همایش ملی «فقه هنر» در مشهد آغاز به‌کار کرد

به همت مدرسه فقه هنر و با همکاری مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی؛ چهارمین همایش ملی «فقه هنر» در مشهد آغاز به کار کرد.

به گزارش اعتمادساز به نقل از آستان نیوز، حجت‌الاسلام مصطفی دری، مدیر مدرسه فقه هنر امروز در افتتاحیه چهارمین همایش ملی فقه هنر که در تالار شیخ طبرسی حرم مطهر رضوی برگزار شد با اشاره به اینکه هشت سال قبل اولین دوره همایش فقه هنر در کشور را برگزار کردیم، اظهارداشت: بی‌تردید دوره چهارم برگزاری این همایش با اولین دوره آن تفاوت چشمگیری دارد چنان‌که امروز در چهارمین دوره شاهد مشارکت گسترده دانشجویان فقه و هنر و همچنین اهالی سیاست، فرهنگ و هنر هستیم.

وی با تأکید بر همکاری و هم‌افزایی نهادهای مختلف در برگزاری این دوره همایش از جمله مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی گفت: برگزاری این همایش موجب تمعیق و توسعه فقه هنر شده است، البته همچنان مسیر طولانی پیش رو داریم.

دری با ذکر موضوعات سه دوره قبلی همایش فقه هنر بیان کرد: تا کنون ماحصل برگزاری این همایش چهار جلد کتاب با محوریت مجموعه مقالات بوده که مورد توجه مراکز علمی، پژوهشی و حاکمیتی قرار گرفته است. امیدواریم کتاب مجموعه مقالات چهارمین دوره همایش نیز با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی فردا صبح رونمایی شود.

وی با اشاره به برگزاری نشست‌های علمی در مدرسه فقه هنر با حضور اهالی فقه و همچنین هنر ادامه داد: با هم‌افزایی و همکاری مشترک اهالی فقه و هنر توانسته‌ایم پروژه‌های مشترک اجرا کنیم.

مدیر مدرسه فقه هنر در خصوص برنامه برگزاری چهارمین دوره همایش ملی فقه هنر با محوریت فقه هنر و حکمرانی نیز گفت: این همایش دو روزه با برگزاری پنج پنل دنبال خواهد شد. اختتامیه آن نیز بعدازظهر پنج‌شنبه 26 بهمن ماه برپا می‌شود.

هنر از ابزار امتداد اسلام

در ادامه آیت‌الله ابوالقاسم علیدوست، دبیر علمی چهارمین همایش ملی فقه هنر بیان کرد: بارها در چنین نشست‌هایی گفته شده است که اسلام با هنر شروع شده و با هنر امتداد یافته است.

این استاد حوزه علمیه قم با اشاره به برخی از رخدادهای واقعه عاشورا همچون ایراد خطبه‌ توسط امام سجاد(ع) در کاخ بنی امیه افزود: اگر چنین رخدادهای مذهبی یا به طور مثال صحیفه سجادیه با نگاه هنری توسط یک هنرمند خوش سلیقه بررسی شود، بی‌تردید این جمله که اسلام با هنر شروع می‌شود و امتداد می‌یابد، جلوه خاصی می‌یابد.

وی در ادامه گفت: امروزه همایش فقه هنر علاوه‌بر یک پدیده علمی، یک پدیده اجتماعی نیز شده است که نشان می‌دهد هنرمندان می‌توانند دغدغه‌های فقها را درک کنند و بلعکس فقها نیز می‌توانند دغدغه‌های هنرمندان را درک کنند.

علیدوست تصریح کرد: چهارمین دوره این همایش از دو جهت دارای حائز اهمیت است؛ نخست در جوار مضجع شریف امام رضا(ع) در حال برگزاری است، دیگر اهمیت آن به دلیل موضوع آن با محوریت فقه هنر و حکمرانی است. البته موضوعات دوره‌های قبلی نیز حائز اهمیت بودند.

وی با تأکید بر این‌که ما در فقه هنر تمام تلاش مان این است که انضباط، پویایی و کارایی، هر سه این موارد را داشته باشیم، گفت: همچنین اگر جلساتی با محوریت فقه هنر برگزار می‌شود، نیاز به حضور افراد متخصص و کارشناس دارد.

تسنیم

دیدگاهتان را بنویسید