان دیگری نگران کوتاه آمدن دولت ائتلافی جدید در برابر مساله ایران یا مساله فلسطینیان است. در این‌باره نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در یک سخنرانی در میان اعضای حزب لیکود هشدار داد که اگر پس از انتخابات نخست‌وزیری، نفتالی بنت رئیس ائتلاف یمینا جایگزین وی شود، این رژیم تسلیم خواسته‌های آمریکا برای بازگشت به توافقی با ایران[توافق هسته‌ای] خواهد شد که آینده اسرائیل را به خطر خواهد انداخت.
او در این سخنرانی که عصر یکشنبه انجام داد، درباره تاثیر رای آوردن رقبایش بر رویارویی با آمریکا در زمینه مسائل ایران هشدار داد.  نتانیاهو بدون اشاره به نام جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا به حزب لیکود گفت که رژیم صهیونیستی برای قبول کردن بازگشت واشنگتن به توافق هسته‌ای با ایران، تحت فشار چشمگیری بوده است و درباره قدرت گرفتن رقبایش از جمله یائیر لاپید رئیس حزب «آینده‌ای هست» [یِش عتید] و مِعراو میکائیل رئیس حزب کارگر در زمینه تصمیم‌گیری پیرامون ایران هشدار داد.  نتانیاهو همچنین مدعی شد، در صورتی که توافق اتمی احیا شود کابینه آتی امنیتی اسرائیل قادر به مقابله با تروریست‌ها نیست زیرا دولت آتی اسرائیل به رای افرادی وابسته است که با تروریست‌ها رابطه دارند. منظور نتانیاهو حضور نمایندگان عرب در ائتلاف آتی است.

این مقام صهیونیستی با اشاره به اینکه دولت جدید نخواهد توانست در مقابل فشار آمریکا برای بازگشت به توافق هسته‌ای با ایران ایستادگی کند، مدعی شد در این صورت ایران موفق به ساخت بمب‌هایی خواهد شد که ما را تهدید خواهد کرد. نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی ادامه داد: «وقتی این توافق در میان باشد، کابینه امنیتی با وجود لاپید، میکائیل و هوروویتز هیچ اقدام جسورانه‌ای را در داخل قلمرو دشمن در ایران تایید نخواهد کرد.»

همچنین او گفت: «نمایندگانی که خود را در جبهه راست می‌دانند نباید یک دولت چپ‌گرا را تایید کنند.» بنا به ارزیابی نتانیاهو، دولت ائتلافی نفتالی بنت- یائیر لاپید حتی در زمینه ساخت شهرک‌های یهودی‌نشین عقب‌نشینی خواهد کرد و قادر نخواهد بود از محاکمه سربازان اسرائیلی در دادگاه‌های بین‌المللی جلوگیری کند. یسرائیل کاتس، وزیر دارایی اسرائیل نیز گفت در صورت تشکیل دولت آتی، نتانیاهو همچنان رهبر حزب لیکود در اپوزیسیون باقی خواهند ماند.

براساس این گزارش تمایل دولت بایدن برای بازگشت به توافق هسته‌ای و به جریان افتادن مذاکرات احیای برجام، افزایش نگرانی رژیم صهیونیستی را در بر داشته است.

همزمان وزیر امورخارجه آلمان گفت که رایزنی‌های وین برای احیای برجام در مرحله پایانی قرار دارد. به گزارش «ایسنا» به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، هایکو ماس، وزیر امورخارجه آلمان روز دوشنبه در سخنرانی خود در افتتاحیه نوزدهمین کنفرانس روسای نمایندگی‌های دیپلماتیک آلمان در خارج از کشور گفت: «گفت‌وگوهای وین درمورد احیای کامل برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در مرحله پایانی قرار دارد.»  درحالی‌که پیش از این هیچ اراده‌ای از سوی اروپا برای انجام تعهدات برجامی‌شان وجود نداشت، وی تصریح کرد: «این واقعیت که ما در وین در خط پایان مذاکرات برای احیای توافق هسته‌ای قرار داریم، نتیجه استقامت و اطمینان اروپا است و ما امیدواریم که ایران اکنون به سرعت اراده سیاسی برای انجام این مذاکرات برای رسیدن به خط پایان را  نشان دهد.»

دیدگاهتان را بنویسید