یکی از پرستاران معترض در گفتوگو با اعتمادساز مطرح میکند:
دیروز ۱۵ شهریور ماه معوقات تعرفه شش ماهه اول سال ۱۴۰۲ به حساب پرستاران واریز شد.
سامانه سپید؛ نیاز به درمان دارد
در سامانه سپید یا کارآمد، برای هر خدمت پرستاران از جمله سرم زدن، بانداژ کردن و دیگر خدمات تعرفهای در نظر گرفته شده که هر پرستار خدمات ارائه شده طی روز را در این سیستم ثبت میکند؛ منتهی این خدمات به نام پزشک ثبت شده و مبالغ آن به حساب پزشک وارد میشود.
علت پایین بودن تعرفه پرستاران همین ناترازی و بی قانونی در سامانه سپید بوده چرا که خدمات پرستار برای او ثبت نشده و به نام پزشک ثبت میشود.
مبلغ اضافه کاری پرستاران شرم آور و غیر قابل باور است
پرستاران طی سالهای اخیر به ازای هر ساعت اضافهکاری ۲۰ هزار تومان کارانه دریافت کرده که طی جلسات اخیری که با فرمانداری و شورای تامین استان برگزار شد؛ بنا شد این مبلغ افزایش پلکانی داشته باشد.
در ۳۰ ساعت اول اضافهکاری، ۳۰ هزار تومان و در ۳۰ ساعت دوم اضافه کاری ۶۰ هزار تومان به مبلغ پایه افزودند.
حذف قانون بهرهوری
طبق قرادادهای منعقد شده توسط پرستاران و مراکز درمانی، هر پرستار بایستی ۶۰ ساعت اضافهکاری اجباری داشته باشد؛ اما در جلسات اخیر اجباری بودن این ساعات حذف شد.
امید است این مصوبات اخیر در حد حرف نباشد و عملی شود.
جذب یک هزار پرستار شرکتی
دولت و دانشگاه به علت ناتوانی در افزایش پرداختی پرستاران و برقرار کردن عدالت در حق و حقوقات کادر درمان، اقدام به جذب هزار پرستار از طریق دانشگاه به صورت شرکتی و قراردادی کرده است.
این تعداد جذب پرستار به صورت شرکتی هم درد ی درمان نکرده چرا که تنها درربیمارستان امام رضا”ع” حدود ۴۰۰ نفر کمبود نیرو داریم.
وعدههای کرونا با کرونا رفت
تنها وعدهای که از دوران کرونا جامه عمل پوشاند، حق کرونا ۳۷۰ هزار تومانی بود که فقط یکبار واریز شد.
یکی دیگر از وعدههای دوران کرونا، استخدام نیروهایی بود که در آن زمان به صورت طرحی خدمت کردند، که تا الان بعد از گذشت سه سال، هنوز عملی نشده است.
ناعدالتی در پرداخت پرستاران و پزشکان
در همه جای دنیا بین حقوق پرستاران و پزشکان تناسب وجود دارد و بی تناسبترین پرداخت مربوط به کشور ما بوده که همین امر سبب شده تا بسیاری از پرستاران ترک وطن کرده و راه مهاجرت را در پیش گیرند.
اگر تناسب بین پرداختیها ایجاد شده مشکل کمبود نیرو نیز حل شده چرا که بسیاری از پرستاران هجرت کرده نیز به کشور باز میگردند.
اما متاسفانه پزشکان ایرانی ۶۰ برابر حقوق پرستار دریافت میکنند.
پرستاران برای دریافت یک حقوق معمولی باید ده شیفت ۱۲ ساعته شبانه در مراکز درمانی حضور داشته تا ساعات اجباری اضافهکاری خود را پر کند و ۸ شب دیگر نیز جزو ساعات اجباری ماهانه است، به عبارتی هر فرد ۱۸ شبانهروز باید در بیمارستان حضور داشته باشد و این حجم از فشار را تحمل کند تا حقوق در خور را دریافت کند.
این باتلاقی که برای شغل پرستاری درست کردند اینقدر وسیع بوده که این اعتراضات به هیچ کاری نمیآید.
متاسفانه مدیران استانی و کشوری با الفاظی همچون ناشکری و… از ما پرستاران یاد کرده و میگویند هرچه به اعتراضاتتان پاسخ داده شما باز هم معترض هستید؛ اما نمیدانم ما در بیان مشکل و اعاده حقمان ضعیف عمل کرده یا مدیران متوجه درد ما نمیشوند.
خوافیان