دبیر کل مجمع شهرداران کلانشهرهای کشور گفت: درآمدهای کنونی شهرداریها پاسخگوی توسعه شهرها نیست، بر همین اساس نهضت تأمین مالی شهر را از طریق جذب سرمایههای خرد اجرا خواهیم کرد.
به گزارش اعتمادساز، احسان متولیان در هفتاد و هشتمین نشست کمیسیون مالی و اقتصاد شهری مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران که امروز در مشهد برگزار شد با تقدیر از میزبانی معاونت مالی و پشتیبانی شهرداری مشهد اظهارداشت: دو سال گذشته از مدیریت شهری را صرف هماهنگی میان معاونان مالی و اقتصادی شهرداریهای کلانشهرها کردیم و دراین میان اتفاقات خوبی در حوزه مطالبات شهرداریها از دولت افتاده است.
وی بابیان اینکه اکنون برنامه اصلی شهرداریها مشخص است اظهار کرد: در حال حاضر وظیفه اصلی تأمین مالی این برنامهها بر دوش حوزه مالی و اقتصادی قرار دارد.
دبیر کل مجمع شهرداران کلانشهرهای کشور اضافه کرد: برای تأمین منابع مالی مناسب این برنامهها ،شهرداریها به حمایت و نگاه ویژه شوراهای اسلامی شهر نیاز دارند.
متولیان تصریح کرد: تمام شهرداریهای کشور نگاهشان به اقدامات شهرداریهای کلانشهرها است و در همان مسیری حرکت میکنند که شهرهای بزرگ قدم برداشتهاند، لذا مهم است که شهرداریهای کلانشهرهای کشور برنامهریزی و اقدامات خوبی را بهعنوان الگو داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه در دیدار با معاون رئیسجمهور وعده دادیم تا شهرداریها به سمت جلب مشارکت و جذب سرمایههای خرد مردم جهت توسعه شهرها حرکت کنند خاطرنشان کرد: در همین راستا با هماهنگی شهرداریها و بانک شهر قراراست تا «نهضت تأمین مالی شهر»را اجرا کنیم.
دبیر کل مجمع شهرداران کلانشهرهای کشور ادامه داد: دراین چهارچوب اکنون به دنبال این هستیم تا در تاریخ 21 لغایت 24آذرماه نمایشگاه و همایشی را به همراه پنلهای آموزشی با موضوع روشهای جذب سرمایههای خرد در بازار سرمایه برگزار کنیم.
متولیان اضافه کرد: این نمایشگاه و همایش با حضور جمعی از وزرا،مدیران ملی، معاونان مالی و اقتصادی شهرداریها به همراه مدیران بانکها و شرکتهای فعال در جذب سرمایه در برج میلاد برگزار خواهد شد و آموزشهای لازم در حوزه روشهای جذب سرمایههای خرد در پنلهای آموزشی ارائه میشود.
وی به انعقاد تفاهمنامه میان مجمع شهرداران کلانشهرهای کشور و سازمان بورس اشاره کرد و گفت: بر اساس این تفاهمنامه مقرر شد تا یک واحد اختصاصی برای شهرداریها در بورس تشکیل شود.
دبیر کل مجمع شهرداران کلانشهرهای کشور افزود: معتقدیم این اقدامات انقلابی را در حوزه تأمین مالی شهرداریها ایجاد خواهد کرد، زیرا اکنون درآمدهای موجود جوابگو اداره و توسعه شهرها نیست و نیازمند مشارکت مردم هستیم و معتقدیم این امر تنها با جذب سرمایههای خرد محقق خواهد شد که دراین مسیر حرکت خواهیم کرد.
شناسایی پتانسیلها و آسیبهای موجود در قانون درآمدهای پایدار
محمدرضاقلندرشریف ، شهردار مشهد نیز با محکوم کردن جنایات رژیم منحوس صهیونیستی و آرزوی پیروزی برای جبهه مقاومت اظهارداشت: معتقدیم حوزه مالی و اقتصادی یکی از مهمترین حوزههای شهرداریهای کشور است.
وی بابیان اینکه حوزه شهرسازی و معماری نیز در شهرداریها نقش ویژهای در بحث درآمدی دارد اظهار کرد: اما دراین میان حوزه مالی و اقتصادی نقش مغز متفکر مباحث مالی رادارند و انسجامبخشی، شفافیت مالی و …که بسیار مهم است بر عهده این دو حوزه است.
شهردارمشهد اضافه کرد: در بحث قانون درآمدهای پایدار که مصوب و ابلاغشده است شاید پتانسیلهای وجود داشته باشد که هنوز شناسایی نشده که کمیسیون مالی و اقتصادی مجمع کلانشهرها باید این پتانسیلها را در کمیتههای خود رصد و شناسایی کرده و عملیاتی کند.
