مدیر جهاد کشاورزی داورزن گفت: هزار و ۵۰۰ هکتار از کشتزارهای این شهرستان غربی خراسان رضوی، امسال زیر کشت انواع محصولات جالیزی قرار گرفته است.
به گزارش اعتمادساز، سعید خسروجردی با اشاره به کشت مالچ در مزارع جالیز به منظور ذخیرهسازی آب، کاهش آبیاری و رویش علفهای هرز، اظهار کرد: بهره برداران بیش از ۹۹ درصد مزارع جالیز در داورزن، از شیوه کشت مالچ استفاده کرده و با این روش کاشت، محصول یک ماه زودتر وارد بازار مصرف میشود.
وی افزود: امسال ۸۰۰ هکتار از کشتزارهای این شهرستان داورزن، زیر کشت زیره رفته است که با میانگین عملکرد ۷۰۰ کیلوگرم در هکتار، پیش بینی میشود ۵۶۰ تن محصول زیره از این سطح برداشت شود.
وی گفت: زیره سبز، از گیاهان دارویی بومی داورزن است که به دلیل استفاده کمتر از سموم و کودهای شیمیایی، محصول تولیدی این شهرستان در ردیف گیاهان سالم قرار دارد و به صورت پودر و ادویه و در صنعت عرقگیری، استفاده میشود.
مدیر جهاد کشاورزی داورزن خاطرنشان کرد: با توجه به سابقه بیش از ۴۰ ساله کشت زیره در این منطقه، کشاورزان زیره کار این شهرستان دارای دانش فنی و بومی بالایی هستند که این امر منجر به دستیابی به عملکرد تولیدی تا هزار و ۵۰۰ کیلوگرم در هکتار شده است.
خسروجردی گفت: ۱۲۸ هکتار از مزارع این شهرستان نیز امسال به کشت کلزا اختصاص یافته است که ۹۵ هکتار آن با شیوههای نوین آبیاری می شود.
وی بیان کرد: ۲ هزار و ۲۶۰ هکتار از عرصه های کشاورزی شهرستان داورزن نیز به عمل آوری محصولات باغی اختصاص دارد.
وی گفت: از این سطح ۱۴۵ هکتار انگور است که به طور متوسط با میانگین عملکرد ۱۴ تن محصول در هکتار، حدود ۲ هزار تن محصول از تاکستان های شهرستان برداشت میشود که بیشترین آن گونه های عسکری، پیکامی، ترکمن و یاقوتی است.
مدیر جهاد کشاورزی داورزن گفت: هم اکنون ۴۵ استخر کشاورزی در این شهرستان به صورت دومنظوره و برای پرورش آبزیان فعالیت دارند.
ایرنا