قلندر با اشاره به اینکه بعد از جدا شدن درآمدهای شهرداریها از دولت در دهه 70 و پس از حدود سه دوره پیگیری بالاخره قانونی برای کسب درآمدهای پایدار به تصویب رسیده است خاطرنشان کرد: شاید پتانسیلهایی دراین قانون وجود دارد که هنوز کامل شناسایی نشده باشد، اما درمجموع این قانون اختیارات شورای های اسلامی شهر و شهرداریها را کاهش داد و محدودیتهایی را در حوزههای درآمدی ایجاد کرد که این موضوع نگرانیهایی به وجود آورده است.
وی تصریح کرد: با توجه به این نگرانیها شاید این قانون نیاز به اصلاحاتی داشته باشد که کمیسیون مالی و اقتصادی مجمع کلانشهرها باید موارد را از طریق معاونتهای مالی و اقتصادی شهرداریها و کمیتههای کمیسیون شناسایی، آسیبشناسی و برای رفع آن پیشنهادات خود را ارائه دهند.
شهردارمشهد بابیان اینکه شناسایی آسیبها و ضعفهای موجود در قانون درآمدهای پایدار یک بخش از مسئله است اظهار کرد: این موضوع بخشی دیگری هم دارد و آن پتانسیلهای موجود در قانون درآمدهای پایداراست که تاکنون مغفول مانده است و باید موردتوجه قرار بگیرد.
قلندر در ادامه گفت: در حوزه مباحث اقتصادی یکی از نقاط نجاتی که در قانون درآمدهای پایدار شهرداریها وجود دارد بحث سرمایهگذاری است که میتواند منابع مالی مناسبی را برای شهردارها ایجاد کند.
وی افزود: اما متأسفانه در همین قانون محدودیتهایی برای انتخاب سرمایهگذاران ایجادشده است که این موضوع نیز نیاز به اصلاح دارد.
شهردارمشهد با اشاره به اینکه مگر میشود سرمایهگذار را از طریق مناقصه انتخاب کرد گفت: سرمایهگذاری که برای یک پروژه اعلام آمادگی میکند برای آن برنامه دارد و نباید با برگزاری جلسات مختلف،زمانبر و غیرمنطقی سرمایهگذار را درگیر روندهای پیچیده، اداری و کارشناسی نشده کنیم.
قلندر اضافه کرد: اگر حوزه اقتصادی و مالی شهرداریها بخواهند درگیر چنین روندی برای جذب سرمایهگذار بشوند قطعاً دچار مشکل خواهند شد، البته شهرداری مشهد با همکاری دستگاههای نظارتی کارهایی دراین زمینه انجام داده است اما بههرحال این مسئله باید حل شود.
وی ادامه داد: درمجموع نشستهای کمیسیون مالی و اقتصادی مجمع کلانشهرهای کشور باید جلساتی جهت همفکری،تعامل ،هماندیشی و برنامهریزی جهت رفع مشکلات شهرداریها بهویژه شهرداری کلانشهرها باشد زیرا شهرداریهای سایر شهرها به اقدامات کلانشهرها نگاه میکنند که چه اتفاقاتی در حوزههای درآمدی،سرمایهگذاری و اقتصادی برای آنها افتاده و ایدههایشان را از کلانشهرها میگیرند.
شهردارمشهد با اشاره به اینکه تاکنون پیگیریهای متعددی که طی سالیان گذشته در خصوص بحث مدیریت واحد شهری انجامشده به نتیجه نرسیده است گفت: آخرین مورد پیگیری هم مربوط به هفته گذشته بود که متأسفانه در مجلس با مخالفت نماینده دولت و نمایندگان مجلس بحث مدیریت یکپارچه شهری که در کمیسیون تلفیق برای برنامه هفتم توسعه درنظرگرفته شده بود حذف شد.این در حالی است که مدیریت یکپارچه شهری برای پیشبرد مناسب کارها امری الزامآور است.
قلندر افزود: هرچند از زمانی که شوراهای اسلامی شهر تشکیلشده باوجود همه مشکلات در حوزه خدماترسانی،اجرای پروژههای مختلف شهری در جلب رضایت مردم تأثیرگذار بوده است. اما با به این حال به مدیریت یکپارچه شهری نیازاریم.
وی اضافه کرد: البته در شهرها با تعاملات محلی که وجود دارد بهنوعی این مدیریت یکپارچه هست اما این نگرانی وجود دارد که با قانونی ناقص و ابتر وظایفی دیگری به دوش شهرداریها گذاشتهشده و وبال گردن شهرداریها شود بدون اینکه مدیریت واحد شهری که مدنظر است محقق شود،لذا این موضوع نیز از سوی کمیسیون مالی و اقتصادی مجمع کلانشهرهای کشور باید موردتوجه قرارگرفته و پیگیری شود.
شهردارمشهد در ادامه گفت: درمجموع باید به این نکته مهم توجه داشته باشیم که شهرداریها ویترین نظام جمهوری اسلامی هستند و اقدامات آنها بر جلب رضایت مردم تأثیر بسیار زیادی دارد. بر همین اساس باید بهصورت ویژه به مردم خدمترسانی و رضایت آنها را افزایش دهیم و به این نکته توجه داشته باشیم که خدماترسانی مناسب در افزایش رضایت مردم و مشارکت بیشتر آنها در انتخابات تأثیر مستقیمی دارد.
تسنیم